Αθλητισμος

Το 0-1 της Τούμπας, ευκαιρία για να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου

Η πασιφανής ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο γήπεδο δίνει μια καλή αφορμή για να πάρει τέλος μια κόντρα που βλάπτει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paok-olympiakos-toumpa-superleague.jpg
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ “ΔΙΠΛΟ” ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFF ΤΗΣ SUPERLEAGUE / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για το 0-1 στο ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα.

Και τώρα που οι λογαριασμοί ξεκαθάρισαν, είναι μια καλή ευκαιρία να πάνε και οι δύο παρακάτω. Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ο πρώτος, να επενδύσει πάνω στη υπεροχή που έχτισε για να την  διατηρήσει κι ο άλλος να προσπαθήσει να ξαναγίνει ανταγωνιστικός με την ελπίδα πως θα ξαναγίνει πρώτος. 

Ειδικότερα ο ΠΑΟΚ χαλάει εδώ και καιρό τον κόσμο για πράγματα άσχετα με το ποδόσφαιρο, χωρίς κέρδος κέρατα. Πιο πολλά τα έξοδα του γάμου, παρά τα προικιά της νύφης -που λέει και μια παροιμία... Μόλις ήρθε, όμως, η στιγμή να δείξει στο τερέν αυτό που πραγματικά αξίζει, διασύρθηκε. Από δω και πέρα, όσο κι αν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης θα έρχεται το 1-0 της Τουμπας και το -17 να τού υπενθυμίζει την πραγματικότητα.

Να λοιπόν, μια καλή αφορμή να σταματήσει τις εξωαγωνιστικές κόντρες και να ξαναγυρίσει στη μπάλα, με την φιλοδοξία να αποδείξει από τη νέα σεζόν με σοβαρές κινήσεις, ότι μπορεί να σταθεί σαν ίσος προς ίσο μέσα στο γήπεδο και όχι στις καταγγελίες ή στις ανακοινώσεις. Αλλωστε, αποδείχθηκε και πάλι πως η διαφορά με τον απέναντί του είναι τόσο μεγάλη που δεν βελτιώνεται ούτε μικραίνει με τρικ.

Αλλά κι ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα όφελος να ακολουθεί στον ίδιο δρόμο. Οπως αποδείχτηκε, φτάνει να παίξει μια - δυο - τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ οπουδήποτε και για οποιαδήποτε διοργάνωση, για να φανεί η ανωτερότητά του, αντί να απασχολεί τα μυαλά των ανθρώπων του με τοξικές και κυρίως ανούσιες αντιπαραθέσεις που δεν φέρνουν κανένα ουσιαστικό κέρδος.

Με δυο λόγια, η διαιώνιση της κόντρας δεν πείθει και δεν ωφελεί, ούτε τον ένα ούτε τον άλλο. Αντίθετα, η υπογραφή ενός τύπου ανακωχής (χωρίς να φανεί πως υποχωρεί κάποιος, αν αυτό είναι το ζητούμενο...) θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για επανεκκίνηση που θα καταλαγιάσει τα πάθη, θα μετατρέψει την  εχθρότητα σε αντιπαλότητα και θα βοηθήσει τους νοήμονες οπαδούς και της μιας και της άλλης πλευράς ν αρχίσουν να βλέπουν με  άλλο μάτι το πρωτάθλημά μας...  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ