Αθλητισμος

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ νέος αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα

Οι τέσσερις «μεγάλες» ΠΑΕ ψήφισαν ομόφωνα τον φημισμένο Άγγλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
klattenberg.jpg
Mαρκ Κλάτενμπεργκ (EPA)

Ο 45χρονος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είναι ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών, με 17χρονη πορεία στον χώρο της διαιτησίας

Μετά από τρία χρόνια που στο τιμόνι βρισκόταν ο Μέλο Περέιρα, από σήμερα νέος επικεφαλής της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο 45χρονος Άγγλος θα αναλάβει αρχιδιαιτητής, μετά την ομόφωνη ψήφο που πήρε από τους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Ο Κλάτενμπεργκ μπορεί να ήταν αμφιλεγόμενος ως ρέφερι στην Αγγλία, όμως κατάφερε να σφυρίξει μεγάλα ευρωπαϊκά ματς, όπως τους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ 2014 και EURO 2016. Το Γαλλία-Πορτογαλία ήταν ο τελευταίος αγώνα της επίσημης καριέρας του. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και πήγε ως αρχιδιαιτητής στη Σαουδική Αραβία και κατόπιν σύμβουλος διαιτησίας στην Κίνα. Όμως, παράλληλα διηύθυνε και αναμετρήσεις. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει στην Ελλάδα (αφού υπάγεται στην ΟΥΕΦΑ), όπου θα έχει τον βασικό ρόλο στον ορισμό διαιτητών. 


 Ποιος είναι ο Κλάτενμπεργκ 

Ο 45χρονος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είναι ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών, με 17χρονη πορεία στον χώρο της διαιτησίας, καθώς ξεκίνησε το 2000 και αποσύρθηκε το 2017. Έγινε διεθνής διαιτητής το 2006, ενώ δύο χρόνια αργότερα σφύριξε για πρώτη φορά στο Champions League.

Το 2012 έγινε διαιτητής FIFA Elite, ενώ η σημαντικότερη χρονιά στην καριέρα του ήταν το 2016, όταν σφύριξε στον τελικό του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μιλάνο, αλλά και τον τελικό του Euro μεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας στο Παρίσι. Το 2016 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος διαιτητής στο Globe Soccer Awards. Συνολικά σφύριξε 292 παιχνίδια Premier League. Το 2017 είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την Premier League και ανέλαβε ρόλο αρχιδιαιτητή στην αραβική χώρα, μετά από την παραίτηση του συμπατριώτη του Χάουαρντ Γουέμπ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ