Αυτοκινηση

Ford Mondeo 1.5 TDCi ECOnetic

Το μεσαίο hatchback της Ford

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 581
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323705-666612.jpg

Τι είναι  

>> Το μεσαίο hatchback της Ford

>> Ένα οικογενειακού προσανατολισμού ευρύχωρο αυτοκίνητο με πλεονάζοντες χώρους

Ξεχωρίζει για  

>> Το ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα ενός μεγάλου σεντάν με την πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και την οικονομία

>> Τους πλούσιους χώρους για επιβάτες και αποσκευές 

Silicon Valley  

>> Οθόνη αφής 8 ιντσών, με το σύστημα SYNC2 της Ford

>> Ηχοσύστημα με οθόνη 4,2’’ & 8 ηχεία, ΜP3, USB & Ford SYNC

>> 16 ιντσών ζάντες αλουμινίου

>> Δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων

>> Υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο στα πίσω καθίσματα

>> Auto-Start-Stop

Safety First  

>> 9 αερόσακοι (συμπεριλαμβανομένων 2 αερόσακων νέου τύπου στις ζώνες ασφαλείας των πίσω εξωτερικών θέσεων)

>> ABS, ESP, Hill Launch Assist, TCS 

>> Προβολείς ομίχλης με λειτουργία φώτων στροφής

>> Αναδιπλούμενοι, θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες

>> Φώτα ημέρας - Υποδοχές ISOFIX

>> Ηλεκτρικό χειρόφρενο

>> Ηλεκτρικό τιμόνι

>> Ηλεκτρικές κλειδαριές ασφαλείας στις πίσω πόρτες για προστασία των παιδιών

>> Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

>> Αυτόματους προβολείς και αισθητήρες βροχής

>> Σύστημα Ford MyKey

>> Auto Door Locking

Κινείται  

>> Από τον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1.5 TDCi, από τους πιο «ολοκληρωμένους» της αγοράς.

>> Αποδίδει 120 ίππους στις 3.600 σ.α.λ. και 270 Nm ροπής στις 1.750-2.000 σ.α.λ. 

>> Επιταχύνει απο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,6’’, με μέγιστη ταχύτητα 210 χλμ./ώρα, ενώ οι εκπομπές των ρύπων CO2 ανέρχονται σε 94 g/km

>> Η μέση εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης ορίζεται στα 3,6 λτ./100 χλμ. που όσο και να απέχει σε πραγμαικές συνθήκες παραμένει από τις καλύτερες της κατηγορίας.

>> Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Στρίβει  

>> Η Ford για τουλάχιστον μια 15ετία έχει επενδύσει σημαντικά στην οδηγική συμπεριφορά. Η ρύθμιση των αναρτήσεων συνισφέρει τα μέγιστα όχι μόνο στη χαρακτηριστικη άνεση στο εσωτερικό της καμπίνας, ακόμα και με πλήρες φορτίο, αλλά και στην εν γένει υποδειγματική οδηγική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης. Είτε σε αυτοκινητόδρομους, είτε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, το μεγάλο αμάξωμα δεν γέρνει, ενώ τα φρένα λειτουργούν αποδοτικά συνεισφέροντας στο αίσθημα της ασφάλειας του συνόλου. Τέλος το τιμόνι είναι ιδιαίτερα σαφές στις πληροφοριες που μεταφέρει στον οδηγό.

Χωράει   

>> Το τεράστιο πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 541 λίτρων.

>> Η καμπίνα προσφέρει άνεση στη μετακίνμηση 5 ατόμων, ενώ δεν λείπουν χώροι για μικροαντικειμένα.

Κοστίζει  

>> Το μοντέλο Ford Mondeo 1.5 TDCi ECOnetic 120 PS Trend από 26.579 ευρώ 

Κάτι άλλο;  

>> Μα να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί το σύστημα ECOnetic με το οποίο ήταν εφοδιασμένο το μοντέλο της δοκιμής μας. Έτσι, πλην του συστήματος ανάκτησης ενέργειας στην πέδηση και ένδειξη στον πίνακα οργάνων για επιλογή της σωστής σχέση στο κιβώτιο, το Mondeo είναι εφοδιασμένο με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, νέο πρόγραμμα λειτουργίας του κινητήρα, χαμηλωμένη ανάρτηση για βελτίωση της αεροδυναμικής και μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης.

Προβληματίζει  

>> Για να επιτευχθούν τα 541 λίτρα στη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ, πρέπει να «εγκαταλείψετε» την ιδέα της ρεζέρβας και να αποδεχτείτε το κιτ επισκευής ελαστικού. 


Fast Lane

Audi

Λανσάροντας το πρώτο A3 το 1995, η Audi δημιούργησε την Premium compact κατηγορία. Σήμερα το ανανεωμένο Audi Α3 προσφέρει τεχνολογικές καινοτομίες για την κατηγορία όπως: virtual cockpit, smartphone interface, τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, καθώς και τις υβριδικές εκδόσεις e-tron και g-tron. Πιο αναλυτικά δείτε κάποια ιδιαίτερα/μοναδικά χαρακτηριστικά τα οποία φέρει το νέο Audi A3: νέος οικονομικός 3-κύλινδρος κινητήρας 1.0 TFSI 116PS manual ή S tronic και κινητήρας 1.4 TFSI 150 PS manual ή S tronic με τεχνολογία Cylinder on Demand. Διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους νέας σχεδίασης προβολείς Xenon Plus, Bluetooth interface και sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Μεγαλύτερο αμάξωμα που προσφέρει ακόμα πιο άνετους εσωτερικούς χώρους για οδηγό και επιβάτες. Κορυφαίος για τη κατηγορία του χώρος αποσκευών 380 lt, που φτάνει τα 1.220 lt με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Όλα αυτά με προτεινόμενη λιανική τιμή που ξεκινάει από €21.500 για τη βασική έκδοση Audi A3 3d με κινητήρα 1.0 TFSI 116PS.

Pirelli 

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, η Pirelli ανέθεσε τη θέση του γενικού διευθυντή της Ελαστικά Pirelli ΑΕΕ στον κ. Γιώργο Τόκα, μέχρι πρότινος διευθυντή Μάρκετινγκ, και στέλεχος της εταιρείας τα τελευταία 11 χρόνια. Ο κ. Δημήτρης Παπαδάκος, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής με ευθύνη των αγορών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανέλαβε νέα καθήκοντα γενικού διευθυντή Pirelli Ιαπωνίας με ευθύνη και για την αγορά της Ασίας. Τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας παραμένουν ως εξής: οικονομικός διευθυντής ο κ. Γιώργος Γιαννουκάκος, διευθυντής πωλήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο κ. Δανιήλ Βαρούτσος και διευθυντής Logistics o κ. Νίκος Χαλικάς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ