1821 Digital Gallery
ΤΕΥΧΟΣ 498
ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ

Μίλα μου βρώμικα 498

Μίλα μου βρώμικα 498
Θα χρειαζόμουν καιρό για να μη νιώθω κάπως σαν steppin’ stone, που λέει και η κουμπάρα μου η Duffy
  • A-
  • A+
0
Μίλα μου βρώμικα: H αγαπημένη στήλη της Athens Voice με την Μυρτώ Κοντοβά.

Αγαπητή Μυρτώ, ποτέ δεν το περίμενα ότι θα κατέληγα στα 30 μου χρόνια να στέλνω σε στήλες σαν τη δική σου, αλλά θα μου πεις, εδώ άλλα και άλλα δεν περίμενα, σε αυτό θα κολλήσουμε τώρα; 10 χρόνια φίλοι, θεωρούσα ότι είναι το καλύτερο παιδί που υπάρχει, με στήριζε και με βοηθούσε όποτε τον χρειαζόμουνα και εγώ έκανα το ίδιο για αυτόν. Ποτέ δεν έπαιξε κάτι ερωτικό, εγώ ήμουν σε σοβαρή μακροχρόνια σχέση, αυτός πήγαινε από τη μια σχέση στην άλλη, όλα καλά. Μέχρι που εγώ χωρίζω, καθώς η σοβαρή σχέση κατέληξε σε ψυχοφθόρα σχέση, πέφτω στα πατώματα, πίνω μέχρι να πέσω εκ νέου στα πατώματα και τελικά, αντί για τα πατώματα, κάπου μπερδεύτηκα και έπεσα στην αγκαλιά του φίλου... Και ξαφνικά, εκεί που θεωρούσα ότι δεν θα ξαναγαπήσω άλλον πλην του πρώην, διαπιστώνω ότι νιώθω πολλά για το φίλο... Μόνο που ο φίλος διαπιστώνει ότι θέλει να κοιμάται μαζί μου, αλλά τίποτα άλλο «γιατί είναι αλλού...». Και σε ρωτώ: τι φίλος είναι αυτός που κοιμάται με τη φίλη του χωρίς να αισθάνεται τίποτα για αυτήν, ενώ ξέρει ότι αυτή είναι άνθρωπος που κάνει σεξ μόνο όταν αισθάνεται πράγματα; Και επίσης σε ρωτώ πόσο ηλίθια είμαι ώστε να με κορόιδευε έτσι τόσα χρόνια, πείθοντάς με ότι είναι πράγματι φίλος και καλό παιδί; Για να μη σε ταλαιπωρώ, Μυρτούλα μου, θα απαντήσω εγώ... Είμαι τελείως ηλίθια και όχι τίποτα άλλο, δεν είμαι σε ηλικία που να δικαιολογεί τόση ηλιθιότητα... Και πολύ φοβάμαι ότι είναι ανίατη η περίπτωσή μου.

Σε φιλώ...

Η ηλικία που δικαιολογεί αυτό που περιγράφετε ως «ηλιθιότητα», φοβάμαι πως κρατάει για πάντα. Αφήστε που δεν είναι δείγμα ηλιθιότητας το λάθος timing στις ζωές των ανθρώπων. Και να σας πω, μην μπερδεύεστε, άλλη πίστα η φιλία, άλλη το γκομενικό. Ξέρω, όπως σίγουρα κι εσείς, πραγματικούς φίλους και γαμώ τα παιδιά που στα προσωπικά τους είναι ανώριμοι σε βαθμό εγκληματικότητας. Δυστυχώς το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Απ’ την άλλη μεριά, αν ήμουν στη θέση του φίλου σας και σας έβλεπα τόσο καιρό να πέφτετε στα πατώματα και να πίνετε τον άμπακο για την αγάπη σας που ναυάγησε, σίγουρα θα χρειαζόμουν καιρό για να σας πάρω στα σοβαρά και να μη νιώθω κάπως σαν steppin’ stone, που λέει και η κουμπάρα μου η Duffy.

Υ.Γ. 1 Πάλι καλά που δεν γράψατε «θα καταντούσα» και το γλυκάνατε με το «θα κατέληγα».

Σχετικα
Μίλα μου βρόμικα: Πώς να σταματήσω τους καυγάδες με τη μαμά μου;
Μίλα μου βρόμικα: Πώς να σταματήσω τους καυγάδες με τη μαμά μου;

Υ.Γ. 2 Αυτό το «στήλες σαν τη δική σου» δεν το διάβασα ποτέ.


Ήμουν στα 20 και ήταν 22, κάναμε σχέση για 3 χρόνια όπου συγκατοικούσαμε τα 2. Περνούσαμε πολύ καλά και παρόλο που ήταν μικρή τότε ήταν ώριμη και πάνω από όλα γυναίκα. Είχαμε πολύ γέλιο, τρελό πάθος και γενικά χημεία. Είχαμε όμως και πολλούς τσακωμούς και χωρίσαμε άσχημα το 2008 και ξαναήμασταν μαζί το 2009 για ένα διάστημα 6 μηνών, εγώ με άλλη, εκείνη μόνη της. Τέλη 2009 χωρίσαμε. Βρήκα άλλη το 2010 και έμεινα μαζί της μέχρι τον περασμένο Ιούλη. Σε όλη τη σχέση όμως υπήρχε η πρώην στο μυαλό μου, αλλά όχι τόσο ώστε να γυρίσω πίσω. Απλά αναπολούσα. Σημειωτέον ότι η πρώην το 2011 με έκανε ξαφνικά add και μιλούσαμε αραιά και πού. Η συνομιλία μας κρατάει έως και σήμερα και γενικά τους τελευταίους μήνες μιλάμε για το πόσο καλά περάσαμε στην τότε σχέση μας και το πόσο μοναδική ήταν. Το θέμα μου δεν είναι αν με θέλει ακόμα ή όχι, αυτό πιστεύω γίνεται, αλλά γιατί δεν κάνει κίνηση όταν μπαίνω δυναμικά σε αυτό το θέμα; Είμαι 28 και είναι 30, δεν είμαστε παιδιά πια ώστε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αλλά αυτό κάνει. Τι μπορεί να παίζει και πώς να λειτουργήσω; Να βρω άλλη ή να το κυνηγήσω; Έχει άλλον λέει, αλλά δεν φαίνεται πουθενά στο FB, επίσης μου είπε να μείνουμε φίλοι αλλά αναπολούμε όσες φορές γελάσαμε και τις νύχτες (και όχι μόνο) πάθους που είχαμε τότε. Ο άλλος, αν υπάρχει, μετρά 2 μήνες σχέση μαζί της.

Γιώργος

Σχετικα
Μίλα μου βρόμικα: Πώς να φύγω από το πατρικό μου;
Μίλα μου βρόμικα: Πώς να φύγω από το πατρικό μου;

Ε, προφανώς δεν κάνει κίνηση γιατί είναι με άλλον και τον γουστάρει. Αναπολούμε συχνά το «τότε», ενίοτε σαλιαρίζουμε κιόλας, και μετά επιστρέφουμε στο «τώρα» μας χορτασμένοι και πλήρεις από την ανάκληση συναισθημάτων του παρελθόντος – το οποίο μας έδωσε εξετάσεις και δεν μας τα ’πε καλά.

Υ.Γ. Και γιατί θεωρείτε de facto ότι εκείνη σας θέλει ακόμα; Και γιατί υποτιμάτε τους 2 μήνες σχέσης; Και γιατί λυσσάτε αφού το δίλημμά σας είναι τόσο απλό και ορθολογικό και θεωρείτε τόσο εύκολο να βρείτε μια άλλη; Και γιατί πρέπει το fb να δίνει πληροφορίες που δεν θέλουμε να δώσουμε;


Είχε παχύνει, είχε κατάθλιψη, είχε τα χάλια της. Τη χώρισα. Την περασμένη Δευτέρα, 1 χρόνο μετά, τη βλέπω τυχαία στο δρόμο, είναι μια διαφορετική γυναίκα, μια θεά. Τη θέλω, μέρα νύχτα τη σκέφτομαι. Πες μου, Μυρτώ, σοφή κουκουβάγια, πώς θα την κάνω να γυρίσει;

Σοφή κουκουβάγια να πείτε τη μάνα σας.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5