Visual Browsing
Πρώτη φορά στην κουζίνα των Fridays! 
#JENNYSCHALLENGE

Πρώτη φορά στην κουζίνα των Fridays! 

Το #jennyschallenge και πάλι καινοτομεί. Όχι να το παινευτώ, αλλά μπουκάραμε πρώτοι στην κουζίνα των Fridays και σας αποκαλύπτουμε μυστικές και αγαπημένες συνταγές. 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Θα σας τα πω έξω από τα δόντια. Είμαι φανατική πελάτισσα των Fridays και έχω κολλήσει –όπως και πολλοί από εσάς– με κάποια συγκεκριμένα πιάτα τους εδώ και χρόνια. Potato Twisters, Jack Daniel’s Chicken Alfredo, Hangover Burger και τα επικά Jack Daniel’s Glazed Ribs. Το λοιπόν, παρακάλεσα εδώ, παρακάλεσα εκεί, και οι άνθρωποι μας άνοιξαν για μία και μοναδική φορά τις πόρτες της κουζίνας τους στα Fridays της Μαρίνας Φλοίσβου. Και όχι μόνο αυτό. Μας έδειξαν και κάποιες από τις μυστικές συνταγές τους. Δεν θα το ξαναδείτε πουθενά αλλού, κορίτσια και αγόρια. Σταματήστε ό,τι κάνετε και λιγουρευτείτε ελεύθερα.

Φωτογραφίες & Video: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Να σας παρουσιάσω τον υπέρτατο chef της εταιρείας, Τάσο Καλοφωλιά. 

Να σας παρουσιάσω τον υπέρτατο chef της εταιρείας, Τάσο Καλοφωλιά. 


Σχετικα
Τα TGI Fridays σας προσκαλούν στο Fridays State of Life
Τα TGI Fridays σας προσκαλούν στο Fridays State of Life

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό dressing πορτοκαλιού της αγαπημένης θρεπτικής «Quinoa Super Salad», που περιέχει φύλλα μαρουλιού, ρόκα, λόλα κόκκινη, αντίδια, iceberg, πράσινα κρεμμυδάκια, καβουρδισμένα αμύγδαλα, σταφίδες, φλοίδες παρμεζάνας και τρίχρωμη quinoa. 

To dressing περιλαμβάνει λευκό και κόκκινο ξίδι, μέλι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, σχοινόπρασο, μαρμελάδα πορτοκάλι, φρέσκο πορτοκαλί και γκρέιπφρουτ σε φέτες, αλλά και χυμό πορτοκαλί και γκρέιπφρουτ. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά- σιγά το λάδι, χτυπώντας με το μπίμερ. Στο τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. To dressing περιλαμβάνει λευκό και κόκκινο ξίδι, μέλι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, σχοινόπρασο, μαρμελάδα πορτοκάλι, φρέσκο πορτοκαλί και γκρέιπφρουτ σε φέτες, αλλά και χυμό πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι, χτυπώντας με το μπίμερ. Στο τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 

Tip από τον Τάσο: Στα dressing που φτιάχνετε μόνοι σας, θυμηθείτε να προσθέτε λίγο-λίγο το λάδι για να δέσει καλύτερα. Αν θέλετε να φτιάξετε τέτοια δροσιστικά dressings, όπως αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό και ψύχα φρούτων.

Σχετικα
«Μαγειρεύω εποχές». Το καινούργιο βιβλίο της MamaTsita μόλις κυκλοφόρησε
«Μαγειρεύω εποχές». Το καινούργιο βιβλίο της MamaTsita μόλις κυκλοφόρησε

Μια νύστα την έχω.Μια νύστα την έχω.

Ένα μικρό και διακριτικό μπίμερ. Ένα μικρό και διακριτικό μπίμερ. 

Jenny approves.Jenny approves.


Πώς φτιάχνεται το ένα και μοναδικό «Jack Daniel’s Burger» με burger ψημένο στη σχάρα, επικαλυμμένο με Jack Daniel’s Glaze και ενισχυμένο με onion rings και λιωμένο τυρί cheddar. Συνοδεύεται με τη μοναδική Jack Daniel's Glaze, η οποία είναι η πλέον αγαπημένη και διάσημη σος τους.

Ρίχνουμε το μπιφτέκι στη σχάρα με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα ψωμάκια, αφού τα έχουμε βουτυρώσει λιγάκι και μετά τοποθετούμε φύλλο γαλλικής σαλάτας και ντομάτα στον πάτο. Περιχύνουμε το μπιφτέκι με τη μυστική Jack Daniel's Glaze (δεν κατάφερα να τους την αποσπάσω) και το καλύπτουμε με τυρί τσένταρ. Μόλις λιώσει το τυρί, το τοποθετούμε πάνω στη ντομάτα και ολοκληρώνεις την υπερπαραγωγή με 4 onion rings. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες. Ρίχνουμε το μπιφτέκι στη σχάρα με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα ψωμάκια, αφού τα έχουμε βουτυρώσει λιγάκι, και μετά τοποθετούμε φύλλο γαλλικής σαλάτας και ντομάτα στον πάτο. Περιχύνουμε το μπιφτέκι με τη μυστική Jack Daniel's Glaze (δεν κατάφερα να τους την αποσπάσω) και το καλύπτουμε με τυρί τσένταρ. Μόλις λιώσει το τυρί, το τοποθετούμε πάνω στη ντομάτα και ολοκληρώνουμε την υπερπαραγωγή με 4 onion rings. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες. 

Tip από τον Τάσο: Για να πετύχεις ένα ζουμερό μπιφτέκι στο σπίτι, πρέπει ιδανικά να ξεκινήσεις το ψήσιμο σε δυνατή φωτιά, για να δημιουργηθεί η εξωτερική κρουστά, και στη συνέχεια χαμηλώνεις τη φωτιά για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Παιδιά, η μυστική Jack Daniel's Glaze!  Παιδιά, η μυστική Jack Daniel’s Glaze!

Με βλέπεις πως σε βλέπω. Με βλέπεις πώς σε βλέπω. 

Έτοιμο και λαχταριστό.Έτοιμο και λαχταριστό.



Πώς φτιάχνεται το «Jack Daniel’s Chicken Alfredo» με στήθος κοτόπουλο, που επικαλύπτεται με τη μοναδική Jack Daniel’s Sauce. Σερβίρεται πάνω σε fettuccine με μια ελαφριά σος κρέμας με παρμεζάνα, μπέικον, κρεμμύδια, μανιτάρια, ντομάτα και λευκό κρασί.

Σωτάρουμε σε καυτό τηγάνι κρεμμύδι, μπέικον και μανιτάρια. Σβήνουμε με λευκό κρασί, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε βούτυρο, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα τριμμένη και το αφήνουμε να δέσει. Μετά, προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα και τα ήδη βρασμένα fettuccini. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και τοποθετούμε στην κορυφή στήθος κοτόπουλο σχάρας και περιχύνουμε το κοτόπουλο με Jack Daniel's σως (είπαμε, παιδιά, είναι μυστική η συνταγή αυτή). Σωτάρουμε σε καυτό τηγάνι κρεμμύδι, μπέικον και μανιτάρια. Σβήνουμε με λευκό κρασί, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε βούτυρο, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα τριμμένη και το αφήνουμε να δέσει. Μετά, προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα και τα ήδη βρασμένα fettuccini. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και τοποθετούμε στην κορυφή στήθος κοτόπουλο σχάρας και περιχύνουμε το κοτόπουλο με Jack Daniel's σος (είπαμε, παιδιά, είναι μυστική η συνταγή αυτή). 

Tip από τον Τάσο: Για μια τέλεια μακαρονάδα στο σπίτι, αποσύρουμε τα μακαρόνια από το βράσιμο ελαφρώς νωρίτερα και τελειώνουμε το μαγείρεμά τους στο τηγάνι, στο οποίο έχουμε τη σάλτσα μας, έτσι ώστε να εισχωρήσει η γεύση της σάλτσας στα μακαρόνια. 

Είμαι καλύτερη στην επίβλεψη του πιάτου. Είμαι καλύτερη στην επίβλεψη του πιάτου. 

Το λιγουρεύεσαι; Το ζαχαρώνεις;Το λιγουρεύεσαι; Το ζαχαρώνεις;



Και τώρα το φαγοπότι... Η καλύτερη στιγμή στα Fridays.

 "Potato twisters" (φρέσκιες τηγανητές πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες, περιχυμένες με queso cheese sauce και sour cream) και  "Spicy Pineapple Margarita" (με τεκίλα, triple sec, homemade jalapeño- pineapple syrup και φρέσκο χυμό λάιμ).Τα πιάτα που έφτιαξα βρίσκονται όλα μπροστά μου. Για να δούμε τι κατάφερα... Super Bonus: «Potato twisters» (φρέσκιες τηγανητές πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες, περιχυμένες με queso cheese sauce και sour cream) και «Spicy Pineapple Margarita» (με τεκίλα, triple sec, homemade jalapeño - pineapple syrup και φρέσκο χυμό λάιμ).

Τέλειο.Τέλειο.

Καταπληκτικό.Καταπληκτικό.

Υπέρτατο.Υπέρτατο.



Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τα Fridays της Μαρίνας Φλοίσβου, που με ανέχτηκαν στην κουζίνα τους, ενώ έξω γινόταν το σώσε από κόσμο. Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τα Fridays της Μαρίνας Φλοίσβου που με ανέχτηκαν στην κουζίνα τους, ενώ έξω γινόταν το σώσε από κόσμο. Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες. 


Fridays Μαρίνας Φλοίσβου, 2109858090

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5