Αυτοκινηση

Η «ερωμένη του Νότου», επέστρεψε!

Νίκη της Ferrari στον πρώτο αγώνα της Formula 1

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346844-720029.jpg

Το να επιστρέφει η Ferrari στις νίκες στο πρωτάθλημα της Formula 1 μετά από ενάμισι ολόκληρο χρόνο είναι είδηση. Αλλά όχι μία οποιαδήποτε είδηση… Γιατί τη νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, δεν την γιόρτασε μόνο η Scuderia, ούτε απλά το Μαρανέλο όπου και η βάση της ομάδας… Την γιόρτασε πρώτος και καλύτερος όλος ο Ιταλικός λαός, που έχει την Ferrari σαν οικόσημό του!

Και όχι μόνο ο λαός της Ιταλίας… Αλλά και οι απανταχού Tifosi! Ποιοι είναι οι Tifosi; Μα οι φανατικοί οπαδοί του Cavalino Rampante ή αγγλιστί Prancing Horse ή στα ελληνικά «όρθιου αλόγου» που είναι και το σήμα της Ferrari!

Όμως Tifosi δεν υπάρχουν μόνο στην Ιταλία… Υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Με χιλιάδες fan club που ορκίζονται αιώνια πίστη στο «κόκκινο της ψυχής τους» αναφερόμενοι στο χρώμα που θεωρούν ότι πηγάζει από τα σπλάχνα της ιδέας Ferrari!

Και ποια η διαφορά θα μου πείτε και με το δίκιο σας… Όλες οι ομάδες έχουν φίλους… Ναι. Φίλους. Οπαδούς, καμία. Μόνο η Ferrari. Αυτή είναι και η μοναδική ομάδα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού η οποία έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Και οι οποίοι γιορτάζουν με το ίδιο ακριβώς πάθος. Γιατί η Ferrari δεν είναι ένα άψυχο μονοθέσιο… Είναι ζωντανή αγάπη. Έρωτας μεγάλος. Που χρόνια τώρα ανικανοποίητα απλά προσπαθεί να διατηρήσει την προσοχή του κοινού. Φέτος, δείχνει ικανή να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση ενός τίτλου!

Φυσικά είναι νωρίς… Αλλά, εάν η ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» έχει εφαρμογή, τότε έχουμε ένα τεράστιο δείγμα για την συνέχεια!

Και μία τεράστια ευχή όλων μας από τον «κραιπαλοειδή» νότο: Η Ferrari της καρδιάς μας να φέρει το πρωτάθλημα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια!

Την γη που είναι ποτισμένη με την ιδέα του Commentatore Enzo (Ferrari)!!!

Ο αγώνας

Στον εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα Αλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, νικητής αναδείχθηκε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Αν και εκκίνησε από την 2η θέση ο Γερμανός πιλότος, χάρη στην έξυπνη στρατηγική της ομάδας του, κατάφερε να πανηγυρίσει την 43η νίκη του, αφήνοντας πίσω του το δίδυμο της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position (πρώτη θέση) και Βάλτερι Μπότας.

Η νίκη αυτή του Φέτελ ήταν η 4η με την Ferrari και πρώτη μετά το Grand Prix της Σιγκαπούρης τον Σεπτέμβριο του 2015. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο δεύτερος πιλότος της Ferrari ο Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, μία θέση εμπρός από τον Φελίπε Μάσα με Williams-Mercedes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ