Αυτοκινηση

Jeep Renegade

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315261-233374.jpg

Τα μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανακήρυξαν το νέο Jeep Renegade, ως το καλύτερο νεοεισερχόμενο αυτοκίνητο στην εγχώρια αγορά, κατά το τρέχον έτος, με τίτλο «πρωτιάς» για το 2016.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε, στις 10 Δεκεμβρίου, στο Kitchen Bar, στον Άλιμο, γιορτάστηκε, παράλληλα, η 10η επέτειος ίδρυσης του θεσμού, με συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων, από τον χώρο της πολιτικής, της επιχειρηματικής κοινότητας και του Τύπου.

image

Η ανάδειξή του έγινε με μυστική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχε και ο υπογράφων, ενώ μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής ανάδειξης του ΑτΧ είναι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο του αυτοκινήτου, οι οποίοι ψηφίζουν με κύριο κριτήριο το πώς ένα μοντέλο ανταποκρίνεται, κάθε φορά, στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών. Προσμετρούν δε τα στοιχεία του σχεδιασμού, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, αλλά και το συνολικό κόστος κτήσης/χρήσης, τη σχέση αξίας/τιμής, την ευρύτητα της γκάμας ενός μοντέλου, τις επιδόσεις, την ασφάλεια, την οικονομία καυσίμου, συναφώς, δε, το σεβασμό των κατασκευαστών στο περιβάλλον.

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia Jeep Hellas, κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης, από τον πρόεδρο του θεσμού, κ. Αντώνη Κόλλια. Μεταξύ άλλων, ο κ. Συγγελίδης ανέφερε πως «είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο για το Jeep Renegade. Είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση στο χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που προέρχεται από τους πλέον ειδικούς, τους καταξιωμένους δημοσιογράφους του χώρου, που εκτίμησαν ότι το Jeep Renegade είναι το πιο σημαντικό αυτοκίνητο για τις προτιμήσεις των Ελλήνων αγοραστών για το 2016 με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας».

image

Το Jeep Renegade ξεκίνησε την καριέρα του τον Ιανουάριο του 2015 ενώ το Νοέμβριο στη γκάμα προστέθηκε η νέα έκδοση 1.400 κυβικών, 170 ίππων με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Υπενθυμίζεται πως η τελική δεκάδα των υποψήφιων αυτοκινήτων για το βραβείο προέκυψε από μια λίστα 20 νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά από το Δεκέμβριο του 2014 έως και το Νοέμβριο του 2015 και οδηγήθηκαν από τους δημοσιογράφους-μέλη του θεσμού.

image

Την πανηγυρική τελετή της απονομής τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος (τέως υφυπουργός Μεταφορών), ο βουλευτής από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ, Γιώργος Βασιλάκης, καθώς και πλήθος στελεχών των εταιρειών εισαγωγής αυτοκινήτων.

Χορηγοί των φετινών επετειακών εκδηλώσεων ήταν η Fisikon, η Mc ArthurGlen, το Kitchen Bar και η Eneos. Την όλη διοργάνωση ανέλαβε η εταιρεία εκδηλώσεων για το αυτοκίνητο Promauto.

image

Το βραβείο, εκ μέρους της Jeep, παρέλαβαν ο πρόεδρος του ομίλου, Πολυχρόνης Συγγελίδης (δεύτερος από αριστερά), ο γενικός διευθυντής, Ανδρέας Σουλουτζιδάκης (αριστ.) και η διευθύντρια επικοινωνίας, Κορίνα Βαλυράκη. Δεύτερος από δεξιά, ο πρόεδρος του θεσμού Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα, Αντώνης Κόλλιας

image

Στα πλαίσια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι «3 Κυρίες» του Ράλλυ Ακρόπολις! Από δεξιά προς αριστερά, η κα Σύλβα Κοκκαλάνη, πρώτη γραμματέας του Ράλλυ Ακρόπολις, στην μέση η κα Πέγκυ Τρικάκου, η πρώτη γυναίκα Αλυτάρχης αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και η κα Ανίτα Πασαλή, Αλυτάρχης του αγώνα μέχρι πέρυσι!

image

Μία ακόμα βράβευση ήταν αυτή του κ. Θεόδωρου Χαραγκιώνη (δεξιά) για την δημιουργία του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. Το βραβείο παρέλαβε από τον ο βουλευτή της ΝΔ, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο


FAST LANE

Fiat

image

Υπέροχο ταξίδι ομορφιάς με την «Οικογένεια του 500», είναι η νέα προωθητική συνέργεια Fiat 500 και Hondos Center. Το ιταλικό στιλ και ο σχεδιασμός της «Οικογένειας του 500» έρχονται ακόμη πιο κοντά με το χώρο της ομορφιάς. Την αφορμή για αυτό δίνει η συνεργασία μεταξύ της FCA Greece και του δικτύου καταστημάτων Hondos Center στο πλαίσιο μιας μοναδικής προωθητικής ενέργειας με διάρκεια μέχρι τις 31.12.2015. Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά στο σύνολο των μοντέλων της «Οικογένειας του 500», δηλαδή τα Fiat 500, 500X και 500L, και έχει ξεκινήσει ήδη στο σύνολο των 72 καταστημάτων Hondos Center. Σε κάθε αγορά με αξία μεγαλύτερη των 100€ από τα καταστήματα Hondos, ο πελάτης λαμβάνει αυτόματα από το ταμείο το ειδικό κουπόνι της ενέργειας. Με τη συμπλήρωση των στοιχείων του και κρατώντας το σχετικό απόκομμα, ο πελάτης του Hondos δικαιούται αυτόματα έκπτωση 500€ στην παραγγελία οποιουδήποτε μοντέλου της «Οικογένειας του 500» σε όλους τους Επίσημους Διανομείς Fiat. Το όφελος των 500€ είναι επιπλέον των όποιων προωθητικών ενεργειών είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία παραγγελίας αυτοκινήτου για κάθε νέο πελάτη, έως τα τέλη του έτους.

Hyundai

image

Παρουσιάστηκε δημόσια το νέας γενιάς i20 WRC, tο αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί η Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2016.

Το νέο i20 WRC εξελίσσεται εδώ και ένα χρόνο, με την ομάδα να έχει καλύψει ήδη 8.000 χιλιόμετρα δοκιμών σε όλα τα εδάφη. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στα χρώματα των χορηγών, Shell και της Mobis, τροφοδοτείται από τον 1.6 turbo κινητήρα απόδοσης 315 ονομαστικών ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., με την κίνηση να μεταδίδεται φυσικά σε όλους τους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Σημειώνουμε ότι το πεντάπορτο αμάξωμα, θα αντικατασταθεί και πάλι εκ νέου με τρίπορτο, προκειμένου το αυτοκίνητο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των νέων κανονισμών για το 2017. Οδηγοί του νέου i20 WRC θα είναι και πάλι οι Thierry Neuville, Dani Sordo και Hayden Paddon, με το ντεμπούτο να γίνεται στο Ράλι του Μόντε Κάρλο, τον Ιανουάριο του 2016. Επίσης για πρώτη φορά, η Hyundai Motorsport, προετοίμασε ένα i20 R5 που απευθύνεται στους ιδιώτες.

Toyota

image

Η 4η γενιά Prius πετυχαίνει την καλύτερη απόδοση στην ιστορία του μοντέλου, με εκπομπές CO2 από 70 γρ./χλμ. και συνδυασμένη οικονομία καυσίμου από 3 λτ./100 χλμ. Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρία, οι διαδοχικές εκδόσεις του Toyota Prius έχουν πετύχει σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου αλλά η νέα, τέταρτη γενιά του μοντέλου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται ακόμα περισσότερο στα 70 γρ./χλμ., με μέση κατανάλωση στα τρία λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Οι αντίστοιχες τιμές του προηγούμενου μοντέλου ήταν 89 γρ./χλμ. και 3,9 λτ./100 χλμ. Οι τιμές αυτές σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη βελτίωση ανάμεσα σε δύο γενιές μοντέλου, από το 1997 που παρουσιάστηκε το πρώτο Prius. Παράλληλα, το νέο Prius είναι πολύ πιο δυναμικό σε συμπεριφορά, απόκριση και εμπλοκή του οδηγού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ