Smart Life

Xenia Palace Portaria: Διακοπές με θέα τον Παγασητικό

Πάντα φιλόξενο και άνετο

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από το Xenia Palace Portaria.

Xenia Palace Portaria: Το ξενοδοχείο στην περιοχή του Πηλίου συνδυάζει την αναψυχή με την ευεξία και αποτελεί τον επόμενό μας ταξιδιωτικό προορισμό.

Το καλοκαίρι έφτασε και πλησιάζει ο καιρός της πολυπόθητης άδειάς μας και των επικείμενων διακοπών. Ήρθε η στιγμή που μπορούμε να αφήσουμε για λίγο πίσω τις σκέψεις της καθημερινότητας και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις, που θα μας συντροφεύσουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Το μόνο που μένει είναι να βρούμε τον ταξιδιωτικό μας προορισμό για φέτος και τι καλύτερο από το να μπορεί αυτός να συνδυάσει όλα τα «θέλω» μας;

Χωρίς καμία αμφισβήτηση ένας τέτοιος προορισμός είναι το Xenia Palace στην περιοχή της Πορταριάς. Το γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής αποτελεί μία ανάσα άνεσης, δροσιάς και κομψότητας με πληθώρα πραγμάτων να κάνουμε ή να δοκιμάσουμε. Είτε πρόκειται για διακοπές με φίλους είτε με την οικογένεια μας στο Xenia Palace Portaria μπορούμε να βρούμε έναν συνδυασμό φύσης και θάλασας, που τον κάνει μοναδικό στα μάτια των επισκεπτών. Αυτό τον κατατάσσει μέσα στα μέρη που οφείλουμε να επισκεφτούμε και να περάσουμε τις μέρες των διακοπων μας, που ξέρουμε πόσο σημαντικές είναι για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. 

Το Xenia Palace Portaria είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς όχι μόνο πολυήμερες για διακοπές αλλά και για ένα διήμερο μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Βόλο, κάτι που κάνει εύκολο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας να το επισκεφτούν και να απολαύσουν τη δροσιά της περιοχής ακόμα και τους μήνες του καλοκαιριού, η οποία δεν κάνει απαραίτητη την ύπαρξη κλιματιστικού. Ο Παγασητικός με τις γραφικές βαρκούλες και τα καϊκια μαζί με τον Βόλο κάνουν τη θέα από το μπαλκόνι του το τέλειο τοπίο για να απολαύσουμε τον πρωϊνό καφέ μας. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα το κάνει μία τέλεια επιλογή για μία εξόρμηση λίγων ημερών με το αυτοκίνητο. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι καλή παρέα, διάθεση και όρεξη για κουβέντα. Για την πιθανή κούραση από την οδήγηση μάλιστα θα μας αποζημιώσει η μαγευτική θέα από τους χώρους του ξενοδοχείου.

289531730_3167536616819414_1436803052144523821_n.jpg

Τα παραπάνω βέβαια δεν φτάνουν από μόνα τους για να κάνουμε την επιλογή μας για τον επόμενο ταξίδι μας. Το Xenia Palace Portaria όμως διαθέτει τον πιο γεμάτο μπουφέ πρωϊνού για να ξεκινάει καλά η μέρα στη διαμονή μας και ταυτόχρονα χώρους πεντακάθαρους, δύο στοιχεία που δεν έχουν επιλεχθεί τυχαία σε έρευνες από διαφόρων ειδών πελάτες ως τα πιο σημαντικά στην επιλογή ενός ξενοδοχείου. Στα αναπαυτικά σκεπάσματα και στρώματα των δωματιών του Xenia Palace Portaria μπορούμε να ξεκουραστούμε και να αφήσουμε για λίγο πίσω μας τα άγχη. 

289355248_1234449373962766_2789228117122342268_n.jpg

Ένα μέρος που στην ονομασία του έχει τον όρο Ξενία, δεν γίνεται να μην αποτελεί έναν χώρο φιλόξενο για όλους, στον οποίο μπορούμε να νιώσουμε ζεστασιά σαν του σπιτιού μας. Το Xenia Palace Portaria είναι ένα δείγμα των ξενοδοχείων, που φτιάχτηκαν από τον ΕΟΤ στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και έτσι το συγκεκριμένο χτίστηκε στην είσοδο του χωριού, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Ταξιάρχη. Πρόκειται με σιγουριά για το πιο προνομιούχο σημείο της περιοχής, οπού μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα στη θάλασσα χωρίς κανένα εμπόδιο, καθώς το σημείο είναι υπερυψωμένο.

288917153_1167424044037185_2919207594610287695_n.jpg

Παράλληλα είναι δύσκολο να φύγει κανείς από το Xenia Palace Portaria και να μη θυμάται τη συμπεριφορά του πάντα ευγενικού και καταρτισμένου προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο πως η εξυπηρέτηση ενός ξενοδοχείου είναι από τα πράγματα, που αποτυπώνονται στη μνήμη μας και με βάση αυτά θα προτείνουμε σε φίλους και συγγενείς να επισκεφτούν το μέρος στο μέλλον. Οι άνθρωποι του  ξενοδοχείου θα μας «κερδίσουν» με τη συμπεριφόρα τους, ενώ ταυτόχρονα μας κάνουν να αισθανθούμε την πολυτέλεια της άριστης εξυπηρέτησης και της θαλπωρής ενός φιλόξενου χώρου.

Το πρωινό σερβίρεται στο εστιατόριο «Belvedere», στο ισόγειο του ξενοδοχείου, μέχρι τις 10.30 πμ - αλλιώς έχουμε την επιλογή continental breakfast στο δωμάτιό μας μέχρι τις 11πμ. Βασίζεται σε προϊόντα της περιοχής, από τα καρβέλια του ψωμιού, λευκό και ολικής, από τον φούρνο του χωριού, μέχρι τις ωραίες μαρμελάδες του γυναικείου συνεταιρισμού της Πορταριάς. Σε αυτά  προσθέτουμε σε αυτές και τη μαρμελάδα ακτινίδιο, που φτιάχνει ο νεαρός σεφ του ξενοδοχείου, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το αξιώσεων φαγητό, που σερβίρεται στη βεράντα του «Belvedere» με θέα στη πισίνα του ξενοδοχείου.

289047380_383447967184396_2929033833713293879_n.jpg

Το Xenia Palace Portaria διαθέτει άλλο ένα πολύ ωραίο εστιατόριο. Το «La Veranda» βρίσκεται στην πλακόστρωτη πλατεία κάτω από τη σκιά πανύψηλων δέντρων με θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό.

289094800_2742430352568183_5778110769986601365_n.jpg

Όλοι εμείς οι λάτρεις της φύσης αγαπάμε την Πορταριά, διότι εκεί μπορούμε να την χορτάσουμε σε όλα τα μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά ή τα λιθόστρωτα σοκάκια. Είναι το τέλειο μέρος για να βγάλουμε φωτογραφίες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να τις κρεμάσουμε στον πόρτα του ψυγείου μας όταν γυρίσουμε, φέρνοντας στον νου ωραίες αναμνήσεις από τις διακοπές μας. Τα παλιά αρχοντικά, τα ανθισμένα μπαλκόνια και οι αυλές συνθέτουν ένα όμορφο τοπίο για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε, επιβαιώνοντας το ρητό που λέει ότι δεν γίνεται να επισκεφτούμε την Πορταριά μόνο μία φορά στη ζωή μας. Επιπλέον θα γευτούμε τις πάντα νόστιμες τοπικές γεύσεις της περιοχής και θα κάνουμε πεζοπορία στους δρόμους της Μακρυνίτσας, η οποία απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο. 

Το Xenia Palace Portaria αποτελεί το μέρος στο οποίο μπορούμε να βρούμε ευκαιρίες αναψυχής και χαλάρωσης, κάνοντας τον με βεβαιότητα τον επόμενο ταξιδωτικό μας προορισμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ