Αυτοκινηση

Το αυτοκίνητο Zica έπεσε πάνω στον ιό και ψάχνει για άλλο όνομα

Η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata θέλει να αποφύγει τους συνειρμούς με τον ιό Ζίκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319138-628131.jpg

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tata ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει το νέο της μοντέλο Zica για να αποφύγει τους συνειρμούς με τον ιό Ζίκα που εξαπλώνεται ραγδαία και έχει αναγκάσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Η Tata Motors είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ινδία, ιδιοκτήτρια της Jaguar Land Rover, και μέσα στην εβδομάδα έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο, ένα γρήγορο hatchback, που ακούει στο όνομα... Zica! Το αυτοκίνητο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση Auto Expo, στο Νέο Δελχί, αυτή την εβδομάδα ( 5 - 9 Φεβρουαρίου), αλλά, μετά την ραγδαία εξάπλωση του ιού Ζίκα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας κάνουν «δεύτερες σκέψεις» για το όνομα του νέου μοντέλου. «Κατανοώντας τον πόνο και την αγωνία που έχει προκαλέσει στον κόσμο η πρόσφατη εμφάνιση και εξάπλωση του ιού Ζίκα η εταιρεία μας, ως μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, αποφάσισε να μετονομάζει το νέο της μοντέλο», αναφέρει η ανακοίνωση της Tata Motors.

Το αυτοκίνητο, το οποίο απευθύνεται στο νεανικό κοινό, θα κρατήσει το όνομα Zica για τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτων και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει αλλάξει άγνωστο πώς. Το πρόσωπο που επελέγη από τους Ινδούς για την προώθηση του νέου μοντέλου είναι ο άσος του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ