Αθλητισμος

Γιοάν Μπεναλουάν: Ο προστάτης των αδύναμων της Θεσσαλονίκης

Ο Γαλλοτυνήσιος παίκτης του Άρη βοηθά τους άστεγους της Θεσσαλονίκης

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιοαν Μπεναλουάν
© ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSΙ

Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη, Γιοάν Μπεναλουάν, ξεκίνησε το δικό του κίνημα στήριξης σε άστεγους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστό πως το ποδόσφαιρο έχει το χαρακτηριστικό του να ενώνει όλους τους ανθρώπους σε όλα τα σημεία της γης. Οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη μπορεί να είναι χωρισμένοι σε διαφορετικές χώρες, γλώσσες και κουλτούρες όμως το άθλημα της στρογγυλής θεάς αποτελεί κοινή διάλεκτο για όλους. Παρακινούμενος από τις πιο όμορφες αξίες του αθλήματος ο κεντρικός αμυντικός του Άρη, Γιοάν Μπεναλουάν, ξεκίνησε να μοιράζει αυτοπροσώπως φαγητό σε άστεγους της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έχει δώσει κίνητρο σε φιλάθλους όλων των οπαδικών προτιμήσεων να συμμετέχουν σε αυτή του την προσπάθεια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benalouane (@benalouaneyohan)


Ο Γαλλοτυνήσιος μετά το φιλικό με τον Βόλο την προηγούμενη εβδομάδα και χωρίς τυμπανοκρουσίες βγήκε στους δρόμους της συμπρωτεύουσας και μοίρασε φαγητό σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν έμεινε εκεί και λίγες μέρες αργότερα, έπραξε το ίδιο μετά από το φιλικό με την ομάδα της Λάρισας. 

Η κίνησή του αυτή δεν έμεινε απαρατήρητη και έχει συγκινήσει άπαντες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πλήθος κόσμου επικοινώνησε με τον 34χρονο ποδοσφαιριστή ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και άλλοι σε αυτή την πρωτοβουλία του. Ο προσωπικός λογαριασμός στο Instagram του αμυντικού των «Κιτρίνων» γέμισε με μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης. Πάνω από 100 άτομα δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο μοίρασμα τροφίμων. Ο Μπεναλουάν διάλεξε 7 από αυτούς και έκαναν ακόμη μια εξόρμηση στους δρόμους της πόλης το βράδυ της 17ης Αυγούστου, δίνοντας γεύματα από το μαγαζί «Φαγανή Πεθερά» σε όσους άστεγους βρήκαν στα στενά της συμπρωτεύουσας. Δεν έμεινε μόνο στα τρόφιμα αλλά ρώτησε τον καθένα ξεχωριστά για το αν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο. Μίλησε μαζί τους αρκετά λεπτά και τους έκανε παρέα, δίνοντας την υπόσχεση πως θα είναι και την επόμενη εβδομάδα εκεί. 

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της ενέργειάς ανέφερε: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όσους βρέθηκαν εδώ σήμερα να με βοηθήσουν. Είναι πολύ σημαντικό γιατί όλο αυτό είναι ομαδική δουλειά και θέλουμε να το κάνουμε κάθε εβδομάδα. Αυτοί οι άνθρωποι άστεγοι δεν έχουν ανάγκη μόνο από φαγητό και νερό αλλά και το να δουν πως δεν είναι μόνοι». 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής κάνει κάτι για να βοηθήσει τους άστεγους της πόλης στην οποία αγωνίζεται. Την σεζόν 2015-2016 ο Μπεναλουάν παίζει στην έτοιμη για πρωτάθλημα Λέστερ και την περίοδο των Χριστουγέννων βγαίνει στους δρόμους της πόλης του Βασιλιά Ριχάρδου και μοιράζει τρόφιμα σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

 

 

Ο Μπεναλουάν ξέρει και ο ίδιος από δυσκολίες. Γεννημένος στη Γαλλία το 1987, ξεκίνησε να κλωτσάει την μπάλα από τις ακαδημίες της Τρικαστίν σε ηλικία 10 ετών. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα γίνονται στην Σεντ Ετιέν στα 14. Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και πέρασε από την Ιταλία, την Αγγλία και πλέον αγωνίζεται στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Έχει ρίζες από την Τυνησία και μάλιστα έχει επιλέξει να αγωνιστεί με τα χρώματα της, με πιο σημαντική στιγμή για τον ίδιο η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που έλαβε χώρα στην Ρωσία. 


Σε ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο που διακρίνεται από λαμπερά φώτα, παπαράτσι, υπέρογκα χρηματικά ποσά, χορηγούς και διαφημίσεις υπάρχουν και οι προσωπικότητες σαν του Μπεναλουάν. Ο κεντρικός αμυντικός των κίτρινων δεν ξεχνάει τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη για βοήθεια. Άφησε στην άκρη για λίγο την κούραση, την πίεση των υποχρεώσεων, το καθημερινό πρόγραμμα προπονήσεων και μέσα στην περίοδο προετοιμασίας για την νέα σεζόν, βγήκε στους δρόμους και μοίρασε ο ίδιος φαγητό σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα. 

Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη, Γιοάν Μπεναλουάν, μοίρασε φαγητό στους άστεγους της Θεσσαλονίκης
© Instagram/ Yohanne Benalouane

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ