Αυτοκινηση

Seat Mii

Η ισπανική εκδοχή για το αυτοκίνητο πόλης.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 571
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321812-647806.jpg

Τι είναι  

>> Η ισπανική εκδοχή για το αυτοκίνητο πόλης.

>> Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με πραγματική άνεση για τους επιβαίνοντες, τηρουμένων των αναλογιών. 

>> Δανείζεται τεχνολογίες από μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας.

Ξεχωρίζει για  

>> Το ότι είναι ευέλικτο στην πόλη, λειτουργικό, με αξιόλογο πακέτο εξοπλισμού και το κυριότερο οικονομικό.

>> Το πακέτο I-TECH με χαρακτηριστικά όπως ζάντες 14΄΄ σε χρώμα τιτανίου, σύστημα συνδεσιμότητας Seat Portable System, ειδικές επενδύσεις εσωτερικού και ειδικό κάλυμμα για το κλειδί.

Silicon Valley  

>>  Ξεχωρίζουμε το Seat Portable System, μια συσκευή με οθόνη αφής 5΄΄ που είναι φορητή και μέσω της λειτουργίας EcoTrainer περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης και υπολογιστή ταξιδιού με ευρεία πληροφόρηση για την οδήγηση, όπως για την τρέχουσα και μέση κατανάλωση καυσίμου, τα χιλιόμετρα, την αυτονομία, την εξωτερική θερμοκρασία και το συγχρονισμό Bluetooth για σύνδεση με το smartphone κινητού σας, για να έχετε πρόσβαση στην λίστα των επαφών σας, να μπορείτε να κάνετε τηλεφωνική κλήση και να μιλήσετε ενώ οδηγείτε.

>> Ο εξοπλισμός άνεσης περιλαμβάνει air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, και ράδιο-CD με MP3, AUX-in και USB

 

Safety First  

>> Για την ασφάλεια φροντίζουν οι τέσσερις αερόσακοι (με τους πλευρικούς να προστατεύουν τόσο το θώρακα όσο και το κεφάλι οδηγού και συνοδηγού) 

>> Το ESP είναι στάνταρ ακόμα και στη βασική έκδοση.

Κινείται  

>> Από τον ατμοσφαιρικό 3-κύλινδρο κινητήρας των 999 κ.εκ.  

>> Αποδίδει 60 ίππους και 95 Nm ροπής. 

>> Διακρίνεται για την ελαστικότητά του, στοιχείο που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο για ρυθμούς κίνησης μέσα στις συνθήκες των αστικών ιστών, ενώ η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου είναι στο Mii μία πραγματικότητα και ένα σημαντικό κομμάτι. σε αυτό οφείλεται στη –στάνταρ– ύπαρξη του συστήματος start/stop.

>> Συνεισφέρει σε αυτό και η προσεγμένη κλιμάκωση του χειροκίνητου κιβωτίου των 5 σχέσεων που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

>> Επιταχύνει από 0-100χλμ./ώρα σε 14,4΄΄, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα.

>> Σε επίπεδα κατανάλωσης η εργοστασιακή τιμή της είναι 4,1 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι ρύποι CO2 είναι 95 γρμ./χλμ. 

Στρίβει  

>> Στο δρόμο η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική και αγγίζει επίπεδα μεγαλύτερου μοντέλου, μιας και οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων είναι τέτοιες που θα απορροφήσουν με ευκολία ό,τι «ανώμαλο» σε οδόστρωμα μπορεί να συναντήσετε στους δρόμους των πόλεων. Η ποιότητα αυτή συνοδεύει το Mii και εκτός «συνόρων πόλης», ενώ στην εν γένει οδηγική του συμπεριφορά βοηθάει σημαντικά και η καλή αίσθηση του τιμονιού.

Χωράει 

>> Ο χώρος αποσκευών είναι εργονομικός και έχει χωρητικότητα 251 λίτρα τα οποία γίνονται 951 αν αναδιπλώσουμε τα πίσω καθίσματα.

>> Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι πολύ καλοί για την κατηγορία του αυτοκινήτου.

Κοστίζει  

>> Το μοντέλο Mii 1.0 Style Ecomotive i-Tech 5Θ από 9.830 ευρώ με όφελος απόσυρσης. 

Κάτι άλλο;  

>> Στο εσωτερικό της καμπίνας αισθάνεσαι άνεση, ακόμα και άτομα με αρκετό ύψος.

>> Εξαιρετική ηχομόνωση που κρατάει την καμπίνα «ξεκούραστη» από εξωτερικούς θορύβους ή τον κινητήρα. 

Προβληματίζει 

>> Η απουσία πίσω παραθύρων με δυνατότητα ανοίγματος. 


Fast Lane

Opel

Το Astra 5Θ με νέο κινητήρα 1.6 BiTurbo CDTI diesel σας προκαλεί να δείτε αν είναι ό,τι καλύτερο για εσάς... Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει  τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Αυτό το μείγμα υψηλών επιδόσεων και μέτριας κατανάλωσης κάνει το twin-turbo Astra ένα από τα πιο αποδοτικά συμπαγή μοντέλα της κατηγορίας του. Η ελαστικότητα είναι το σημαντικό πλεονέκτημα του κινητήρα των 160 ίππων, ενώ η μέγιστη ροπή των 350 Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος –το νέο Astra είναι μέχρι 200 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο– και την καλή απόκριση του γκαζιού, το BiTurbo επιταχύνει γρήγορα από τις χαμηλές στροφές. Σε συνεργασία με ένα εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, ο τετρακύλινδρος κινητήρας με σειριακή, υπερσυμπίεση δύο σταδίων ανεβάζει στροφές ομαλά και προοδευτικά αποδίδοντας μέγιστη ισχύ στις 4.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας είναι επίσης πολύ πιο πολιτισμένος, κάνοντας την καμπίνα επιβατών του Astra εξαιρετικά αθόρυβη, άνετη και ευρύχωρη στο ταξίδι.

Lassa

Η Lassa αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας κατασκευαστή ελαστικών, με εξαγωγή των προϊόντων της σε πάνω από 60 χώρες της υφηλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις δικές της παραγωγικές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται και ελαστικά της Bridgestone. H συγκεκριμένη φίρμα που αντιπροσωπεύεται και στην Ελλάδα από τη Θεοχαράκης Α.Ε., διαθέτει και τη δική της Drift Team με «ειδίκευση» στην πλαγιολίσθηση! Eδώ μπορείτε να απολαύσετε στιγμιότυπα με τους Simon Perry, Richard McCourt και Jo Fletcher να «ζωγραφίζουν» στην πίστα!  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ