Αθλητισμος

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στους «8» του US Open με ανατροπή

Επικράτησε με 2-1 της Μπιάνκα Αντρεέσκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © EPA

Στους "8" του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη επικρατώντας της Αντρεέσκου με 2-1 σετ.

Με μία μεγάλη ανατροπή, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Μπιάνκα Αντρεέσκου και προκρίθηκε στους «8» του US Open. Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φτάνει στα προημιτελικά του θεσμού.

Στα του αγώνα, η Αντρεέσκου, Νο.7 του παγκόσμιου ταμπλό και νικήτρια του τουρνουά το 2019, έκαμψε την αντίσταση της Σάκκαρη και πήρε το πρώτο σετ με 7-6 στο tie break.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζοντας να παίζει εξαιρετικό τένις και στο δεύτερο σετ, το κατέκτησε με 7-6 (ξανά σε tie break) και ισοφάρισε σε 1-1, οδηγώντας το παιχνίδι στο τρίτο σετ.

Εκεί, η Καναδή ξεκίνησε πιο δυνατά. Κράτησε το σερβίς της και έκανε το break στο πρώτο σερβίς της Σάκκαρη, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα για το 2-1. Ωστόσο, η Μαρία Σάκκαρη απάντησε με break στο break, μειώνοντας σε 2-1 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ισοφάριση στο σερβίς της, δίχως να δεχτεί πόντο.

Η Αντρεέσκου μετά το πέμπτο game χρειάστηκε ιατρικό time out και αποσύρθηκε για λίγο. Όταν επέστρεψε, φανερά επηρεασμένη από τον τραυματισμό της δεν μπόρεσε να αναπτύξει το παιχνίδι της και η Σάκκαρη επικράτησε με 6-3 κατακτώντας το τρίτο σετ και το ματς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ