Trending Now

Επειδή οι μητέρες δεν γιορτάζουν μόνο μία ημέρα

Διαφημιστικές ταινίες που μας συγκίνησαν και μας ενέπνευσαν

Αλκιβιάδης Σιαράβας
Αλκιβιάδης Σιαράβας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354909-735719.jpg

Ακολουθεί μια επιλογή από δημιουργικές καμπάνιες οι οποίες εξυμνούν μια από τις δυσκολότερες «δουλείες» του κόσμου. Άλλοτε συγκινητικές και ευαίσθητες, άλλοτε εμπνευσμένες και πρωτότυπες, οι διαφημιστικές αυτές ταινίες σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες. Φαίνεται πως οι διαφημιστές ανά τον κόσμο κάνανε ότι καλύτερο για να αρέσουν οι δουλειές αυτές και στη μαμά τους!

Momsong, Αμερική 2015

Η χιουμοριστική καμπάνια της Old Spice από το γραφείο Wieden & Kennedy Portland έβαλε τις μαμάδες να πρωταγωνιστούν σε μια μουσική ταινία αφιερωμένη στους κανακάρηδες τους. 

Μετά την επιτυχία αυτής της καμπάνιας ακολούθησε η σειρά «Dadsong» με πρωταγωνιστές μπαμπάδες! 

#ShareTheLoad, Ινδία 2016

Η επίσκεψη του πατέρα στην πολυάσχολη κόρη του τον ευαισθητοποιεί και αποφασίζει να μοιραστεί τις δουλειές του σπιτιού με τη σύζυγο του. Με το Ariel να υπογράφει την καμπάνια #ShareTheLoad της BBDO Ινδίας.

Texts From Mum, Αμερική 2015

Διασκεδάζοντας τα κλασσικά καθημερινά SMS από τις μαμάδες, στην ουσία η Samsung παρότρυνε τα παιδιά να τηλεφωνούν στις μητέρες τους. Η ιδέα ανήκει στο γραφείο R/GA. 

#GiveMeaning, Αμερική 2017

Βαθιά ευαίσθητη και συγκινητική ταινία για την American Greetings από την οποία εμπνεύστηκε από μια αληθινή ιστορία ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της MullenLowe, Allison Rude. Μια κάρτα, ένα μήνυμα, ο θάνατος και η ζωή, ένα τατουάζ θα μπλεχτούν όμορφα σε μια ιστορία οικογενειακής αγάπης.

Taxi driver, Ταϊλάνδη 2015

Αναδεικνύοντας την πιο δυναμική πλευρά της γυναίκας και με την δημιουργική υπογραφή «we believe in the POWER OF WOMEN» της Leo Burnett Ταϊλάνδης, η εταιρεία Tesco Lotus διαμόρφωσε ίσως μια από τις viral καμπάνιες για τη γιορτή της μητέρας. 

Moms Explain What Their Kids Do in Advertising, Αμερική 2015

Ξεκαρδιστικό βίντεο του διαφημιστικού γραφείου MRY, το οποίο κάλεσε τις μητέρες των στελεχών του να μιλήσουν στην κάμερα και να εξηγήσουν τι κάνουν τα παιδιά τους στη διαφήμιση. Μετά το γέλιο ακολουθεί μια γλυκιά συγκίνηση. 

British Roses for the Queen, Ηνωμένο Βασίλειο 2015, 2016

H βασιλική οικογένεια της Αγγλίας σπεύδει να προσφέρει τα πιο όμορφα βρετανικά τριαντάφυλλα στη βασιλομήτωρ για τη γιορτή της μητέρας. Ένα αρκετά πιστευτό «τύπου home video» που σκέφτηκε το λονδρέζικο γραφείο Mr. President για λογαριασμό της Body Shop και υπογράφει το πανέξυπνο «treat your mom like a queen».

SickKids VS: MomStrong, Καναδάς 2016

Μετά την ταινία με τα ασθενή παιδιά υπερ-ήρωες που είχα γράψει παλιότερα, «SickKids VS Undeniable», η μαύρη συνέχεια της από το νοσοκομείο SickKids υπογραμμίζει την αγωνία και τη δύναμη αυτών των μητέρων. Αβεβαιότητα, απόγνωση, πόνος, όλες εκείνες οι προσωπικές και συναισθηματικές στιγμές μιας μητέρας που το παιδί της παλεύει κάθε μέρα για να καταπολεμήσει μια χρόνια ασθένεια. Τόσο αυθεντικό που είναι αδύνατο να μην σας συγκινήσει. 

The Gift My Mother Gave Me(Thank you Mom), Αμερική 2013

Ότι είμαστε το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στις μητέρες μας. Εδώ μια ισχυρή γυναίκα μιλάει για ακόμη πιο ισχυρή προσωπικότητα, τη μητέρα της. Η Maria Shriver αφηγείται την ιστορία της μητέρας της Eunice Kennedy Shriver, ιδρύτρια των Special Olympics, η οποία στην εποχή της έσπασε τα κοινωνικά στερεότυπα και διεκδίκησε δικαιώματα για τα παιδιά με νοητική υστέρηση. Άλλη μια δημιουργική ιδέα της Wieden & Kennedy Portland για λογαριασμό της P&G. 

Security Moms, Βραζιλία 2014

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βίας στα γήπεδα και η ποδοσφαιρική ομάδα Sport Club do Recife επιστρατεύτηκε τις μητέρες για να σώσουν την κατάσταση. Τρυφερό και διασκεδαστικό project που σκέφτηκε η Ogilvy Βραζιλίας για να πατάξει ένα σοβαρό πρόβλημα.

#MyMothersNameIs, Αίγυπτος 2015

Θέλω να κλείσω με την πιο ευαίσθητη και ουσιαστική καμπάνια για τη γιορτή της μητέρας που έρχεται να αντικρούσει μια (παράλογη) παράδοση στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Εκεί υπάρχει ένα ιδιαίτερο taboo, στο οποίο θεωρείτε ντροπή η αποκάλυψη / δημόσια αναφορά του ονόματος της μητέρας. Έτσι το όνομα των γυναικών αυτών «ξεχνιέται» και χρησιμοποιείται περιγραφικά όπως για παράδειγμα «η μητέρα του μεγαλύτερου γιού της» κοκ. Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία του ΟΗΕ αποσκοπεί στο να δώσουν πίσω στις μητέρες τους το όνομα τους σε μια καμπάνια για την εξάλειψη αυτού του taboo.

Ως ένδειξη εκτίμησης και αγάπης και με αφορμή τη γιορτή της μητέρας το κοινό ευχαριστούσε τη μαμά του με ένα μικρό δώρο: ονοματίζοντας την! Μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του προφίλ τους στο twitter με το όνομα της μητέρας τους και το μήνυμα #MyMothersNameIs! Η ιδέα της Impact BBDO συνδύαζε χιούμορ και συναίσθημα αρμονικά ώστε να αμφισβητηθούν πολιτιστικοί κανόνες για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και να οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. 

Αφιερώνω το άρθρο αυτό σε όσους δεν έχουν μητέρες ή δεν έχουν σχέση με αυτές. Happy mother’s day!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ