Αυτοκινηση

Νέο Renault Megane

Ξεχωρίζει χάρη στο δυναμικό, αλλά και στιβαρό του σχεδιασμό 

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337532-702078.jpg

Τι είναι

> Το νέο Renault Mégane που βρίσκεται ήδη στην ελληνική αγορά, ξεχωρίζει χάρη στο δυναμικό, αλλά και στιβαρό του σχεδιασμό που συνδυάζεται με ένα σύγχρονο πακέτο τεχνολογικών χαρακτηριστικών, τα οποία κανείς συναντά συνήθως σε μοντέλα της μεγαλύτερης κατηγορίας. Με κορυφαία οδική συμπεριφορά, το νέο Mégane εφοδιάζεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων που καλύπτει όλες τις ανάγκες όλων των πελατών.

Το νέο Mégane προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία οδήγησης χάρη στο σύστημα R-Link2, το οποίο λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω μιας κάθετα τοποθετημένες οθόνης 8,7 ιντσών. Παράλληλα μέσω της τεχνολογίας Multi-Sense ο οδηγός μπορεί να προσωποποιήσει, σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Το πλαίσιο και η ανάρτηση του νέου Mégane εξασφαλίζουν πολύ καλή ποιότητα κύλισης, η οποία σε συνδυασμό με την αυξημένη ηχομόνωση της καμπίνας προσφέρει ξεκούραστα ταξίδια. Παράλληλα η εν γένει κορυφαία οδική συμπεριφορά συνδυάζεται ιδανικά με μία εκτεταμένη γκάμα κινητήρων απόδοσης από 90 έως 205 ίππους, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο αναγκών

Το αυτοκίνητο που οδηγήσαμε στην παρουσίαση του νέου Megane στο Ναύπλιο, κινούσε ο diesel κινητήρας  Energy dCi 110 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, απόδοσης 110 ίππων και 260Nm ροπής από τις 1.750rpm.

Ο κινητήρας Energy dCi 110 τοποθετεί το νέο Mégane ανάμεσα στους ηγέτες της κατηγορίας όσον αφορά τις εκπομπές CO2 (95γρ/χλμ) και την κατανάλωση καυσίμου (3,7 λίτρα/100 χλμ). Το συγκεκριμένο σύνολο κερδίζει την υπογραφή ECO2, χάρη και σε τεχνολογία που αναπτύχθηκε στη F1.

Η τιμή για την βασική έκδοση με κινητήρα βενζίνης Energy TCe 100 ίππων με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αρχίζει από τα 17.150 ευρώ, ενώ για την βασική diesel έκδοση Energy dCi 90 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αρχίζει από τις 18.890 ευρώ.


FAST LANE

Suzuki: Η πρόκληση της οδήγησης στη Σελήνη

 Η πρόκληση της οδήγησης στη Σελήνη

Η Suzuki ανακοίνωσε τη συμφωνία συνεργασίας με την εξερευνητική Team Hakuto, τη μόνη ιαπωνική ομάδα που διαγωνίζεται για το αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων Google Lunar Xprize. Η Hakuto είναι η πρώτη ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη ομάδα εξερεύνησης της Σελήνης που θα συμμετάσχει στο Google Lunar Xprize, που περιλαμβάνει την προσεδάφιση ενός ρομποτικού διαστημικού σκάφους στη Σελήνη, τη διάνυση 500 μέτρων στην επιφάνειά της, και την αποστολή φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας και βίντεο. Η τεχνολογική γνώση της Suzuki θα χρησιμοποιηθεί προσφέροντας υποστήριξη στις τεχνικές εξοικονόμησης βάρους, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, τόσο στη μείωση του κόστους εκτόξευσης, καθώς στην αποτελεσματική περιπλάνηση του οχήματος στην εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων, καλυμμένη από αμμώδη πούδρα, επιφάνεια της Σελήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το team-hakuto.jp

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ