Αθλητισμος

Η Γαλλία πέταξε έξω τους Αμερικανούς!

Τεράστια νίκη και πρόκριση στους «4» για τους «τρικολόρ» κόντρα στο υποτιθέμενο φαβορί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
usa3.jpg
ΗΠΑ - Γαλλία - Μουντομπάσκετ © EPA/ALEX PLAVEVSKI

Η Γαλλία επικράτησε με 89-79 των Αμερικανών και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ.

Η Γαλλία απέδειξε πως πρέπει να εκμεταλλεύεται την παρουσία NBAers ειδικά σε ματς απέναντι στην Εθνική των ΗΠΑ. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 89-79 των Αμερικανών και πέρασαν πανηγυρικά στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ!

Δεσπόζουσα μορφή για τους νικητές, ο Ρούντι Γκομπέρ, ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ, ο οποίος με 21 πόντους, 16 ριμπάουντ και τέσσερις τάπες (οι δύο στο τελευταίο λεπτό) ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Μαέστρος ο Εβάν Φουρνιέ των Ορλάντο Μάτζικ με 22 πόντους με 4/8 τρίποντα και τέσσερις ασίστ, ενώ και ο Ντε Κολό πρόσθεσε 18 πόντους.

Οι ΗΠΑ είχαν μοναδικό διασωθέντα τον Μίτσελ με 29 πόντους, ενώ ουδείς άλλος βοήθησε ουσιαστικά. Από τους κλασικούς σκόρερ, ο Κέμπα Ουόκερ έμεινε στους 10 με 2/10 σουτ και δύο άστοχες βολές στο τέλος, ενώ ο Κρις Μίντλετον ολοκλήρωσε ένα κάκιστο τουρνουά με πέντε πόντους. Μάλιστα, οι ηττημένοι στα τελευταία δευτερόλεπτα πέρα από βολές, έκαναν και απανωτά λάθη (πάτημα γραμμής, μπρος πίσω) που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Team USA σε επίσημο από το 2006, όταν και την είχε νικήσει η Εθνική Ελλάδος. 

Την Παρασκευή διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός με τους Γάλλους να παίζουν κόντρα στους Αργεντινούς. Την ίδια μέρα, η Ισπανία περιμένει την αντίπαλό της, ανάμεσα σε Αυστραλία και Τσεχία, που παίζουν τώρα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ