Αυτοκινηση

Hyundai i20 1.1 CRDi

Ένα πλήρες «πρώτο» αυτοκίνητο με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και υλικών

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128630-290444.jpg

Τι είναι

> Η πρόταση της Hyundai στην κατηγορία των supermini

> Ένα πλήρες «πρώτο» αυτοκίνητο με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και υλικών

> Το αμάξωμα, η αισθητική, οι αναρτήσεις, η ηχομόνωση, οι χώροι, οι καλύτεροι κινητήρες, οι τεχνολογίες, κλπ, είναι εντελώς νέα

Ξεχωρίζει για

> Είναι πιο μακρύ, πιο χαμηλό και πιο φαρδύ από το προηγούμενο μοντέλο, σχεδιάστηκε στο Κέντρο Σχεδιασμού της Hyundai Motor Europe στο Rüsselsheim της Γερμανίας, βασικό στοιχείο του σχεδιασμού αποτελεί η εξαγωνική μάσκα, σημείο αναφοράς της Hyundai Motor.

image

Silicon Valley

> Το πρώτο στην κατηγορία με Smartphone Docking Station, μια αποσπώμενη μονάδα στήριξης και φόρτισης smartphones, με ρυθμιζόμενη υποδοχή φόρτισης για συμβατότητα με τις δημοφιλέστερες συσκευές και επιπλέον σύνδεση μέσω Bluetooth με το ηχοσύστημα του οχήματος.

> Κάμερα οπισθοπορείας ενσωματωμένη στον ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέπτη

> Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αυτόματο κλιματισμό, συνδέσεις USB, AUX, Bluetooth σύνδεση για τηλέφωνο με χειριστήρια στο τιμόνι, είσοδος χωρίς κλειδί και start button, πλήρη υπολογιστή ταξιδιού, αυτόματα φώτα και αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες

Safety First

> Στον βασικό δε εξοπλισμό του μοντέλου συναντούμε προηγμένης τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας όπως:

>Hill Start Assist, Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, Φώτα έκτακτης πέδησης, 6 αερόσακους καθώς και Vehicle Stability Management (συνεργασία ESP και ηλεκτρικής υποβοήθησης τιμονιού, που παρακινεί έγκαιρα και ενεργητικά τον οδηγό να κάνει το σωστό χειρισμό τιμονιού σε δύσκολους ελιγμούς).

> Τέλος η προσθήκη του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης και το αυτόματο σύστημα αποθάμβωσης είναι πρωτιές της Hyundai στην κατηγορία Β καθώς και το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System)

image

Κινείται

> Το νέο i20 διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο Diesel Euro 6

> Οδηγήσαμε, σε επίπεδο πετρελαιοκίνησης, το i20 με τον «μικρότερο» turbo diesel της κατηγορίας (1,1) που συνδυάζεται με 6-ταχυτο κιβώτιο που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς

> Αποδίδει 75 ίππους στις 4000 σ.α.λ. με ροπή 18,3 χλγρμ /1.750 σ.α.λ.

> Επιταχύνει από 0-100χλμ/ώρα σε 16,0’’ ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα

> Τέλος η εργοστασιακή τιμή της κατανάλωσης είναι3 ,7 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι ρύποι CO2: είναι 97 γρμ/χλμ

Στρίβει

> Μπορεί να βρήκαμε την ανάρτηση γενικότερα λίγο παραπάνω σφιχτή από ότι περιμέναμε, ελεώ diesel, πλην όμως αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την εν γένει αξιοπρεπέστατη ποιότητα κύλισης. Σε κάθε περίπτωση έχεις την αίσθηση ακόμα και με πλήρες φορτίο, ότι οδηγείς ομοιογενές σύνολο αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας, η ηχομόνωση βοηθάει δραστικά σε αυτόν τον τομέα, ενώ το τιμόνι είναι ακριβές στις πληροφορίες του προς τον οδηγό.

image

Χωράει

> Κατασκευασμένο σε μια νέα πλατφόρμα, το μεταξόνιο που έχει επεκταθεί κατά 45 χιλιοστά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, τόσο εμπρός όσο και πίσω χώρο για τα πόδια, καθιστά, το νέο i20 ένα πραγματικό πενταθέσιο, ενώ η σημαντικότατη χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ των 326 λίτρων αυξάνει την χρηστικότητα του οχήματος

> Χάρη στην έξυπνη σχεδίαση του, η πίσω σειρά καθισμάτων του μοντέλου μπορεί να αναδιπλωθεί σε πλήρως επίπεδο δάπεδο, φθάνοντας τα 1042 λίτρα χωρητικότητας - ιδανικό για νέες οικογένειες και εκείνες που μεταφέρουν μεγαλύτερα αντικείμενα.

> Διαθέτοντας επίσης διπλό πάτο μπορεί να μετακινηθεί προς τα επάνω ή προς τα κάτω για να δημιουργήσει πρόσθετες επιλογές αποθήκευσης.

Tips

> Η Hyundai προσφέρει εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων για 5 χρόνια, επίσης, 5 χρόνια οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν φροντίδα με ετήσιους προληπτικούς ελέγχους καλής λειτουργίας του οχήματος.

> Είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του με πανοραμική ηλιοροφή, σε κλίση και πλήρως ανοικτή

image

Κοστίζει

> Το μοντέλο i20 1.1 5D L Diesel Remote Lock απο 16.100 ευρώ με όφελος απόσυρσης

Κάτι άλλο;

> Οι βασικοί στόχοι του νέου μοντέλου είναι να προσελκύσει ευρύτερο κοινό, νεανικό ή και μεγαλύτερο, να αναβαθμίσει περαιτέρω την εικόνα της μάρκας και να εδραιώσει-επιβεβαιώσει τη στρατηγική της Hyundai στην Ευρώπη.

> Το i20 νέας είναι το 3ης γενιάς όχημα της Hyundai στην κατηγορία Β και δεν μπορεί, παρά να αποτελεί για την Κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την εταιρεία από το 2002, όταν το Getz εισήχθη για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

> Το i20 Νέας Γενιάς έχει ήδη αποσπάσει δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις από Διεθνής θεσμούς σχεδίασης, το «2015 IF Design Award» για τη διακριτική και εκλεπτυσμένη σχεδίαση του και το «2015 Red Dot Design Award», αριστείο σχεδιασμού που έλαβε από την κριτική επιτροπή ενός από τα περιζήτητα σήματα ποιότητας παγκοσμίως.

image

Προβληματίζει

> Η γενικότερα σφιχτή ανάρτηση


FAST LANE

image

Formula 1

Ο Μαξ Φερστάπεν, στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Red Bull, έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία που κερδίζει Grand Prix, εν προκειμένω, αυτό της Βαρκελώνης. Ο 18χρονος οδηγός τερμάτισε τον αγώνα με ένα σετ μέση γόμας με το οποίο διένυσε 32 γύρους: Ένα γύρο περισσότερο από τη Ferrari του Kimi Raikkonen ο οποίος τερμάτισε 2ος. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από την σύγκρουση και άμεση εγκατάλειψη στην πρώτη στροφή των δύο πιλότων της Mercedes, Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ.

image

Mercedes

H νέα διαδραστική πλατφόρμα RoadStars από τη Mercedes-Benz είναι live και στην Ελλάδα! Πρόκειται για μία ηλεκτρονική κοινότητα οδηγών και φίλων των φορτηγών Mercedes-Benz. Στην πλατφόρμα δημοσιεύονται άρθρα από όλον τον κόσμο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον περιβάλλον καθώς ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με μεγάλες εκθέσεις Επαγγελματικών Οχημάτων, πραγματικές ιστορίες πελατών, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς φορτηγών αλλά και θέματα πρωτότυπου χαρακτήρα όπως ένα καραβάνι πολλών Actros SLT στην Σαουδική Αραβία! Ακολουθείστε και εσείς τους RoadStars: www.roadstars.mercedes-benz.grwww.kosmocar.gr/AudiServiceAppointment/Home/Step1

image

Jeep

Τα Jeep Renegade & Jeep Wrangler είναι τα καλύτερα SUV και Off-Road οχήματα στην κατηγορία τους σύμφωνα με τους αναγνώστες του διάσημου Γερμανικού περιοδικού Auto Bild Allrad. Για το Jeep Renegade η ανακήρυξή του ως Νο1 SUV/Off-Road όχημα εισαγωγής (αξίας έως 30.000 €) από τους 260.000 αναγνώστες του παγκοσμίως αναγνωρισμένου περιοδικού Auto Bild Allrad αποδεικνύει ότι στη Γερμανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, το Jeep Renegade είναι πλέον το πρώτο όχημα που έρχεται στο μυαλό των οδηγών όταν αναζητούν αυτοκίνητα με ανεξάντλητες ικανότητες, απαράμιλλη ποιότητα, αξιοπιστία και οικονομία. Το νέο Jeep Renegade, που ανακηρύχθηκε και «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016» έχει σαρώσει τα βραβεία σε πολλές χώρες από την παρουσίασή του μέχρι σήμερα και διατίθεται σε τετρακίνητες και δικίνητες εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από τα 1.4 μέχρι τα 2.0 λίτρα και την κατανάλωση να ξεκινά από μόλις 4,4 λ./100 χλμ.. Μπορεί να αποκτηθεί με 188€ το μήνα άτοκα σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει 5ετή χρηματοδότηση, 5 χρόνια δωρεάν service, 5 χρόνια οδική βοήθεια και με δώρο το bonus της απόσυρσης!

image

Audi

Η Kosmocar - Audi ανακοίνωσε τη διάθεση ενός νέου πακέτου εξοπλισμού του Α1 Connect το οποίο αναβαθμίζει τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα διατίθεται με σημαντικό όφελος για τον πελάτη. Μεταξύ άλλων, το πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει: Πακέτο εξοπλισμού Connectivity ( ήτοι προεγκατάσταση εργοστασιακού Navigation, BLT, AMI, Bluetooth – ασύρματο audio streaming, Audi music interface, προεγκατάσταση navigation (Ready4Nav), ηχοσύστημα ΜΜΙ Radio, Sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, 3 ακτίνων, αυτόματο κλιματισμό και αισθητήρες φωτός και βροχής. Το Audi A1 εξοπλίζεται με το νέο υπερτροφοδοτούμενο 1.0 TFSI κινητήρα, απόδοσης 95 ίππων με εκπομπές ρύπων 97 γραμμάρια CO2 ανά χλμ. και διατίθεται με νέα τιμή από 15.830 ευρώ με το όφελος απόσυρσης.

Παράλληλα, η Kosmocar – Audi έχοντας σαν γνώμονα την μέγιστη οδηγική απόλαυση και την ασφαλή μετακίνηση των πελατών της, προσφέρει σε όλους τους κατόχους αυτοκινήτων Audi, Εαρινό Έλεγχο ασφαλείας μέχρι και 30/05/2016. Στον έλεγχο αυτό δίνεται η δυνατότητα, χωρίς κανένα κόστος, να γίνει πλήρης έλεγχος του αυτοκινήτου έτσι ώστε να είναι ασφαλές, ενώ η Audi προσφέρει 3 προνομιακά πακέτα εργοστασιακής συντήρησης με όφελος για τον πελάτη έως και 30%. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν απευθείας on line ραντεβού στο κάτωθι link: www.kosmocar.gr/AudiServiceAppointment

image

Suzuki

Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια η Suzuki υποδέχθηκε τη βράβευση των Suzuki Vitara και Swift Sport με τον τίτλο «Best Buy», στην αξιολόγηση Car of the Year που οργανώνει το διεθνούς φήμης περιοδικό What Car? της Μεγάλης Βρετανίας. Στην ιδιαίτερα απαιτητική βρετανική αγορά, το νέο Suzuki Vitara απέσπασε τον τίτλο «Καλύτερη Αγορά στα Μικρά SUV με τιμή κάτω από 15.000 λίρες», ενώ το Suzuki Swift Sport βραβεύτηκε ως «Καλύτερη Αγορά στα Σπορ Hatchback με τιμή κάτω από 15.000 λίρες». Το Vitara δέχθηκε μεταξύ άλλων ιδιαίτερα θετική κριτική για την οδηγική συμπεριφορά του, τη μεγάλη ποικιλία επιλογών εξατομίκευσης και την ευρύχωρη καμπίνα του. Αντίστοιχα, το Swift Sport, , χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό ως «Η επιτομή των μικρών «καυτών» hatchback» με υπεροχή που ξεχωρίζει στην κατηγορία, καθώς κερδίζει το βραβείο για 5η συνεχή χρονιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ