Αυτοκινηση

Opel Crossland-X

Νέο crossover στην ανερχόμενη κατηγορία CUV/SUV

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343209-713680.jpg

Βρεθήκαμε στην Σόφια της Βουλγαρίας για την παρουσίαση του νέου Opel Crossland X.  Ένα συμπαγές εξωτερικά, ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικά, με μοντέρνα διχρωμία SUV. Ένα crossover πόλης (Crossover Utility Vehicle) όντας το δεύτερο μέλος της οικογένειας «Opel X» στην κατηγορία B (supermini) όπου πλαισιώνει το σπορ bestseller της μάρκας, Mokka X. Συγκριτικά με το Mokka X, που διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, το νέο Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές με μελετημένες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ είναι ιδανικό και για ψώνια αλλά και εκδρομές. Με μήκος 4,21 m, το νέο Crossland X είναι 16 cm μικρότερο από ένα Astra αλλά ταυτόχρονα 10 cm ψηλότερο. Οι επιβάτες έχουν επαρκή ορατότητα που τους παρέχουν τα υπερυψωμένα καθίσματα, ενώ μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας, για τους πιο απαιτητικούς.

Το νέο μοντέλο συνοδεύεται από σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη και διαθέτει επίσης το σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink - συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto - με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών.

Ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων – χωρίς αναδίπλωση πίσω καθισμάτων – είναι κορυφαίος στην κατηγορία, ενώ επιπλέον, η διαμήκης διαδρομή των πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμίζεται σε εύρος 150 mm, είτε για μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ποδιών ή για αύξηση χώρου αποσκευών στα 520 λίτρα.

Διατίθεται με εκτενή γκάμα κινητήρων, από σύνολα βενζίνης 1.200 κ.εκ. και diesel 1.600 κ.εκ. μέχρι LPG σε συνδυασμό με αυτόματα και μηχανικά κιβώτια.

Στην ελληνική αγορά αναμένεται τον προσεχή Ιούνιο με τιμές που αναμένεται να εκκινούν από τις 18.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ