Smart Life

Πού βρίσκεται η Πηγή που μας χαρίζει το πιο Βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον Κόσμο

Η αγάπη για το νερό, είναι αγάπη για τη ζωή

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από τις πηγές Γκούρα του νερού Θεόνη  στην οροσειρά των Αγράφων.
Από τις πηγές Γκούρα στην οροσειρά των Αγράφων ξεκινάει το ταξίδι του νερού ΘΕΟΝΗ.

ΘΕΟΝΗ: Η εταιρεία που κάνει το νερό «πρωταγωνιστή» στο τραπέζι μας και προστατεύει το περιβάλλον μέσω της πρώτης ανακυκλώσιμης συσκευασίας της αγοράς.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μόνο ένα αγαθό είναι απόλυτα συνυφασμένο με ολόκληρη την ανθρώπινη ύπαρξη. Το νερό είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο στη ζωή μας και αυτό που μας διατηρεί λειτουργικούς και υγιείς στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε είναι γνωστό και από την ίδια την επιστημονική κοινότητα, πως το ανθρώπινο σώμα είναι σε θέση να αντέξει μέχρι και εβδομάδες χωρίς τροφή αλλά δίχως νερό μόλις λίγες ημέρες.

Φωτογραφία της γυάλινης συσκευασίας του νερού ΘΕΟΝΗ.

Το 2022 και όσο η γνώση για πολλά πράγματα στη ζωή μας αυξάνεται, ήταν σίγουρο πως το ίδιο θα συνέβαινε και με το νερό. Πλέον το σημαντικότερο αγαθό στον κόσμο δεν είναι μονάχα κάτι απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής ή το συνοδευτικό ενός γεύματος αλλά μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει και μία δίοδο για την απογείωση μιας γαστρονομικής εμπειρίας. Δεν είναι τυχαίο πως ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι οι Sommelier νερού. Το νερό με λίγα λόγια μετατρέπεται σε «επιλογή» από κάτι, που απλά γέμιζε το τραπέζι μας ή μας ξεδιψούσε. Σίγουρα μία από αυτές θα αποτελέσει για όλους το νερό ΘΕΟΝΗ.

ΘΕΟΝΗ: Η αρχή του ταξιδιού για το πιο πολυβραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο

Αν ψάξει κάποιος στην αγορά, δεν θα βρει κάποιο παρόμοιο προϊόν, που να έχει διακριθεί με μία τέτοια πληθώρα βραβείων. Δεν του έχει δοθεί τυχαία ο τίτλος του «Πιο Βραβευμένου Ελληνικού Νερού στον Κόσμο», αφού στα Διεθνή Βραβεία Ποιότητας και Γεύσης έφτασε τα 6 σε αριθμό. Για να φτάσει στο ποτήρι μας το νερό ΘΕΟΝΗ ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή με αφετηρία τα 1,100 μέτρα της Πηγής Γκούρα στην οροσειρά των Αγράφων του Νομού Καρδίτσας και εκεί εμφιαλώνεται αμέσως από την πηγή. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί αναλλοίωτα τα φυσικά του χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία από τις πηγές Γκούρα στον νομό Καρδίτσας.

Πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία σε αυτά μέσα στις απαιτήσεις των καθημερινών δραστηριοτήτων μας, όμως μία ματιά μας σιγουρεύει για την ποιότητα της συγκεκριμένης επιλογής. Το νερό ΘΕΟΝΗ διακρίνεται για το pH του με τιμή 8, κάτι που μπορεί να μην μας λέει κάτι εκ πρώτης όψεως αλλά σύμφωνα με πολλές μελέτες το αλκαλικό νερό έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, εμπεριέχει ασβέστιο και διαθέτει εξαιρετική σύνθεση σε ανόργανα μεταλλικά άλατα. Όλα τα παραπάνω προσδίδουν ευεξία στον οργανισμό μας, κάτι που όλοι οφείλουμε να δίνουμε βάση με γνώμονα την διατήρηση μίας καλής υγείας.

Φωτογραφία της γυάλινης συσκευασίας του νερού ΘΕΟΝΗ.

ΘΕΟΝΗ: Το νερό από συμπλήρωμα γίνεται πρωταγωνιστής

Μία από τις μεγάλες αλλαγές, που θα υπάρξουν στη ζωές μας με το νερό ΘΕΟΝΗ, είναι πως μετατρέπει το αγαθό από κάτι συμπληρωματικό σε ένα πρωταγωνιστή πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Αυτό γίνεται, καθώς είναι το πρώτο, που μας μύησε στην έννοια του «Water Pairing» η οποία είναι πρωτοπόρα στον χώρο της γαστρονομίας.

Φωτογραφία της γυάλινης συσκευασίας του νερού ΘΕΟΝΗ πάνω σε ένα τραπέζι με φαγητό.

Σε συνεργασία με τον διάσημο Διεθνή Sommelier Νερού και ιδρυτή της Fine Waters Academy , Michael Mascha, το νερό ΘΕΟΝΗ διοργάνωσε το 1ο Water Pairing Menu. Στη  μεγάλη εκδήλωση αποδείχτηκε, πως το ΘΕΟΝΗ δεν αποτελεί μόνο ένα premium water brand αλλά και ένα σημαντικό συνοδευτικό μίας fine dining εμπειρίας. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως «Ο χαρακτηρισμός «Fine water», αφορά σε ένα προϊόν φυσικό, μη επεξεργασμένο. Όταν ανοίγεις μία φιάλη νερό ΘΕΟΝΗ, καταναλώνεις το ίδιο νερό που αναβλύζει φυσικά στα 1,100μ. στην Πηγή Γκούρα, στην οροσειρά των Αγράφων του Νομού Καρδίτσας, αφού εμφιαλώνεται άμεσα, κατευθείαν από την Πηγή, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία κατά τη διαδικασία της εμφιάλωσης. Η σχετικά χαμηλή Σκληρότητά του και το γεγονός ότι διακρίνεται για το pH του με τιμή 8, προσδίδουν στο νερό ΘΕΟΝΗ έναν ελαφρύ, απαλό και ισορροπημένο χαρακτήρα, ιδανικό για να συνοδεύει το γεύμα ή το κρασί». Την ίδια ώρα δεν γίνεται να παραβλέψουμε πως το νερό ΘΕΟΝΗ έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ανάδειξη του 1ου Έλληνα Sommelier Νερού, Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος πρόκειται να πιστοποιηθεί από τη Fine Waters Academy.

Φωτογραφία του διάσημου Sommelier νερού Michael Mascha

ΘΕΟΝΗ: Mia «πράσινη» πηγή ζωής

Το κομμάτι που καθιστά όμως το νερό ΘΕΟΝΗ ως το κορυφαίο στο είδος του είναι η προσπάθεια σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος. Το νερό είναι το πιο σημαντικό αγαθό αλλά παράλληλα εξίσου σημαντικά είναι τα δέντρα, οι θάλασσες, τα δάση και το οικοσύστημα στο σύνολό του. Η εταιρεία φέρνει την αλλαγή και αλλάζει τα δεδομένα κατανάλωσης νερού με το πρώτο Ελληνικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό σε χάρτινη συσκευασία.

theoni_productoftheyear_post.jpg

Την ώρα που η κουβέντα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μπαίνει όλο και περισσότερο στο επίκεντρο, το νερό ΘΕΟΝΗ αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής μαζί με τις φωνές των ειδικών προωθώντας τη χάρτινη φιάλη, που είναι 100% ανακυκλώσιμη. Το προϊόν κατέχει Διεθνή Πιστοποίηση FSC, προέρχεται από δάση που αυξάνονται αντί να μειώνονται και είναι carbon Neutral με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Το χαρακτηριστικό πράσινο καπάκι, σήμα-κατατεθέν του ΘΕΟΝΗ, φτιαγμένο από πλαστικό φυτικής προέλευσης, γίνεται και αυτό μέρος της αλλαγής και μας καλεί σε μία νέα εποχή με το μότο «Πιάσε Πράσινο».

carton_box_1.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως η χάρτινη συσκευασία ΘΕΟΝΗ βραβεύτηκε ως «Προϊόν της Χρονιάς 2022». Οι Έλληνες καταναλωτές ξεχώρισαν και βράβευσαν την καινοτόμο, 100% ανακυκλώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον χάρτινη συσκευασία ΘΕΟΝΗ, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής βήμα μας για ένα πιο «πράσινο» μέλλον.

carton_box_3.jpg

Το νερό ΘΕΟΝΗ έρχεται στην αγορά και το τραπέζι μας κατευθείαν από τα γραφικά τοπία του Νομού Καρδίτσας και της οροσειράς των Αγράφων. Εκτός από το ότι θα ωφελήσει στο έπακρο την υγεία μας με τα πολλά ποιοτικά του χαρακτηριστικά, γίνεται το ταίρι που θα απογειώσει τις γαστρονομικές εμπειρίες με τρόπο πρωτοποριακό και καινοτόμο. Φυσικά πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, που είναι και αυτό που φέρνει το πιο σημαντικό αγαθό μέσα στα ποτήρια μας και γεμίζει με ευεξία τον οργανισμό.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία από την επίσημη ιστοσελίδα της και τους λογαριασμούς της σε Facebook και Instagram

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ