Αυτοκινηση

SsangYong Tivoli 1.6 Auto 4x2

Το εντελώς νέο κόμπακτ SUV της SsanYong

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111472-220987.jpg

Τι είναι

> Το εντελώς νέο κόμπακτ SUV της SsanYong

> Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει τα διλλήματα όσων αναζητούν «κάτι διαφορετικό»

> Είναι ένα άρτιο σύγχρονο αυτοκίνητο, που αν και «άγνωστο», αξίζει την προσοχή μας

image

Ξεχωρίζει για

> Την φρέσκια εμφάνιση, το μοντέρνο εσωτερικό, την καινούργια γκάμα κινητήρων και τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας

> Το ότι είναι το καλύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η εν λόγω κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία

> Επειδή είναι προσεγμένο ακόμα και στις λεπτομέρειες

Silicon Valley

>Ο πλήρως αυτόματος διζωνικός κάνει την διαβίωση των επιβατών στην καμπίνα ξεκούραστη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με τη συνεχή παρακολούθηση της εξωτερικής θερμοκρασίας και της υγρασίας

> Η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD του υπολογιστή ταξιδιού, είναι διαθέσιμη ως επιλογή και δείχνει την αλλαγή ταχύτητας, την εξωτερική θερμοκρασία, την πίεση των ελαστικών και άλλες σημαντικές πληροφορίες

>Η προαιρετική οθόνη αφής 7’’ έχει δυνατότητα πλήρους διασύνδεσης με smartphone και με κάμερα οπισθοπορείας

> Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει μία μικρότερη οθόνη, ανάμεσα στα δύο βυθισμένα όργανα με πολλές πληροφορίες όπως ένας πλήρης υπολογιστής ταξιδίου

> Ο εξοπλισμός ασφάλειας και διασκέδασης, ακόμα και στην βασική έκδοση, είναι πλούσιος

image

Κινείται

> Ο καινούργιος κινητήρας του Tivoli είναι 1.6 λίτρων, ατμοσφαιρικός με άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό και αποδίδει 128 ίππους στις 6.000 σ.α.λ., ενώ η ροπή του φθάνει στα 160 Nm στις 4.600 σ.α.λ.

> Πληροί τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6

> Η έκδοση συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, όπως και με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων

Στρίβει

Η ανάρτηση του Tivoli αποτελείται εμπρός από γόνατα ΜακΦέρσον και ελατήρια, για μεγαλύτερη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. Πίσω έχει χρησιμοποιηθεί ένας ελαφρύς και αξιόπιστος ημιάκαμπτος άξονας με ελατήρια, συνεισφέροντας σημαντικά σε μία πραγματικά απολαυστική ποιότητα κύλισης.

Αποδεχόμαστε ως απολαυστική την ποιότητα κύλισης, γιατί σε οποιοδήποτε περιβάλλον και αν κινηθήκαμε, από αυτοκινητοδρόμους, μέχρι και ήπιους χωματόδρομους, ουδέποτε νοιώσαμε άβολα, ή κάποια ανατομική ενόχληση.

Τα κρατήματα του αυτοκινήτου, ακόμα και σε κλειστές στροφές, εντυπωσιάζουν, και σε αυτό βοηθάει τα μέγιστα η αναλογία μεταξονίου-μετατροχίων.

image

Χωράει

> Ο χώρος αποσκευών, αγγίζει τα 423 λίτρα (μπορούν να χωρέσουν ακόμα και τρεις μεγάλοι σάκοι του γκολφ!)

> Η 2η σειρά καθισμάτων μπορεί να αναδιπλωθεί σε επίπεδη θέση ή να διαιρεθεί σε αναλογία 60:40, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες

> Η άνεση των πίσω επιβατών στα μεγάλα ταξίδια εξυπηρετείται από την ρυθμιζόμενη κλίση κατά 27.5° της πλάτης, αλλά και το σχεδόν απόλυτα επίπεδο δάπεδο.

>Υπάρχουν άφθονοι μικροί ή μεσαίοι αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό της καμπίνας του Tivoli

>Η κεντρική κονσόλα μεταξύ των καθισμάτων μπορεί να χωρέσει ακόμα και ένα tablet

>Στις θήκες που υπάρχουν και στις τέσσερις πόρτες, μπορεί να χωρέσει ακόμα και ένα μεγάλο μπουκάλι 1.5 λίτρου.

Tips

> Τα λάστιχα τύπου «Μ+S», παρά το χαμηλό προφίλ τους, κάνουν εξαιρετική «δουλειά» σε άσφαλτο και χώμα!

> Οι λαβές των θυρών είναι διαμορφωμένες για να υποδέχονται μικροαντικείμενα όπως π.χ. ένα κινητό τηλέφωνο

> Το νέο Tivoli προσφέρεται με 8 επιλογές εξωτερικών χρωμάτων, παράλληλα με 5 δυνατότητες διπλής απόχρωσης συνδυασμών αμαξώματος και οροφής

> Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για αυτή την κατηγορία, είναι η δυνατότητα εναλλαγής του φωτισμού στον πίνακα οργάνων, μεταξύ κόκκινης, μπλε, γαλάζιας, κίτρινης, άσπρης και μαύρης απόχρωσης.

> Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 3 προγράμματα χαρτογράφησης, προσαρμόζοντας την αίσθηση του συστήματος υποβοήθησης στις εκάστοτε λειτουργικές συνθήκες:

> Κόμφορτ: διευκολύνει τις επιτόπιες μανούβρες στο παρκάρισμα ή στις πολύ χαμηλές ταχύτητες

> Νορμάλ: προσφέρει ένα φυσιολογικό επίπεδο υποβοήθησης, κατά την οδήγηση σε μεσαίες ή σχετικά υψηλές ταχύτητες

> Σπορ: ενισχύει την απόκριση του τιμονιού στις υψηλές ταχύτητες, για καλύτερο έλεγχο και περισσότερη ακρίβεια

image

Κοστίζει

> To μοντέλο SsangYong Tivoli 1.6 Auto 4x2, της δοκιμής μας, από 18.890 ευρώ

> To βασικό μοντέλο SsangYong Tivoli 4x2, από 15.120 ευρώ

> Οι τιμές περιλαμβάνουν το όφελος απόσυρσης

image

Κάτι άλλο;

> Η SsangYong στοχεύοντας να τονίσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό εμπνεύστηκε την λέξη Tivoli από τον αναγραμματισμό του «i-lov-it»

> Η καμπίνα σχεδιάστηκε για να προσφέρει αποτελεσματικότητα, εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων και άνεση των επιβατών

> Τα υλικά και οι λειτουργίες των καθισμάτων επιλέχθηκαν με προσοχή για να δημιουργήσουν μία σπορτίφ εικόνα και αίσθηση, σε ένα εσωτερικό που αγγίζει την πολυτέλεια. > Όλα τα καθίσματα ανακλίνονται και ρυθμίζονται, οι επενδύσεις έχουν μία αίσθηση πολυτέλειας και ευδιάκριτες ραφές

> Το πλαίσιο του Tivoli είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής σε ποσοστό 71,4%, προσφέροντας υψηλά επίπεδα αντοχής και ασφάλειας

> Επιπλέον το 40% της δομής του πλαισίου του, αποτελείται από ατσάλι υπερυψηλής αντοχής AHSS (Advanced High Strength Steel)

image

Προβληματίζει

> Η κάπως αυξημένη κατανάλωση του βενζινοκινητήρα, (αγγίζει τα 9 λίτρα/100χλμ) που αποτελεί την μόνη ίσως παραφωνία σε ένα κατά τα άλλα απόλυτα αξιοπρεπές σύνολο. Σίγουρα, η επιλογή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης θα βοηθούσε εντυπωσιακά νομίζουμε…


FAST LANE

Ethnodigos

image

Η Εθνική Ασφαλιστική παρουσίασε την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με την ονομασία «Ethnodigos». Η εφαρμογή αυτή είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν για περιβάλλοντα iOS και Android λογισμικό και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να βελτιώσει την καθημερινή μετακίνηση, προωθώντας παράλληλα έναν οικονομικό και ασφαλή τρόπο οδήγησης. Παράλληλα οι πελάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής με το ασφαλιστήριό απλά και εύκολα για άμεση πρόσβαση στα συμβόλαια αυτοκινήτου και ζωής/υγείας, προσφέροντας ενημέρωση για τις καλύψεις τους, τις ζημιές και την ημερομηνία ανανέωσης των συμβολαίων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα και πληρωμής μέσω του κινητού.

Τέλος, η εφαρμογή παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, όπως τον εντοπισμό σημείων ενδιαφέροντος γύρω σου, ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους, αποθήκευση τοποθεσίας στάθμευσης, άμεση επικοινωνία με την οδική βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού και score οδήγησης, που καταμετρώντας μέσω κινητού παραμέτρους όπως, η επιτάχυνση, το συχνό φρενάρισμα και τις στροφές κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Volvo

image

Μετά την εξαγορά της Polestar, η Volvo Cars ανακοίνωσε και την επίσημη εμπλοκή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Volvo θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού – FIA WTCC (World Touring Car Championship) για το 2016. Η συμμετοχή θα γίνει μέσα από την ομάδα Polestar Cyan Racing, η οποία θα προετοιμάσει και θα υποστηρίξει δύο Volvo S60 Polestar, σε ένα μακρόπνοο πρόγραμμα εμπλοκής της σουηδικής μάρκας με το Motorsport. Η ανακοίνωση συμπίπτει με την επέτειο 30 χρόνων από την κατάκτηση από τη Volvo του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, το 1985, με το Volvo 240 Turbo.

Renault

image

Η συνεργασία της Teoren Motors B. Ν. Θεοχαράκης με την ΠΑΕ Ολυμπιακός που ξεκίνησε το 2013, έχει δώσει την ευκαιρία πραγματοποίησης μιας σειράς ξεχωριστών ενεργειών, τόσο για τους φιλάθλους της ομάδας, όσο και γενικότερα για το κοινωνικό σύνολο. Ενέργειες όπως για παράδειγμα η διεξαγωγή σεμιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά συνδυάζουν με ιδανικό τρόπο τις αξίες, τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της Renault. Με την ευκαιρία της ανανέωσης αυτής της επιτυχημένης συνεργασίας, η Renault παρέδωσε στους παίκτες και το προπονητικό team του Ολυμπιακού τα νέα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας, τα οποία θα απολαμβάνουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Έχοντας πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και λίγο πριν από τους σημαντικούς (και νικηφόρους τελικά) αγώνες με την ΑΕΚ και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Teoren Motors για να παραλάβουν τα νέα τους Renault Twingo, Renault Clio και Renault Captur. Άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις επιτυχίες και το πάθος για διάκριση, ο Ολυμπιακός και η Renault «πατάνε γκάζι» με στόχο μια ακόμα εξαιρετική χρονιά.

Harley-Davidson

image

Με τα νέα επιβλητικά Dark Custom μοντέλα, την πιο ισχυρή γκάμα cruiser στην ιστορία της Harley-Davidson και την ευρεία σειρά από αισθητικές και τεχνικές αναβαθμίσεις σε όλη την γκάμα της, η εταιρεία υποδέχεται τη νέα γκάμα μοντέλων για το 2016. Συνδυάζοντας στοιχεία όπως η αεροδυναμική σχεδίαση και τα εργονομικά στοιχεία, η Harley-Davidson σας δίνει ακόμη περισσότερους λόγους για να επιλέξετε την ιδανική μοτοσυκλέτα που θα σας οδηγήσει να ζήσετε νέες περιπέτειες. Επισκεφτείτε τις αντιπροσωπείες της στην Αθήνα (Πειραιώς 187) και στη Θεσσαλονίκη (Μακεδονίας 10, Μενεμένη) για να γνωρίσετε από κοντά τα συναρπαστικά μοντέλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ