Smart Life

Ψάχνεις δώρο για το βαφτιστήρι; 7+1 ιδέες για αγόρια και κορίτσια

Βρήκαμε τα ωραιότερα βιβλία, επιτραπέζια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδάκι ανοίγει δώρα
© Unsplash/ Sigmund

Πασχαλινά δώρα: Παιχνίδια, βιβλία και επιτραπέζια για το παιδί, το βαφτιστήρι ή για εσένα και τους φίλους σου και ένας τρομερός διαγωνισμός.

Γνωρίζω πολύ καλά το «δράμα» του νονού και της νονάς. Φυσικά και λατρεύεις το βαφτιστήρι σου και θέλεις να του ψωνίσεις όχι μόνο το Πάσχα αλλά όλο το χρόνο ωραία δώρα. Το θέμα με τα πασχαλινά δώρα όμως είναι ότι όσο πλησιάζουν οι μέρες ο κόσμος στα μαγαζιά αυξάνεται, ο δικός σου ελεύθερος χρόνος μειώνεται και είναι τόσες οι πληροφορίες που μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις! Φέτος δεν χρειάζεται να ανησυχείς όμως, γιατί έψαξα εγώ και σου βρήκα τα ωραιότερα παιχνίδια, βιβλία και επιτραπέζια από τις εκδόσεις Ψυχογιός, για μικρούς και μεγάλους. Επομένως αν ψάχνεις δώρο για το βαφτιστήρι σου, το παιδί σου ή εσένα και τους φίλους σου, στην παρακάτω λίστα σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σε ενθουσιάσει!

Πασχαλινά δώρα - Βιβλία

Υπάρχει ωραιότερο και πιο διαχρονικό δώρο για ένα παιδί από ένα βιβλίο που το διασκεδάζει με τις υπέροχες εικονογραφήσεις, το μορφώνει και καλλιεργεί τη φαντασία του; Εγώ έχω ακόμη βιβλία που μου χάρισαν όταν ήμουν παιδί και δεν σταματώ να τα ξαναδιαβάζω με τη διαφορετική οπτική της ηλικίας. Αν το δώρο μάλιστα είναι και μια κασετίνα με τις πρώτες περιπέτειες του Harry Potter τότε σίγουρα θα μείνει στη βιβλιοθήκη του για πολλά, πολλά χρόνια.

Κασετίνα βιβλίων ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ

ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ Κασετίνα 1-3 
Ηλικίες 9+
Το αγόρι που επέζησε, ο πιο αγαπημένος μάγος παγκοσμίως που γεννήθηκε στις σελίδες της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη μας καλεί να ζήσουμε απίστευτες περιπέτειες. Ανακαλύψτε τη μαγεία του Χόγκουαρτς μέσα από μια υπέροχη limited edition κασετίνα, που περιλαμβάνει τα πρώτα τρία βιβλία της σειράς με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ: Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά, Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν.

ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΥΝΑΤΗ
Ηλικίες 5-8
Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι θαρραλέος και να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Όμως, όπως η πρωταγωνίστρια του βιβλίου Κατερίνα μαθαίνει στο νηπιαγωγείο πως είναι ξεχωριστή και πως μπορεί να είναι περήφανη για τον εαυτό της, με τον ίδιο τρόπο μπορούν τα παιδιά να μάθουν να είναι δυνατά και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους απέναντι σε άδικες συμπεριφορές. Το υπέροχο αυτό βιβλίο αξίζει να το διαβάσετε και να θαυμάσετε την μοναδική του εικονογράφηση από τη Ντάγκμαρ Γκάισλερ, τη «βασίλισσα» των εικονογραφημένων βιβλίων που καταπιάνονται με τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΡΑΚΑΣ -12 - ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΓΚΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΤΗ ΤΟΥ ΒΡΟΜΕΛΟΤ
Ηλικίες 7-11
Ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες βιβλίων των παιδιών επιστρέφει με νέες περιπέτειες. Το δωδέκατο επικό μυθιστόρημα του Ντέιβ Πίλκι, Νο 1 συγγραφέα παιδικών βιβλίων με πωλήσεις 40 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, βρίσκει τους Τζορτζ, Χάρολντ και τα αντίγραφά τους, τον Χθεσινό Τζορτζ και τον Χθεσινό Χάρολντ, να αντιμετωπίζουν τον πανούργο γυμναστή κύριο Μίνερ, ο οποίος έχει εφεύρει μία μέθοδο να ελέγχει το μυαλό των συμμαθητών τους, μεταμορφώνοντάς τους σε προσεκτικά, υπάκουα, τέλεια παιδιά. Το βιβλίο περιέχει και το Φλιπ-ό-ραμα, την πρωτοποριακή τεχνική που ζωντανεύει τις σκηνές δράσης! Ανακαλύψτε όλες τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Καπετάν Βράκα και… ΞΕΒΡΑΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠ’ ΤΑ ΓΕΛΙΑ! Μη χάσετε και τη χιουμοριστική σειρά με τις περιπέτειες του Dog Man που κυκλοφορούν από τον ίδιο δημιουργό.

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ 1-3 Κασετίνα
Ηλικίες 9-13
Ένα λαχταριστό δώρο με… μπουκίτσες μαγείας! Μια μοναδική κασετίνα με τις πρώτες περιπέτειες της σειράς «Το Μαγικό Ζαχαροπλαστείο», πασπαλισμένες με ζάχαρη και μπόλικη μαγεία! Η κασετίνα περιλαμβάνει τα βιβλία: Το Μαγικό Ζαχαροπλαστείο, Το Μαγικό Ζαχαροπλαστείο 2: Μαγεία σε μικρές δόσεις και Το Μαγικό Ζαχαροπλαστείο 3: Μπουκίτσες μαγείας. Ποιος μπορεί να πει όχι στα γλυκά; Τα βιβλία όλης της σειράς έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες και έχουν βρεθεί στις σημαντικότερες λίστες ευπώλητων βιβλίων, όπως της εφημερίδας The New York Times και του περιοδικού Der Spiegel.

Πασχαλινά δώρα - Παιχνίδια

Τα παιχνίδια όπως και τα βιβλιοπαιχνίδια έχουν το μαγικό τρόπο να φέρνουν αμέσως πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών. Τα επιτραπέζια κάνουν το ίδιο και στα πρόσωπα των μεγάλων. Επιλογές υπάρχουν πολλές στις εκδόσεις Ψυχογιός, αλλά παρακάτω θα βρεις αυτά που ξεχώρισα (και πήρα για τα δικά μου παιδιά και βαφτιστήρια).

ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: Ο ΩΚΕΑΝΟΣ
Ηλικίες 5-8
Ο πλανήτης Γη αποτελείται κυρίως από νερό. Θάλασσες και ωκεανοί φιλοξενούν μαγευτικά πλάσματα και εκτείνονται σε θεαματικά ανεξερεύνητα βάθη. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις τον μαγικό υποθαλάσσιο κόσμο από ένα εικονογραφημένο βιβλίο και ένα συναρπαστικό παζλ;

SMASHERS LIGHT UP ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΓΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥ
Ηλικίες 5-11
Τα Light Up Smashers ήρθαν και έχουν πάρει φωτιά! Η νέα σειρά με δεινόσαυρους που ξεπροβάλουν μέσα από το ηφαίστειο θα φωτίσει όλο το δωμάτιο! Το παιδί μπορεί να ξετυλίξει το πλαστικό και να σπάσει το MEGA αυγό για να ανοίξει! Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με λειτουργία φωτισμού και ήχου, μείγματα και κομμάτια δεινοσαύρων για ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

WAVELENGTH
Ηλικίες 14 και άνω
Ένα άκρως διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την παρέα, στο οποίο δύο ομάδες προσπαθούν να διαβάσουν η μία τη σκέψη της άλλη. Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία Σκέψης, Συζήτησης και Πανηγυρισμών. Συνδυάζοντας τη μαγεία των παιχνιδιών λέξεων με την… τηλεπάθεια, οι αποφάσεις αποκτούν νόημα, προκαλούν ένταση και αγωνία, και οδηγούν στη νίκη. Το πιο ωραίο σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι για να κερδίσει κάποια ομάδα  πρέπει όλα τα μέλη της να καταλάβουν πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τον κόσμο. Και με αφορμή αυτό μπορεί να προκύψουν βαθιές συζητήσεις, ή και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκύψει πολύ γέλιο.

STRATEGO
Ηλικίες 7 και άνω
Το STRATEGO είναι ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής για δύο παίχτες! Κάθε παίχτης ορίζει τον στρατό του που αποτελείται από 40 πιόνια, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει συγκεκριμένη βαθμίδα αξιωματικών και στρατιωτών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αποσπάσεις πρώτος τη σημαία του αντιπάλου ή να τον αναγκάσεις να μείνει με τόσο λίγα πιόνια ώστε να μην μπορεί πλέον να κινηθεί. Το Stratego έχει αρκετά απλούς κανόνες αλλά το βάθος της στρατηγικής εξαρτάται καθαρά από τον παίκτη, γι' αυτό άλλωστε έχει ενδιαφέρον για όλες τις ηλικίες.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ!

Η ATHENS VOICE και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας δίνουν την ευκαιρία να διεκδικήσετε 1 κασετίνα ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ή 1 επιτραπέζιο παιχνίδι WAVELENGTH. Στείλτε email στο contest@athensvoice.gr γράφοντας «Εκδόσεις Ψυχογιός» στο θέμα και μέσα ονοματεπώνυμο και το δώρο που προτιμάτε να κερδίσετε, μέχρι τις 21/04, στις 11.00π.μ. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ