Αυτοκινηση

Το Citroen C3 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο του 2017»

Με κριτήρια κάθε χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αγοράς

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333717-692037.jpg

Οι δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν το Citroen C3 ως «Αυτοκίνητο του 2017», σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο café restaurant Mandarin στην Κηφισιά. Η επιλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 20 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού, οι οποίοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ αυτοκινήτου σε διάφορα μέσα ενημέρωσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (μεταξύ των οποίων και ο συντάκτης aαυτοκινήτου της Athens Voice). Στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν 10 αυτοκίνητα που είχαν περάσει στην τελική φάση κατά τη διαδικασία προεπιλογής (η οποία επίσης πραγματοποιείται με ψηφοφορία) από 17 νέα μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά. Τα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Citroen C3, Ford Ka+, Honda Jazz, Honda HR-V, Mercedes E-Class, Mini Clubman, Renault Kadjar, Seat Ateca, SsangYong XLV, Suzuki Baleno και μετά την καταμέτρηση των ψήφων νικητής και «Αυτοκίνητο του 2017» αναδείχθηκε το Citroen C3. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει σειρά κατάταξης των 10 αυτοκινήτων, γι’ αυτό και δεν αναφέρεται η σχετική βαθμολογία, γιατί η διαδικασία αφορά την ανάδειξη ενός νικητή, του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς», και το σύστημα βαθμολόγησης έχει επιλεγεί με στόχο να βγάλει αυτόν τον νικητή.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές. Όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν και φέτος δύο ειδικά βραβεία. Το ένα από αυτά απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη από τη Θεσσαλονίκη, που πήρε την πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό «F1 In Schools», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με συμμετοχή 39 ομάδων από 23 χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες με σημαντική εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και μεγάλη παράδοση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το δεύτερο απονεμήθηκε στον πολυπρωταθλητή Λεωνίδα Κύρκο για την πολύχρονη συμβολή του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς και του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς και τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης εκτέθηκαν επί ένα 10ήμερο στο κέντρο της Κηφισιάς. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία επαγγελματικών εργαλείων USAG, γνωστών από τη χρησιμοποίηση τους από ομάδες που συμμετέχουν στα παγκόσμια πρωταθλήματα Moto GP, Superbike και Formula 1.

Το βραβείο, εκ μέρους της Citroen, παρέλαβαν (από αριστερά) ο διευθύνων σύμβουλος της Citroen Hellas S.A. Πολυχρόνης Συγγελίδης, ο γενικός διευθυντής, Χάρης Γερμανάκος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και διαφήμισης Γιάννης Καραβάς, ο υπεύθυνος λιανικής Γιώργος Μπιτσίδης και ο διευθυντής marketing Κοσμάς Κλαουδάτος.


FAST LANE

Peugeot

Peugeot

Η αντιπροσωπεία της Peugeot προσφέρει σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων της μάρκας δωρεάν χειμερινό έλεγχο 20 σημείων, για την κίνηση με ασφάλεια στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Ο έλεγχος περιλαμβάνει ελαστικά, φώτα, υαλοκαθαριστήρες, φρένα, έλεγχο καυσαερίων, σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση, φόρτιση μπαταρίας, κλιματισμό και αμάξωμα, όπως επίσης και δωρεάν συμπλήρωση όλων των υγρών έως 500 ml συνολικά (λάδι κινητήρα, υγρό φρένων, αντιψυκτικό και υγρό πλυστικής συσκευής). Μετά τον έλεγχο στους πελάτες θα παραδίδεται γραπτό πιστοποιητικό ελέγχου ποιότητας του αυτοκινήτου. Το πρόγραμμα ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατεβάζοντας την εφαρμογή «myPeugeot» σε smartphone ή τάμπλετ, o χρήστης κερδίζει ένα κουπόνι έκπτωσης σε επιλεγμένες κατηγορίες ανταλλακτικών (25% έκπτωση στους υαλοκαθαριστήρες, μπαταρία, τακάκια - δίσκους φρένων, αμορτισέρ, συμπλέκτη, σετ χρονισμού, αντιψυκτικό υγρό, και στα λιπαντικά Total, 35% έκπτωση στα ελαστικά Michelin, Goodyear και Dunlop).

Ford

Ford

Το νέο Kuga έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των SUV της Ford, δίπλα στα EcoSport και Edge που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Πέρα από την ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση, τις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις και τις τεχνολογίες που συναντάμε για πρώτη φορά σε Kuga, το νέο μεσαίο SUV της Ford διαθέτει πλέον στη φαρέτρα του ένα νέο όπλο απέναντι στον ανταγωνισμό της κατηγορίας. Πρόκειται για έναν χαμηλού κυβισμού κινητήρα Diesel, τον γνωστό 1.5L TDCi των 120 ίππων, που τοποθετείται και σε άλλα μοντέλα όπως το Focus και το Mondeo. Κύριο χαρακτηριστικό του νέου Ford Kuga αποτελεί επίσης ο πλούσιος εξοπλισμός και οι νέες εκδόσεις ST-Line για όσους επιθυμούν το αυτοκίνητό τους να διαθέτει σπορ εμφάνιση. Με τιμές που ξεκινούν από τα 22.095 ευρώ.

Suzuki

Suzuki

Tο νέο μικρό αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Suzuki είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Το νέο Ignis ενισχύει ακόμα περισσότερο την ήδη μεγάλη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας στα μικρά αυτοκίνητα, η οποία έχει συμβάλει στην επίτευξη ενός σημαντικού μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα, στην οποία η Suzuki δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια. Οι τιμές του Ignis είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, ξεκινώντας από 11.530 ευρώ για το προσθιοκίνητο, με ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού, στο οποίο περιλαμβάνονται στάνταρ από την βασική έκδοση το ESP, 6 αερόσακοι, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικοί καθρέφτες, αυτόματα φώτα, ραδιο-CD με θύρα USB, Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι, υπολογιστής ταξιδιού, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών. Οι τιμές του τετρακίνητου ξεκινούν από 14.030 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ