Smart Life

5 tips για να φέρεις το καλοκαίρι στον δικό σου χώρο

Ιδέες έτσι ώστε να μετατρέψεις τον εξωτερικό σου χώρο σε... must θερινό προορισμό

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ph183220.jpg

Η άνοιξη είναι επιτέλους εδώ και για αυτό σου προτείνουμε ιδέες ώστε να δημιουργήσεις έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο που θα φιλοξενήσει τα καλύτερα θερινά βράδια.

Ο καιρός μπορεί φέτος να μας χάλασε τα πλάνα αρκετές φορές, όμως όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα πέρασαν για τα καλά. Η άνοιξη και οι ζέστες είναι επιτέλους εδώ και επειδή ο καλός καιρός σημαίνει φίλοι, οικογένεια και χαλάρωση εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε διάφορα tips έτσι ώστε να δημιουργήσεις το τέλειο περιβάλλον για υπέροχες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και όχι, δεν χρειάζεται να αποχωριστείς το χώρο σου, για να το πετύχεις αυτό. Μπορείς απλά να οργανώσεις τον εξωτερικό σου χώρο με τα κατάλληλα έπιπλα εξωτερικού χώρου και να ακολουθήσεις μερικά απλά βήματα, που θα κάνουν τη διαφορά.

Ξεκίνα το βράδυ, έχοντας τον καλύτερο δυνατό φωτισμό

Αν έχεις τη δυνατότητα, δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από ένα δείπνο με τα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα, σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Είτε στη βεράντα, είτε στον κήπο, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού που μπορείς εύκολα να αναζητήσεις και να κάνεις τα καλοκαιρινά απογεύματα καλύτερα από ποτέ. Η ώρα όμως όταν έχεις να κάνεις με φίλους, γνωρίζεις ότι περνά πιο γρήγορα από ποτέ και τα απογεύματα, εύκολα μετατρέπονται σε θερινές νύχτες. Για το λόγο αυτό θυμήσου ότι χρειάζεσαι τον καλύτερο δυνατό φωτισμό. Θα σου προτείνουμε λοιπόν φώτα εξωτερικού χώρου για να απολαύσεις στο 100% την κάθε στιγμή και να αποφύγεις τα ατυχήματα, καθώς και φωτιστικά εξωτερικού χώρου έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ακόμη κι αν έχεις επιλέξει να μείνεις μέσα.

pe717154.jpg

Να κάτσουμε κάπου καλά, παιδιά!

Πόσες φορές έχεις πάει σε μπαρ που δεν είχαν την άνεση που έψαχνες; Η αλήθεια είναι όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερα πράγματα μας ενοχλούν, οπότε όταν μπορούμε μόνοι μας να τα λύσουμε, γιατί να μην το κάνουμε; Μπορεί λοιπόν τα φώτα εξωτερικού χώρου να κάνουν την κατάσταση λίγο πιο ιδιαίτερη, όμως πρέπει να βρούμε και τα βασικά προϊόντα που θα μας προφέρουν την άνεση που αναζητάμε από τον χώρο μας. Τόσο οι καρέκλες κήπου, όσο και οι καρέκλες εξωτερικού χώρου μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα άνετο καλοκαιρινό βράδυ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις ακόμα πιο χαλαρές βραδιές, αυτές που χρειάζονται τους καναπέδες εξωτερικού χώρου!

ph173386.jpg

Τραπέζια και τραπεζαρίες για κάθε χρήση

Ναι, σίγουρα θα φάμε και θα φάμε και καλά αυτήν την άνοιξη και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να είμαστε εξοπλισμένοι αναλόγως με τα κατάλληλα τραπέζια κήπου και τραπέζια εξωτερικού χώρου. Σκέψου πόσες θα είναι οι ώρες που θα κάτσεις στο τραπέζι σου αυτό το καλοκαίρι και βρες εκείνο που θα κάνει καλύτερο και πιο άνετο το σερβίρισμα του φαγητού και παράλληλα θα ενδείκνυται για επιτραπέζια ή ό,τι άλλη χρήση το θες με την παρέα και την οικογένειά σου.  

ph183221.jpg

Φέρε την ξεγνοιασιά στο χώρο σου

Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να είσαι στην παραλία για να είσαι ξέγνοιαστος αυτό το καλοκαίρι; Ναι, αλήθεια είναι και για να το κάνεις πράξη πρέπει απλά να εξοπλίσεις τον χώρο σου έτσι, ώστε να τον μετατρέψεις στον… απόλυτο θερινό προορισμό. Αυτό γίνεται με μια σειρά από ιδέες. Φρόντισε να εξοικονομήσεις χρόνο και χώρο από τη βεράντα σου. Less is more, ειδικά όσον άφορα τον χώρο που πρόκειται να επενδύσεις το καλοκαίρι σου. Χάρισε τον χώρο που εξοικονόμησες σε φυτά & λουλούδια και προσπάθησε να δημιουργήσεις σκιά και προστασία από τον ήλιο. Κιόσκια και ομπρέλες ή ομπρέλες κήπου είναι οι κατάλληλες για αυτήν την διεργασία. Φυσικά αφού έχεις βρει τις επιλογές που σου ταιριάζουν σε καρέκλες και τραπέζια εξωτερικού χώρου.

ph167063.jpg

ph159262.jpg

Κάνε το μπαλκόνι σου, σινεμά!

Μεταξύ μας, θα υπάρχουν βραδιές που θα θες να μην τελειώνουν ποτέ, θα υπάρχουν όμως και εκείνα τα καλοκαιρινά βράδια που απλά θα ψάχνεις για την ηρεμία σου. Για τους περισσότερους σινεφίλ, δεν υπάρχει καλύτερη εμπειρία από το θερινό σινεμά. Κι αν μπορείς να το φέρεις αυτό στον δικό σου εξωτερικό χώρο; Είτε έχεις κήπο, είτε μια βεράντα, μπορείς να στρέψεις την τηλεόραση ή οποιαδήποτε οθόνη διαθέτεις, έτσι ώστε να βλέπεις από εκεί. Τι άλλο μένει; Το κοκτέιλ, τα ποπ-κορν και καναπές εξωτερικού χώρου ή καναπές κήπου για να χαλαρώσεις κάτω από την ομπρέλα σου περισσότερο από όσο είχες ποτέ φανταστεί.

Ανακαλύψτε προϊόντα εξωτερικού χώρου στο online έντυπο «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022» στο IKEA.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ