Smart Life

Πώς θα φέρεις αέρα δροσιάς στο σπίτι και στην τσέπη σου

Ιδέες για δροσιά στο σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπίτι
© Mitchell Luo / Unsplash

Praktiker: Ο κατάλογος cooling 2022 έχει όλες τις οικονομικές λύσεις για να δροσίσεις το σπίτι σου.

To δελτίο καιρού για αυτή την εβδομάδα, μας προετοιμάζει για ιδιαίτερα ζεστές ημέρες αφού ο υδράργυρος θα ακουμπήσει τους 40 βαθμούς! Και αν σκέφτεσαι πώς θα διαχειριστείς αυτό το κύμα καύσωνα όταν για κάθε λεπτό που ανοίγεις το κλιματιστικό σκέφτεσαι πόσα ευρώ αντιστοιχούν στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ, αυτό το άρθρο είναι για σένα!

Η Praktiker Hellas λοιπόν είναι ο καλύτερος σύμμαχoς και ιδανικός προορισμός, για να εξασφαλίσεις την απόλυτη δροσιά και να ομορφύνεις το καλοκαίρι σου, με τρόπο φιλικό και οικονομικό! Ας δούμε πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου «ψυγείο» χωρίς να «πονέσει» η τσέπη σου, ανάλογα και με το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι.

Κράτα τη ζέστη μακριά
Καλό είναι να αερίζεις το σπίτι πολύ νωρίς το πρωί, πριν αρχίσει να «πιάνει» ζέστη. Άνοιξε πόρτες και παράθυρα για 15-30 λεπτά. Αφού κλείσεις τα τζάμια, κλείσε και τα παντζούρια (αν έχεις ρολά κατέβασέ τα 3/4, αν είναι ανοιγόμενα κάν’ τα κουφωτά) ώστε να περιορίσεις την ακτινοβολία που μπαίνει στο σπίτι ανεβάζοντας τη θερμοκρασία. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα ζευγάρι κουρτίνες σκίασης.
 
Praktiker: Ο κατάλογος cooling 2022
 
Η σωστή θερμοκρασία του κλιματιστικού
Όσο πιο χαμηλά βάζεις τους βαθμούς του κλιματιστικού, τόσο περισσότερη ενέργεια καίει η συσκευή προσπαθώντας να «πιάσει θερμοκρασία». Σε μια πολύ ζεστή ημέρα, οι 20ºC είναι άπιαστο όνειρο οπότε απλά καταναλώνεις πολύ ρεύμα και επιβαρύνεις το περιβάλλον. Ρύθμισε τον θερμοστάτη στους 24-27ºC ώστε να διατηρείται μια καλή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Η αύξηση της θερμοκρασίας κατά μόλις 1ºC σε ζεστό καιρό μπορεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας της συσκευής περίπου 10%.
 
Αναβάθμιση εδώ και τώρα!
Η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων είναι το καταλληλότερο κίνητρο για να αντικαταστήσεις την παλιά ενεργοβόρα συσκευή κλιματισμού που έχεις. Στα Praktiker μπορείς να βρεις δεκάδες επιλογές επώνυμων brands με κλιματιστικά, ανεμιστήρες, επαγγελματικές προτάσεις ψύξης, ψυγεία και ψυγειοκαταψύκτες με υψηλή ενεργειακή κλάση που θα σου λύσουν τα χέρια. Ένα ξεφύλλισμα στον κατάλογο Cooling 2022 θα σε κατατοπίσει, ενώ η εξειδικευμένη ομάδα Clima Experts της Praktiker είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σε καθοδηγήσουν στην κατάλληλη επιλογή. Μια νέα συσκευή τελευταίας τεχνολογίας μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις πολλά χρήματα, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον, χάρη στις εξαιρετικά χρήσιμες λειτουργίες που μπορεί να προσφέρει, όπως ECO mode, inverter, ανιχνευτή παρουσίας, λειτουργία follow me, επιλογή επιπέδων θορύβου, σύνδεση με wifi, απομακρυσμένη ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση, κά.
 
Φωτογραφία με σκύλο για τις συσκευές κλιματισμού από τα Praktiker
 
Όλα έχουν τη θέση τους
Το μέγεθος του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή των συσκευών κλιματισμού και ειδικότερα στην απόδοση BTU βάσει των τμ του χώρου. Μια γκαρσονιέρα είναι υπερκαλυμμένη με ένα κλιματιστικό. Σε ένα δυάρι, η στρατηγική τοποθέτηση του κλιματιστικού στον χώρο μπορεί να διαχέει το δροσερό αέρα και στο άλλο δωμάτιο. Τα μεγαλύτερα σπίτια έχουν και αυξημένες ανάγκες ψύξης. Αν θες να αποφύγεις την τοποθέτηση κλιματιστικού σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, πρέπει και εδώ να επιλέξεις σωστά τα σημεία τοποθέτησης και να επενδύσεις ταυτόχρονα σε ανεμιστήρες που μπορούν να βοηθήσουν στην μεταφορά του δροσερού αέρα σε όλο το σπίτι.
 
Οι φίλοι μας οι ανεμιστήρες
Οι ανεμιστήρες οροφής και δαπέδου μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμοι, ειδικά αν συνδυάζονται με κλιματιστικό. Το πρώτο που πρέπει να ελέγξεις είναι αν ο ανεμιστήρας οροφής περιστρέφεται με τη σωστή κατεύθυνση (δηλαδή αριστερόστροφα) ώστε να σπρώχνει τον αέρα προς τα κάτω δημιουργώντας ένα εφέ ψύξης και ρύθμισέ τον σε υψηλή ταχύτητα. Ένας κομψός ανεμιστήρας οροφής δροσίζει το δωμάτιο χωρίς να ενοχλεί την αισθητική του χώρου, ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμος και το χειμώνα. Δοκίμασε να τοποθετήσεις τους ανεμιστήρες δαπέδου ώστε να διοχετεύουν τον αέρα από το δωμάτιο που λειτουργεί το κλιματιστικό προς τον διάδρομο ή τα άλλα δωμάτια κρατώντας όλο το σπίτι δροσερό.
 
Praktiker: Ανεμιστήρες από τον κατάλογο cooling 2022
 
Βάλε πρόγραμμα
Στα Praktiker μέσω του «Εξοικονομώ και Κερδίζω πράσινα» μαθαίνεις πώς, αντικαθιστώντας την παλιά συσκευή ψύξης, πλύσης και κλιματισμού με συσκευές νέας τεχνολογίας, συμβάλλεις στη μείωση εκπομπών ρύπων εξοικονομώντας χρήματα. Παράλληλα, το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω και Κερδίζω πράσινα» επιδοτεί ποσοστό του πραγματικού κόστους αγοράς κάθε νέας συσκευής και μπορείς να κερδίσεις δωροεπιταγές ανακύκλωσης, έως €100 για επόμενη αγορά, επιλέγοντας νέα λευκή συσκευή και ανακυκλώνοντας την παλιά. Επίσης, υπάρχει και το πρόγραμμα «ΑνακυκλώνωΑλλάζω συσκευή», όπου μπορείς να διεκδικήσεις επιδότηση για να αντικαταστήσεις τις παλιές συσκευές κλιματισμού του χώρου σου, και στα Praktiker θα μάθεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ