6 Ελληνίδες γεμίζουν με τέχνη το Instagram μας

Minimal και πολύχρωμα κάδρα, χειροποίητες tote bags με ευφάνταστα σχέδια, παπούτσια με το logo των Rolling Stones και digital illustrations καλλιτέχνιδων στο Instagram

Art Instagram Accounts: Η Princess Consuela, η Joarte_, η Tsipuraart, η Art._.mum, η Babtzart και η Tote.ti_ γεμίζουν με τέχνη το Instagram.

Απολαμβάνω πολύ στο καθημερινό μου scroll στο Instagram τις δημοσιεύσεις που εμφανίζονται από art accounts που ακολουθώ ή από αυτά που προτείνει ο αλγόριθμος ότι ταιριάζουν στο προσωπικό μου γούστο. Μια αδυναμία έχω σε εκείνα τα digital illustrations με τις ευφάνταστες αστείες ή ρομαντικές ατάκες που θα κάνω repost στο story μου. Ο θαυμασμός μου όμως είναι μεγάλος για όλα εκείνα τα account που δημοσιεύουν τα έργα που σχεδιάζουν με λεπτομέρεια και μεράκι. 

Προτείνουμε έξι λογαριασμούς στο Instagram που θα γεμίσουν το feed σας με τέχνη. Οι έξι γυναίκες που βρίσκονται πίσω, συστήνονται μέσα από τα έργα τους, μιλούν για την παρουσία τους στην πλατφόρμα και εκφράζουν τα συναισθήματά τους για την τέχνη.

Princess Consuela

Η σχέση σου με την τέχνη; Ας συστηθώ πρώτα! Είμαι η Princess Consuela (aka Σταυρούλα Κυβέλου). Λοιπόν όλα ξεκίνησαν ένα βροχερό μεσημέρι του Νοέμβρη σε ηλικία 8 χρονών όταν ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θέλω να γίνω μουσικός (ξέρω, άλλο περίμενες να ακούσεις…). Ξεκίνησα να παίζω λοιπόν πιάνο και κάπου μέσα στο σπίτι υπάρχει και το πτυχίο του, να σκονίζεται πια. Μετά όμως το τέλος του Λυκείου βρέθηκα εντελώς τυχαία, και το εννοώ το τυχαία, στη σχολή γραφιστικής, χωρίς να έχω ιδέα τι είναι αυτό που πήγα να σπουδάσω. Τολμώ όμως να δηλώσω ότι με κέρδισε αμέσως αυτή η τέχνη!

Σχέδια της Princess Consuela.
Σχέδια της Princess Consuela.

Στο Instagram… Θυμάσαι το πρώτο lockdown; Ε, θα σε πάω ακόμα πιο πίσω, πριν από αυτό 3 χρόνια, τότε που είχα αποφασίσει να γίνω επαγγελματίας μουσικός και το είχα καταφέρει αρκετά καλά, τολμώ να πω. Όταν μας επισκέφθηκε η πανδημία και οι μουσικοί κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ στα σπίτια μας, είπα «ευκαιρία να κάνω κάτι δικό μου επιτέλους!». Στην αρχή ξεκίνησα να κάνω εικονογραφήσεις με βασικό χαρακτήρα εμένα σαν καρτούν, γκρινιάζοντας κάθε μέρα για όλα τα άσχημα της μοίρας μου! 'Ελα όμως που αυτό εξελίχθηκε με τη βοήθεια του κόσμου να γίνει πιο προσωποποιημένο, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που δεν γνώριζα αλλά τους μάθαινα από τους φίλους τους που μου ζητούσαν να τους κάνω κάδρα… Επίσης παράλληλα έφτιαχνα και δικούς μου αγαπημένους καλλιτέχνες σαν καρτούν και καταλήγει αυτό, μιας και είμαι παιδί των 80s, να κάνω typography ατάκες που είχα αγαπήσει μέσα από παλιές ελληνικές σειρές και ταινίες. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις στον κόσμο την τέχνη σου εν μέσω πανδημίας; Φυσικά το Instagram! Ήταν μια ευκαιρία να κάνω τον κόσμο να γελάει, μιας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι άλλο εκείνο το διάστημα! Και ναι, σταμάτησα να γκρινιάζω, διώχνοντας τον χαρακτήρα που είχα δημιουργήσει στην αρχή για μόνιμες διακοπές στην Κόστα Ρίκα (όνειρο ζωής να πάω εκεί να παλουκωθώ).

Η ανταπόκριση του κοινού; Ο κόσμος ταυτίστηκε αρκετά γρήγορα με τα σχέδιά μου και ακόμα περισσότερο με τα custom sneakers που ξεκίνησα να κάνω το καλοκαίρι που μας πέρασε. Συγκεκριμένα το ξεκίνησα το καλοκαίρι στις διακοπές που είχα μείνει στην άδεια Αθήνα και σκέφτηκα «δε ζωγραφίζω ένα ζευγάρι παπούτσια που έχω και δεν χρησιμοποιώ;». Τελικά μπήκε και αυτό το κομμάτι της τέχνης στη ζωή μου χωρίς να έχω φανταστεί ότι θα μπορούσε να γίνει και δουλειά μου.

Πού βρίσκεις έμπνευση; Την αλήθεια;;; Στη μουσική! Όσο περίεργο και να ακούγεται το πώς μπορεί η μουσική να συσχετιστεί με την εικονογράφηση-ζωγραφική. Για αρχή να σου πω ότι τα πρώτα μου σχέδια σε εικονογράφηση ήταν μουσικοί που αγαπώ βλ. David Bowie, Beethoven, Freddie Mercury κτλ. Επίσης, πολλά παπούτσια που ζωγραφίζω έχουν θέμα τη μουσική και αγαπημένες μπάντες των ανθρώπων που τα ζητάνε. Έτσι όταν χαζεύω στο ίντερνετ παλιές αφίσες από μπάντες, βλέπω τι είχε σκεφτεί ο τάδε γραφίστας που τη σχεδίασε και μιλάμε για μια άλλη εποχή προφανώς, οπότε παίρνω ιδέες και τις εξελίσσω με τον δικό μου χαρακτήρα πάνω στα παπούτσια τους. Η τέχνη δεν έχει σύνορα και όρια άλλωστε, ούτε και παρθενογένεση, οπότε βρίσκω τον τρόπο να τη συνδυάσω με πολλούς τρόπους μεταξύ της.

Η Princess Consuela και κάποια παπούτσια που έχει σχεδιάσει.
Η Princess Consuela και κάποια παπούτσια που έχει σχεδιάσει.

Και το μέλλον; Θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο κομμάτι των sneakers γιατί είναι κάτι νέο για εμένα και μου αρέσει που είναι τόσο δημιουργικό και το βλέπω μετά να περπατάει στον δρόμο… Θα συνεχίσω εννοείται τα προσωποιημένα κάδρα και παράλληλα άνοιξα πολύ πρόσφατα ένα e-shop με τον κολλητό μου, το www.atakeshop.gr, στο οποίο μοιραζόμαστε την τρέλα μου για τις ατάκες πάνω σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, γιατί χρειαζόμαστε γέλιο στην καθημερινότητά μας και το δίνουμε απλόχερα μέσα από αυτή τη σελίδα!


Joarte__

Η σχέση σου με την τέχνη;  Νιώθω πως είμαι πολύ κοντά με την τέχνη, καθώς πάντα  μου τραβούσε το ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα η ζωγραφική. Ζωγραφίζω χωρίς υπερβολές, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από παιδάκι πάντα κάτι θα ζωγράφιζα που θα κέντριζε το ενδιαφέρον είτε των γονιών μου είτε των δασκάλων μου, και κάπως έτσι κατάλαβα ότι μάλλον κάνω κάτι καλά. Ωστόσο ποτέ δεν παρακολούθησα κάποιο μάθημα ζωγραφικής μέχρι πολύ πρόσφατα. Ίσως να είναι το μοναδικό πράγμα σε αυτό το κόσμο για το οποίο μπορώ να πω με αυτοπεποίθηση πως έχω ταλέντο. 

Στο Instagram… Ζωγραφίζω απο πάντα, μπορεί να έχω κάνει κάποια μεγάλα διαλείμματα λόγω περιορισμένου ελεύθερου χρόνου αλλά είναι το χόμπι μου, η αγάπη μου και ένας τρόπος να ηρεμεί η ψυχή μου. Οπότε αργά η γρήγορα επιστρέφω σε αυτό. Πάρα πολλές ήταν οι φορές, που διάφοροι φίλοι μου οι οποίοι με ακολουθούν στο προσωπικό μου προφίλ στο Instagram, έβλεπαν τα σχέδια που ανέβαζα και μου τα ζητούσαν ή μου ζητούσαν να φτιάξω κάτι για αυτούς, από πόστερ μέχρι και σχέδια για τατουάζ. Έτσι κάπως ξεκίνησε η όλη ιδέα, λέω τα φτιάχνω που τα φτιάχνω και τα βλέπουν οι φίλοι μου, ας το προωθήσω και σε ένα δημόσιο προφίλ πουλώντας τα. Όλο και κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται. 

Η ανταπόκριση του κοινού; Από τις πρώτες μέρες κιόλας που ξεκίνησα το Joarte είχα παραγγελίες. Βέβαια εννοείται πως ήταν γνωστοί και φίλοι, αλλά σιγά σιγά είδα ότι αναπτύσσεται όλο αυτό θετικά. Το προφίλ το δημιούργησα πριν δύο μήνες, Οκτώβριος ήταν θυμάμαι και πάει σίγουρα καλά για τον χρόνο που αφιερώνω και το μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει. Παίρνω πολύ θετικά σχόλια και πραγματικά νιώθω τεράστια ικανοποίηση μέσα από όλο αυτό.

H Joarte.
H Joarte.

Πού βρίσκεις έμπνευση;  Παρότι ενθουσιάζομαι αφάνταστα με το πώς μπορώ να αντιγράψω ένα αντικείμενο, πρόσωπο κλπ σε ρεαλιστικό στυλ, με το Joarte επέλεξα να κινηθώ σε πιο μίνιμαλ σχεδιασμό. Πρόκειται για ένα προφίλ που πουλάει διακοσμητικά πόστερ με κορνίζα ή χωρίς, οπότε εμπνέομαι από ένα πιο σύγχρονο ντεκόρ, για ένα σπίτι μοντέρνο όπου κυριαρχεί το Line art και τα abstract figures και σίγουρα οι γήινες αποχρώσεις που αγαπώ. Πριν ξεκινήσω να φτιάχνω ένα σχέδιο κάνω την ερώτηση «αυτό θα μπορούσα να το διακοσμήσω στο σπίτι μου;» αν η απάντηση είναι θετική πιάνω μολύβι και ξεκινάω. 

Και το μέλλον; Τα σχέδια μου είναι να φτάσω αυτή τη μικρή επιχείρηση όσο πιο ψηλά καταφέρω. Επειδή είμαι γραφίστρια, σίγουρα θα κινηθώ και σε digital μορφής σχέδια στο μέλλον, επίσης θα ανοίξει και ιστοσελίδα όπου θα μπορεί ο κόσμος να αγοράζει δικά μου σχέδια, στην διάσταση που επιθυμεί με instant download (ως αρχείο σε digital μορφή) ώστε να μην χρειάζεται να περιμένει την μεταφορική. Φυσικά η δυνατότητα να τα αγοράσει κάποιος έτοιμα, εκτυπωμένα, σε κάδρο η χωρίς, θα παραμείνει και στα χειροποίητα αλλά και στα digital σχέδια.

Σχέδια της Joarte.
Πίνακες της Joarte.


Tsipuraart

Η σχέση σου με την τέχνη; Η ενασχόλησή μου με την τέχνη ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Οσο με θυμάμαι ζωγραφίζω ή κάνω κάποια κατασκευή. Και ήμουν πολύ τυχερή γιατί μεγαλώνοντας τα ερεθίσματα ήταν πολλά. Στο παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής που πήγαινα από 4 χρονών ήρθα από πολύ νωρίς σε επαφή με διάφορες τέχνες και τεχνικές πέραν της ζωγραφικής όπως η χαρακτική, η γλυπτική, το κάρβουνο, το κολάζ. Μετά το σχολείο σπούδασα αρχιτεκτονική αν και μου άρεσε και το βιομηχανικό σχέδιο και η γραφιστική αλλά επικράτησε η πρώτη επιλογή για την ευρύτητα του πεδίου της. Το χειμώνα του 2020 στην προσπάθεια να διακοσμήσω το σπίτι μου με κάτι που μου φτιάχνει τη διάθεση, σκέφτηκα να συνδυάσω ασπρόμαυρα graphic σχέδια με ατάκες που αγαπώ και χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου. Και έτσι ξεκίνησε το tsipuraart.

Στο Instagram… Όσο καιρό σχεδίαζα, σκεφτόμουν να τα δημοσιεύσω με κάποιο τρόπο αλλά το πήρα απόφαση μέσα στην καραντίνα, ακριβώς έναν χρόνο πριν δηλαδή. Αυτό έγινε και λόγω χρονου αλλα κυριως γιατι τοτε καταλαβα οτι η ζωη ειναι μικρη για να φοβασαι ή ακομα χειροτερα να βαριεσαι να κανεις κατι που θελεις. Το Instagram ηταν δεδομενη επιλογη καθως η πλειοψηφια του κοσμου και ειδικα του κοινού στο οποίο απευθύνεται το tsipuraart είναι ενεργό εκεί. 

H tsipuraart.

Η ανταπόκριση του κοινού; Ήταν άμεση και αυτό ήταν πολύ ευχάριστο! Οι προαναφερθείσες ατάκες που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τμήμα των prints είναι όλες εμπνευσμένες από ελληνικές σειρές και ταινίες που έχουν διαμορφώσει έντονα το χιούμορ της γενιάς μου. Λόγω αυτού μπορεί κανείς εύκολα να ταυτιστεί και να βρει τον εαυτό του σε κάποιο από τα σχέδια. Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω κάποιον να γελάει με κάποιο print, νιώθω ότι πέτυχε το σκοπό του.

Πού βρίσκεις έμπνευση; Με εμπνέουν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, η συμμετρία και η γραφιστική. Το πιο ενδιαφέρον από όλα για μένα είναι η καλλιγραφία, τέχνη την οποία θα ήθελα να μελετήσω περαιτέρω στο μέλλον. Πρωτίστως όμως με εμπνέει ότι με κάνει να γελάω καθώς αυτή είναι η ουσία των prints αυτών. Όταν δεν έχω κάποια ιδέα κυρίως ψάχνω έμπνευση στο Behance, το Pinterest και το Instagram.

Και το μέλλον; Θα ήθελα να εξελίξω περισσότερο τη δουλειά μου, να ανακαλύψω νέες ιδέες, να δοκιμάσω καινούργιες τεχνικές. Τώρα βρίσκομαι σε ένα στάδιο όπου προσπαθώ να περάσω από το χαρτί στην εκτύπωση σε αντικείμενα. Και φυσικά είμαι πάντα σε αναζήτηση της επόμενης ατάκας.

 


art._.mum

Η σχέση σου με την τέχνη; Λοιπόν, αρχικά να σου συστηθώ, είμαι η Ελισάβετ, είμαι 20 χρονών, είμαι μανούλα ενός υπέροχου κοριτσιού (3 χρονών) και, παράλληλα με τη μικρή και τη δουλειά μου, σπουδάζω και διοίκηση επιχειρήσεων. Η τέχνη είναι κάτι που αγαπώ από παιδί, είμαι αυτοδίδακτη σε ότι κάνω και είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που έχει καταφέρει και έχει φτάσει μέχρι εδώ. Γιατί όπως και να χει μια εγκυμοσύνη στα 17 δεν είναι εύκολο πράγμα, ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά. Όταν ξεκίνησε το ταξίδι της εγκυμοσύνης, της γέννας και έπειτα της μητρότητας, τα παράτησα για λίγα χρόνια, είχα πολύ διάβασμα γιατί έδινα και πανελλήνιες αλλά και πάρα πολλές υποχρεώσεις ως γονιός, γιατί όπως και να το κάνουμε ένα νεογέννητο χρειάζεται αρκετή φροντίδα, παρ' όλα αυτά τα κατάφερα, με βοήθεια και αγάπη. Η ζωγραφική είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας για μένα.

H Ελισάβετ.

Το Instagram και η ανταπόκριση του κόσμου… Όταν η μικρή μεγάλωσε λίγο (1,5 χρονών) αποφασίσαμε να της φτιάξουμε το δωμάτιό της. Έτσι είπα να ζωγραφίσω μερικές πεταλούδες στον τοίχο της. Και στην ουσία έτσι ξεκίνησα πάλι να ζωγραφίζω, αγόρασα μερικούς καμβάδες, πινέλα χρώματα και έφτιαξα τα πρώτα σχέδια... Όταν τα ανέβασα στη σελίδα μου στο Instagram η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, πράγμα που δεν περίμενα με τίποτα, οι καμβάδες που είχα πάρει τελείωσαν και πήρα κι άλλους, κι άλλους,  κι άλλους... Πλέον έχω χάσει το μέτρημα από το πόσους καμβάδες έχω ζωγραφίσει, παίρνω συνέχεια ιδέες και φτιάχνω κι άλλα πράγματα, θέλω να κάνω πράγματα ιδιαίτερα και ξεχωριστά, πρωτότυπα και όμορφα.

Μέχρι τώρα έχω φτιάξει τόσα πολλά πράγματα... καμβάδες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, λαμπάδες, κοσμήματα από πολυμερικό πηλό και ζωγραφισμένα στο χέρι, μπρελόκ, μολυβοθηκες, έχω ζωγραφίσει σε παιδικά δωμάτια και οι ιδέες για νέα έργα δεν σταματάνε ποτέ.

Πού βρίσκεις έμπνευση; Ξεκάθαρα αυτό που μου δίνει έμπνευση είναι η κόρη μου, ίσως γι' αυτό τα περισσότερα σχέδια που υπάρχουν στην σελίδα μου είναι παιδικά, έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδικά σχέδια με χρώματα, λουλούδια, φύλλα και λοιπά, αλλά η βασική πηγή έμπνευσης όλου αυτού είναι η Ιωάννα μου και αν δεν υπήρχε αυτή δεν θα υπήρχε και η Art Mum .

Πίνακας που έχει σχεδιάσει η Ελισάβετ.
Πίνακας που έχει σχεδιάσει η Ελισάβετ.

Και το μέλλον; Θα ήθελα σίγουρα να μάθω νέα πράγματα, νέες τεχνικές,να πάρω νέες ιδέες έτσι ώστε να δημιουργήσω και άλλα πράγματα... Επίσης θα ήθελα να με δει ακόμη περισσότερος κόσμος γιατί έχω πολλά να δώσω.Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ξανά σταματήσω να ζωγραφίζω, η Art Mum ήρθε για να μείνει και υπόσχεται πολλά νέα πράγματα.

 


babtzart

Η σχέση σου με την τέχνη; Αχ μακάρι να μπορούσα να την ορίσω... Η σχέση μου με την τέχνη είναι σχεδόν συνομήλικη μου, με θυμάμαι να κάνω κολάζ και να μουτζουρώνω από τα τρία μου... Και από τότε αδιάκοπα έρχεται στη ζωή μου σε καλές ή κακές στιγμές, με βοηθάει να ξεδώσω, να ξεσπάσω και να εκφραστώ. Πέρα από την τέχνη που κάνω τώρα...έχω εμπλακεί κατά καιρούς με διάφορες μορφές τέχνης: Έκανα κλασικό μπαλέτο για 15 χρόνια, μετά ασχολήθηκα με τη μουσική στη φοιτητική μου ζωή, κι ένα γρήγορο πέρασμα από το θέατρο, για να καταλήξω τελικά να ζωγραφίζω ασταμάτητα, πράγμα που έκανα πάντα, αλλά ποτέ έως τώρα επαγγελματικά! Νομίζω ότι αν από τη ζωή μου, βγάλεις την τέχνη, δε θα είναι πια η δική μου ζωή...

Χειροποίητο πορτοφόλι που έχει σχεδιάσει η babtzart.
Χειροποίητο πορτοφόλι που έχει σχεδιάσει η babtzart.

Στο Instagram… Στην προηγούμενη δουλειά μου, ανακάλυψα τη δύναμη του Instagram. Μιλάμε για μια σύγχρονη, ελεύθερη  αγορά, με μεγάλο ρίσκο, αλλά και τρομερές ευκολίες. Σε προσωπικό επίπεδο ποτέ δεν ήμουν φαν της συγκεκριμένης πλατφόρμας, αλλά όταν πρόκειται για επαγγελματικό προφίλ, είναι ένα απίθανο εργαλείο που αν αφιερώσεις αρκετό χρόνο και ενέργεια σου λύνει τα χέρια. Διαφήμιση και δικτύωση είναι νομίζω λέξεις κλειδιά για αυτό που κάνουμε εμείς οι χειροτέχνες! Έτσι, μόλις αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με την τέχνη μου, ταυτοχρόνως ήξερα ότι θα γίνω μια content creator μεσαίου βεληνεκούς. Να πω την αμαρτία μου, πλέον το ευχαριστιέμαι απίστευτα! Χτίζεται μια ιδιαίτερη, προσωποποιημένη σχέση με το κοινό και αυτό είναι σημαντικό όταν ο κόσμος σου εμπιστεύεται τη φαντασία του!

Η ανταπόκριση του κοινού; Στην αρχή ήθελε πολλή προσπάθεια για να συγκεντρώσω και να συγκρατήσω το κοινό μου - ακόμα προσπαθώ δηλαδή! Πάντα έτσι συμβαίνει με τους «μικρούς» λογαριασμούς! Δοκίμασα όλα τα ινσταγκραμικά τρικς, είδα τι δουλεύει και τι όχι, καταστάλαξα πλέον στο κοινό μου και στις προτιμήσεις του, κι έτσι τώρα υπάρχει μια σταθερή ανοδική πορεία. Με προσεγγίζουν λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο, είτε για παραγγελίες είτε για ανταλλαγή καλλιτεχνικών απόψεων, όπως επίσης Έλληνες influencers και διάφορα art blogs, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον κάτι πάει πολύ καλά ... Η μεγαλύτερη όμως ανταμοιβή είναι όταν άνθρωποι που παρήγγειλαν κάτι, με συστήνουν σε φίλους τους, η όταν κάποιος που παρέλαβε ένα δώρο, έρχεται με τη σειρά του να φτιάξουμε κάτι νέο!

H babtzart.
H babtzart.

Πού βρίσκεις έμπνευση; Σκοπός μου είναι να βάλω την τέχνη σε όλα τα σπίτια, όχι με τον "κουλτουριάρικο" εκθεσιακό τρόπο, αλλά να την κάνω προσιτή, σε πρακτικό επίπεδο. Για αυτό και ζωγραφίζω πάνω σε αντικείμενα, που ναι μεν θα κουβαλάνε αναμνήσεις, αλλά δε θα μένουν στο ράφι να σκονίζονται! Κατά κύριο λόγο λοιπόν, εμπνέομαι από τις εμπνεύσεις των ανθρώπων που με προτιμούν. Μου δίνουν τη βασική ιδέα κι εγώ τη φέρνω στα μέτρα μου και τη ζωντανεύω μέσα απ' τη δική μου αισθητική. Όταν ζωγραφίζω για μένα ή για τους δικούς μου ανθρώπους λειτουργώ πολύ συναισθηματικά. Θα δεις πολυ εκφραστικά πρόσωπα, χέρια να κάνουν χειρονομίες αγάπη, αλλά και φθινοπωρινά στοιχεία που προκαλούν ζεστασιά. Μ' αρέσουν τα έντονα χρώματα, και παράλληλα λατρεύω το μινιμαλισμό. Επηρεάζομαι κατά καιρούς από τάσεις και κινήματα της τέχνης που ανακαλύπτω... Δεν έχω ένα μοναδικό στυλ.

Και το μέλλον; Για το επόμενο εξάμηνο θα κάνω μια μικρή παύση, γιατι έχω ακαδημαϊκές εκκρεμότητες... Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσω να δημιουργώ. Μετά όμως, σκοπεύω να επισημοποιήσω την "επιχείρηση", και να δοκιμάσω την τύχη μου εκεί έξω. Το επόμενο βήμα είναι ένα μικρό e-shop, και γιατί όχι - μακροχρόνια- κι ένα φυσικό κατάστημα! Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η τέχνη μου θα υπάρχει, θα μεταμορφώνεται και θα εξαπλώνεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο !


tote.ti_

Η σχέση σου με την τέχνη; Νομίζω πως ξεκίνησε από όταν ήμουν πολύ μικρή, δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου χωρίς να σχεδιάζει. Με τα χρόνια κατάλαβα πως ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι και ακολούθησα σπουδές Αρχιτεκτονικής.

Digital σχέδιο της tote.ti_
Digital σχέδιο της tote.ti_

Το Instagram και η ανταπόκριση του κόσμου… Ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι στο Instagram πέρυσι τον Μάρτιο. Ήταν μία πολύ απλή απόφαση. Όπως φαίνεται και στο προφίλ μου ανεβάζω κυρίως tote bags. Ήθελα πάρα πολύ μία, αλλά δεν έβρισκα κάποιο σχέδιο που να μου αρέσει ιδιαίτερα οπότε αποφάσισα να αγοράσω μία και να την ζωγραφίσω μόνη μου. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από ότι περίμενα οπότε σκέφτηκα να φτιάξω κι άλλες και να τις ανεβάζω. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από ότι περίμενα, έχω παραγγελίες για δικά μου σχέδια αλλά και custom made.

Tote bags που έχει σχεδιάσει η tote.ti_
Tote bags που έχει σχεδιάσει η tote.ti_

Πού βρίσκεις έμπνευση; Εμπνέομαι τα σχέδια κυρίως από το Pinterest, αλλά δεν είναι κανένα πιστή αντιγραφή, συνήθως μίξη 2-3 σχεδιών.

Και το μέλλον; Πιστεύω ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι με tote bags καθώς νιώθω πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα κάθε φορά. Τελευταία όμως έχω αρχίσει να ασχολούμαι και με τα digital illustration στα οποία μπορεί κάποιος να μου στείλει μία φωτογραφία του και να τη δει μετά σε μορφή καρτούν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice