Αυτοκινηση

Volvo V40 Cross Country

Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την all-road αντοχή και το δυναμισμό, με την κομψότητα και την πολυτέλεια

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 560
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320865-630275.jpg

Τι είναι

>> Το Volvo V40 Cross Country συμπληρώνει την γκάμα του Volvo V40.

>> Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την all-road αντοχή και το δυναμισμό, με την κομψότητα και την πολυτέλεια.

Ξεχωρίζει για

>> Το ότι απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο στο premium άνω άκρο της μικρομεσαίας κατηγορίας, που να ταιριάζει με έναν πιο περιπετειώδη τρόπο ζωής και με δυνατότητα να κινηθεί σε κάθε δρόμο.

image

Silicon Valley

>> Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται στην έγχρωμη οθόνη 5 ή 7 ιντσών υψηλής ανάλυσης.

>> Με ένα πάτημα του κουμπιού My Car στην κεντρική κονσόλα, αποκτάτε πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος όπως City Safety, Adaptive Cruise Control (ACC), Προειδοποίηση σύγκρουσης με Πλήρως αυτόματη πέδηση και Ανίχνευση πεζών, Σύστημα επαγρύπνησης οδηγού, Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) με ραντάρ, Σύστημα πληροφοριών οδικής σήμανσης (RSI), φώτα, εξωτερικούς καθρέπτες, σύστημα κλιματισμού, κεντρικό κλείδωμα, ηχοσύστημα και τηλέφωνο.

>> Τα ηχοσυστήματα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με το σύστημα πλοήγησης Road Traffic Information (RTI), την κάμερα υποβοήθησης στάθμευσης, το DVD, την ψηφιακή τηλεόραση κ.λπ.

>> Όλα ρυθμίζονται με ευκολία από την κεντρική κονσόλα ή τα χειριστήρια στο τιμόνι έτσι, ώστε να μπορείτε να έχετε την προσοχή σας στραμμένη στην κυκλοφορία και τα χέρια σας στο τιμόνι.

>> Με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα τη διάταξη των οργάνων σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγείτε. Υπάρχουν τρία προγράμματα απεικόνισης για να επιλέξετε – Elegance, Eco και Performance.

Elegance

>> Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο και κομψό θέμα απεικόνισης σε πορτοκαλί χρώμα, με το ταχύμετρο στο κεντρικό όργανο και φωτιζόμενη βελόνα ώστε η ένδειξη να γίνεται άμεσα αντιληπτή.

image

Safety First

>> Πραγματικά δείχνει ατελείωτη η λίστα των συστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου.

>> Πρόκειται για ένα κορυφαίο στην κατηγορία του επίπεδο ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού και επιβατών.

>> Έτσι, μεταξύ άλλων: συμπεριλαμβάνεται η Ανίχνευση Πεζών με Πλήρως Αυτόματο Φρενάρισμα (Pedestrian Detection with Full Auto Brake).

>> Η παγκόσμια πρωτοπορία της Volvo με την τοποθέτηση στην «οικογένεια V40» του πρώτου στον κόσμο αερόσακου πεζών, που μάλιστα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

>> Η υποβοήθηση διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keeping Aid) με αυτόματη παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης.

>> Η «έξυπνη» υποβοήθηση Παρκαρίσματος (Park Assist Pilot), που καθιστά ευκολότερο το παράλληλο παρκάρισμα.

>> Το City Safety, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με τυπικές ταχύτητες πόλης, έχει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και λειτουργεί τώρα σε ταχύτητες μέχρι 50 χλμ./ώρα.

Κινείται

>> Η έκδοση D3, που οδηγήσαμε, με τον 5-κύλινδρο turbo πετρελαιοκινητήρα 1.984 κ.εκ. που ανήκει στη γενιά ελαφρών πετρελαιοκινητήρων Drive-E.

>> Αποδίδει 150 ίππους και 320 Nm ροπής, επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 9,6΄, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 205 χλμ./ώρα ενώ σύμφωνα με το εργοστάσιο καταναλώνει 4,4 λίτρα/100 χλμ. στο μεικτό κύκλο.

>> Συνδυάζεται και με το αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων Geartronic που βοηθάει ιδιαίτερα στο να εξοικονομεί έως και 7% λιγότερο καύσιμο από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο.

>> Για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία, η έξυπνη λειτουργία μας ECO βελτιστοποιεί τη λειτουργία του κινητήρα, του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και του συστήματος κλιματισμού για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 5% περίπου.

>> Διατίθεται επίσης μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

>> Με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, η ένδειξη αλλαγής σχέσης σάς βοηθά να οδηγείτε με τον οικονομικό τρόπο Eco.

>> Η αυτοπροσαρμοζόμενη τεχνολογία i-Art της Volvo αποτελεί παγκόσμια πρώτη που διασφαλίζει τον ψεκασμό ιδανικής ποσότητας καυσίμου σε κάθε κύλινδρο για βέλτιστη οικονομία καυσίμου και επιδόσεις.

image

Στρίβει

>> Ένα βασικό χαρακτηριστικό του V40 Cross Coutry είναι η αξιοπρόσεκτη δυνατότητα που έχει μέσω ρυθμίσεων των αναρτήσεών του να προσφέρει όχι μόνο ένα ξεκούραστο ταξίδι, αλλά και υψηλά περιθώρια πρόσφυσης. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους αυτοκινητοδρόμους, τους εθνικούς ή επαρχιακούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά και σε μεγάλο εύρος χωματόδρομων. Είναι τέτοια η άνεση στο ταξίδι, που ευχαρίστως μπορείς αυθημερόν να καλύψεις, δυνάμει, μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα χωρίς να κουραστείς! Βοηθάει βέβαια ιδιαίτερα και το στιβαρό πλαίσιο, η δύναμη του κινητήρα, αλλά και η παρουσία πάρα πολλών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Στα υπέρ και το ακριβέστατο σε παροχή πληροφοριών προς τον οδηγό τιμόνι με την ηλεκτρική κρεμαγιέρα.

Χωράει

>> Για τις αποσκευές σας, 335 λίτρα με πολύ καλό επίπεδο πρακτικότητας στην τοποθέτηση των αντικειμένων.

>> Προσθέτοντας το έξυπνο δάπεδο δύο επιπέδων χώρου αποσκευών, ενισχύεται περισσότερο την ευελιξία και έχετε ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο φόρτωσης όταν τα πίσω καθίσματα και το ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος κάθισμα συνοδηγού έχουν αναδιπλωθεί προς τα εμπρός.

>> Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούνται επίσης πρόσθετες δυνατότητες αποθήκευσης κάτω από το δάπεδο – ιδιαίτερα βολικό σε συνδυασμό με το ταπέτο διευθέτησης φορτίου.

>> Αναδιπλώνοντας δε προς τα πάνω το δάπεδο του χώρου αποσκευών, έχετε ένα έξυπνο στήριγμα για τις τσάντες με τα ψώνια.

image

Tips

>> Για να μειωθούν οι απώλειες ισχύος από την αεροδυναμική αντίσταση και την αντίσταση κύλισης, χρησιμοποιούνται προηγμένη αεροδυναμική σχεδίαση, ελαφρά υλικά και τεχνολογία χαμηλής τριβής.

>> Εκμεταλλευτείτε την ενέργεια! Κάθε φορά που αφήνετε το πεντάλ γκαζιού με επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο, η ενέργεια πέδησης από τον κινητήρα, που διαφορετικά θα χανόταν, τροφοδοτείται ξανά στην μπαταρία.

>> Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το μέσο φορτίο στον εναλλάκτη και επιτυγχάνεται 2-3% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου – μια πολύτιμη συμβολή στην οικονομία καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών CO2.

Κοστίζει

>> Το μοντέλο V40 Cross Cuntry D3 από 27.600 ευρώ.

>> Η τιμή περιλαμβάνει όφελος απόσυρσης.

image

Κάτι άλλο;

>> Για να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του συνολικού περιβαλλοντικού αντίκτυπου, κάθε Volvo σχεδιάζεται έτσι ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία απόσυρσης και ανακύκλωσης στο τέλος της ωφέλιμης διάρκειας ζωής του.

>> Η διαισθητική κεντρική οθόνη σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε με ευκολία τις λειτουργίες υψηλής τεχνολογίας του αυτοκινήτου σας και να τις προσαρμόσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

>> Το Volvo V40 Cross Country είναι υπερυψωμένο σε σχέση με το V40, με τον οδηγό να κάθεται 40 mm πιο ψηλά.

Προβληματίζει

>> Μερικώς, το γεγονός ότι το V40 Cross Country διατίθεται σε τετρακίνητη έκδοση, αποκλειστικά με τον πεντακύλινδρο 2.5 Τ5 βενζινοκινητήρα των 254 ίππων…

image


FAST LANE

Michelin

image

Η Michelin λάνσαρε τη νέα της τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του καινοτόμου ελαστικού Michelin CrossClimate, στο οποίο κατάφερε με επιτυχία να συνδυάσει τεχνολογίες για καλοκαίρι και χειμώνα σε ένα ελαστικό παρέχοντας ασφάλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Νέο και διαφορετικό, το CrossClimate είναι το θερινό ελαστικό που σχεδιάστηκε με γνώμονα τις εναλλαγές του καιρού. Για να περιγράψει τις επιδόσεις του νέου της ελαστικού η Michelin δημιούργησε μια ψηφιακή ιστορία που είναι διασκεδαστική και τραβάει την προσοχή, καθώς θυμίζει περισσότερο κινηματογράφο παρά διαφήμιση. Μια οικογένεια με το αυτοκίνητό της έρχεται αντιμέτωπη με τους τρεις Τιτάνες του Καιρού, που αντιπροσωπεύουν τη Ζέστη, τη Βροχή και το Χιόνι. Τους τρεις απειλητικούς «κακούς» αντιμετωπίζει ο Άνθρωπος της Michelin και η οικογένεια σώζεται γιατί με το ελαστικό CrossClimate οι οδηγοί είναι εξοπλισμένοι απέναντι σε «απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες».

Opel

image

Το Opel Astra «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016»! Η ελίτ του Ειδικού Τύπου ανέδειξε το νικητή με ψηφοφορία, στο ξεκίνημα του 86ου Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, όντας νικητής του πιο ξακουστού βραβείου της βιομηχανίας! Η κριτική επιτροπή των 58 εκπροσώπων του Ειδικού Τύπου από 22 ευρωπαϊκές χώρες απένειμε στο Astra 309 βαθμούς, έναντι 294 στο Volvo XC90 και 202 στο Mazda MX-5. Το βραβείο παρέλαβε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, από τον πρόεδρο της Επιτροπής COTY, Hakan Matson. Το Astra συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 7 φιναλίστ. Πάνω από 40 νέα αυτοκίνητα, από σπορ roadsters μέχρι πολυτελή sedan και μοντέλα SUV, ήταν στη λίστα υποψηφιοτήτων.

Mercedes

image

Η Mercedes-Benz Ελλάς παρουσίασε με επιτυχία την εικαστική έκθεση The Mercedes-Benz «Circle of Art Exhibition», στο Ζάππειο Μέγαρο. Στα μέσα Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, σε ένα exclusive event, που έδωσε το έναυσμα για τα εγκαίνια της πρωτοποριακής έκθεσης, με τη δημιουργική συνύπαρξη τέχνης & αυτοκινήτου. Με αφορμή τα 130 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου, οχτώ Έλληνες που αγαπούν την τέχνη, εμπνεύστηκαν από το τριάκτινο αστέρι της Mercedes-Benz, που συμβολίζει την κυριαρχία σε αέρα, νερό, και γη και το φωτογράφησαν μέσα από τη δική τους φιλοσοφία ζωής, συνδέοντας το brand με την τέχνη, την καινοτομία και τη σύγχρονη αισθητική. Οι Μαρίνα Βερνίκου, Τάκης Διαμαντόπουλος, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Κάτια Ζυγούλη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Γιώργος Κελέφης, Μιχάλης Κεφαλογιάννης και Βένια Μπεχράκη οπτικοποίησαν το πιο αναγνωρισμένο αστέρι, με τη δική τους προσέγγιση. Την έκθεση επιμελήθηκε εικαστικά η Δάφνη Ζουμπουλάκη. Παράλληλα, ιστορικά αντικείμενα παρουσιάστηκαν στην έκθεση, από το Mercedes-Benz Classic Center της Στουτγάρδης, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά θρυλικά & σύγχρονα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

BMW

image

Το BMW Generation X Roadshow ξεκίνησε περιοδεία. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα εμπειρία οδήγησης για όλα τα μοντέλα της Σειράς BMW Χ σε πόλεις της Ελλάδας. Έτσι, η νέα BMW X1 ταξιδεύει μαζί με όλα τα μοντέλα της Σειράς BMW X σε οκτώ διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, προσκαλώντας το κοινό να απολαύσει μία μοναδική εμπειρία οδήγησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν όλα τα μοντέλα Σειράς BMW X (Χ1, Χ3, Χ4, Χ5 και Χ6).

Μέσα από αυτή την ενέργεια, είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε την εμπειρία των υψηλών δυνατοτήτων λειτουργίας των συστημάτων τετρακίνησης BMW xDrive της νέας BMW X1 σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα με ράμπες, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Το BMW Generation X Roadshow θα συνεχίσει την επίσκεψή του στις παρακάτω πόλεις της Ελλάδας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες: Λάρισα: Εγκαταστάσεις Παπαδόπουλος Α.Ε. 8-10/3, Σέρρες: Εγκαταστάσεις Αφοί Ιωαννίδη 18-19/3, Πάτρα: Εγκαταστάσεις Αφοί Αθανασάτου 23-24/3, Θεσσαλονίκη: Εγκαταστάσεις BMW Τρικαλιώτης 31/3 – 2/4, Ηράκλειο: Εγκαταστάσεις Servin Κρήτης 8-9/4, Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις Κ. Γεωργακόπουλος 15-16/4, Ιωάννινα: Εγκαταστάσεις Κ. Κατσιούλης 20-21/4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για test drive την ημέρα και ώρα που επιθυμούν μέσω της ιστοσελίδας http://gr.embrace-bmw.com/home/ ή καλώντας στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών του BMW Group Hellas στο τηλέφωνο 210-9118 000.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ