Αυτοκινηση

Ford Fiesta

Η bestseller επιλογή!

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319502-628555.jpg

Η δημιουργία του Ford Fiesta δεν πρόσφερε ένα ακόμα σουπερ μίνι στην αγορά. Με την δυναμική σχεδίασή του εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά και με την υπεράνω κριτικής ποιότητα κύλισής του, αποτέλεσε κορυφαία επιλογή των αγοραστών.

Εξωτερικά η τολμηρή και «εκφραστική» μάσκα με το χρωμιωμένο περίβλημα και προβολείς που αγκαλιάζουν το αμάξωμα μέχρι τους θόλους των τροχών, όχι μόνο του χαρίζουν σπορ εμφάνιση, αλλά συνδυάζουν άψογα την δυναμική με την ισχυρή προσωπικότητα του μοντέλου. Το Ford Fiesta έρχεται να τραβήξει το βλέμμα σας ακόμα πιο φρέσκο με πιο πλούσια παλέτα χρωμάτων, αναβαθμισμένο εξοπλισμό με περισσότερες επιλογές κινητήρων σε μια μεγάλη και ελκυστική γκάμα εκδόσεων.

image

Η έκδοση Trend διατίθεται πλέον με προβολείς αλογόνου και φώτα ημέρας LED, ενώ αναβαθμίζει τα επίπεδα ποιότητας και άνεσης στην καμπίνα με δερμάτινο τιμόνι και χειρόφρενο. Αντίστοιχα, με επιπλέον εξοπλισμό, η έκδοση Titanium έχει χρωμιωμένο κάτω αεραγωγό, νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 16-ιντσών και νέες ταπετσαρίες καθισμάτων με μοντέρνες «πινελιές» στις λεπτομέρειες του φινιρίσματος, αλλά και ραφές για το τιμόνι, το κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, το χειρόφρενο και τα πατάκια.

image

Για όσους αναζητούν το «δικό τους» Fiesta, η Ford δίνει μεγάλες επιλογές εξατομίκευσης, έχοντας έτσι την δυνατότητα να παραγγείλουν για το Ford Fiesta Sport διαφορετικό χρώμα οροφής, όπως FrozenWhite, PantherBlack, RaceRed ή CandyBlue. Στο εσωτερικό κυριαρχούν επίσης τα σπορτίφ όργανα στο ταμπλό, η κεντρική έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών με πληθώρα συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με πραγματικά εργονομική θέση χειριστηρίων, αλλά και το δερμάτινο τιμόνι.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, να σημειώσουμε ότι, 7 αερόσακοι, ABS με ηλεκτρονική κατανομή πέδησης EBD, ESP με TractionControl, EmergencyBrakeAssist και Hill LaunchAssist και σύστημα MyKey είναι διαθέσιμα, ως standard εξοπλισμός, σε όλες τις εκδόσεις.

image

Το ότι το Ford Fiesta έχει γίνει bestseller στην ευπώλητη κατηγορία των super mini, δεν σημαίνει ότι η Ford επαναπαύτηκε. Νέοι κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης πλέον, αποτελούν ένα σημαντικότατο κίνητρο για να το αποκτήσει κάποιος που αναζητεί επιδόσεις και οικονομία. Έτσι, το Ford Fiesta ECOnetic εφοδιάζεται με τον νέο 1.5 TDCidiesel κινητήρα 95 ίππων με κατανάλωση 3,2 λίτρα/100 χλμ με εκπομπές CO2 82 γρμ/χλμ! Εξοπλισμένο με κορυφαίες τεχνολογίες το Ford Fiesta, ξεχωρίζει το σύστημα Auto-Start-Stop και το έξυπνο σύστημα φόρτισης, που φροντίζει ώστε η φόρτιση της μπαταρίας να γίνεται μόνο κατά τη φάση της επιβράδυνσης, ώστε η όλη διαδικασία να μην «κλέβει» ισχύ από τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση. Επίσης, στην μείωση της κατανάλωσης, αλλά και την περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, συνεισφέρουν τα μέγιστα το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων που έχει βελτιστοποιημένη κλιμάκωση, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης και η αεροδυναμική αμαξώματος και κάτω τμήματος που είναι βελτιωμένη. Παράλληλα, το Ford Fiesta, διατίθεται με τον πολυβραβευμένο 3κύλινδρο 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα με απόδοση 80, 100, 125 και 140 ίππων, που συνδυάζει την οικονομία καυσίμου ενός μικρού κινητήρα (μόλις 4,3 λίτρα/100χλμ., και εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ/χλμ) με την δύναμη και τις επιδόσεις ενός κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού.

Απροβλημάτιστη απόλαυση στην οδήγηση. Ένα σύγχρονο, καλαίσθητο, πρακτικό, και αποδοτικό αυτοκίνητο, επιβάλλεται να καλύπτει στο ανώτερο επίπεδο τα θέματα ασφαλείας που αναζητά ο σύγχρονος οδηγός αλλά και οι επιβάτες. Tο Ford Fiesta, χάρη στην πληθώρα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και το κορυφαίο πλαίσιο με Intelligent Protection System της Ford κέρδισε έξι βραβεία Advanced (αριθμός ρεκόρ) για την κορυφαία τεχνολογική καινοτομία της από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP.

image

Επίσης, μία ακόμα σημαντική καινοτομία αποτελεί η νέα μονάδα επικοινωνίας πολυμέσων SYNC. Χάρη σ’ αυτή, ο οδηγός του Ford Fiesta μπορεί να συνδέσει μέσω Bluetooth ένα συμβατό κινητό τηλέφωνο ή εξωτερικές πηγές ήχου, όπως μία συσκευή Mp3 ή ένα iPod, με το ηχοσύστημα του οχήματος, για να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις με ανοιχτή ακρόαση ή να αναπαράγει ασύρματα την αγαπημένη του μουσική από το κινητό του τηλέφωνο, και όλα αυτά με απλές φωνητικές εντολές χάρη στο προηγμένο σύστημα Voice Control. Πέρα από τις ευκολίες συνδεσιμότητας, η μονάδα πολυμέσων SYNC προσφέρει και ασφάλεια! Η λειτουργία «Κλήση Έκτακτης Ανάγκης», σε περίπτωση ατυχήματος, θα πραγματοποιήσει αυτόματα τηλεφωνική κλήση προς τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

image

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το σύστημα της Ford, Active City Stop, που αποτρέπει τις συγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες. Ο προηγμένος αισθητήρας ανίχνευσης φώτων και απόστασης του Active City Stop σαρώνει το δρόμο, επιτρέποντας τη μείωση της σφοδρότητας των συγκρούσεων ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις τις αποτρέπει.

Ασφαλές, οικονομικό, άνετο, τεχνολογικά προηγμένο, συμβατό με την ψηφιακή εποχή, με ξεχωριστή σχεδίαση και πολλές επιλογές σε διάκοσμο και χρώματα, το Ford Fiesta αποτελεί ιδανική επιλογή στην κατηγορία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ