Αθλητισμος

Πρόεδρος Ράπτορς: Ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας, είναι Νιγηριανός

Δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
antetokounmpo
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/ETIENNE LAURENT

«Με συγχωρείτε ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας είναι Νιγηριανός», είπε ο πρόεδρος των Ράπτορς.

Ο πρόεδρος των Ράπτορς Masai Ujiri ανέφερε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε MVP του NBA για το 2019, δεν είναι Έλληνας αλλά Νιγηριανός.

Όπως μετέδωσε ο αθλητικογράφος Μπλέικ Μέρφι, ο Ujiri, που γεννήθηκε στη Βρετανία από Νιγηριανούς γονείς, είπε σε συνέντευξη Τύπου:

«Το μυαλό μου είναι πώς θα πάω στην Αφρική, στα μέσα του Ιουλίου ή στο τέλος του Ιουλίου για ό,τι κάνω στην ήπειρο (...) Δεν βλέπω την ώρα να το γιορτάσω σε αυτή την ήπειρο. Να δώσω ελπίδα σε αυτά τα παιδια (...) Όταν σκέφτομαι για όλα αυτά τα μέρη που πηγαίνουμε, για αυτούς τους καταυλισμούς προσφύγων, σκέφτομαι γιατί υπάρχουν αυτά τα μέρη, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και τι ελπίδα δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Μετά σκέφτομαι τον Πασκάλ (...) ή τον Γιάννη γιατί με συγχωρείτε ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας είναι Νιγηριανός».

Και συνέχισε: «Σκέφτομαι από πού ξεκίνησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, από πού ξεκίνησα εγώ και σας λέω ότι μια μέρα θα σας πω μια απίστευτη ιστορία, σας το εγγυώμαι. Και αυτή η ιστορία περιλαμβάνει και το πρωτάθλημα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ