Smart Life

Μπορείς να φτιάξεις το τέλειο παστίτσιο χωρίς ίχνος γλουτένης;

Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά έγιναν gluten free!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά έγιναν gluten free!

Η νέα σειρά ζυμαρικών χωρίς γλουτένη από τη MISKO είναι από τις πιο νόστιμες που υπάρχουν

Η καλύτερη μου φίλη πάσχει από κοιλιοκάκη, όπως και περίπου ένας στους εκατό ανθρώπους. Η κοιλιοκάκη είναι μία δια βίου αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από τη δυσανεξία στη γλουτένη. Δεν είναι σοβαρή ασθένεια, αλλά μπορεί να γίνει αν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτήν καταναλώνουν συχνά τρόφιμα με γλουτένη. Θυμάμαι, ότι όταν η φίλη μου ανακάλυψε ότι πάσχει από κοιλιοκάκη περάσαμε μέρες θρηνώντας όλα εκείνα τα γεύματα που δεν θα ξαναμοιραστούμε. Διότι το πρόβλημα με τη γλουτένη, βλέπετε, είναι ότι εμπεριέχεται περίπου… στα πάντα. Μερικά παραδείγματα μόνο είναι το ψωμί, τα δημητριακά και σχεδόν όλα τα γλυκίσματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, (κι αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα για τα δείπνα της φιλίας μας) είναι ότι βρίσκεται στα ζυμαρικά. Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς μακαρόνια;

img_2927-2.jpg

Ευτυχώς για όλους μας, όσο τα χρόνια περνούσαν και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εμφάνιζαν τη συγκεκριμένη δυσανεξία, οι εταιρείες τροφίμων άρχισαν να βγάζουν προϊόντα χωρίς γλουτένη. Όταν στο παιχνίδι μπήκαν και οι εταιρείες ζυμαρικών, τότε εγώ και η φίλη μου κάναμε πάρτι. Στην κυριολεξία. Ένα πάρτι ζυμαρικών! Μαγειρέψαμε και δοκιμάσαμε όλα τα ζυμαρικά, από όλες τις εταιρείες για να βρούμε το αγαπημένο μας. Μέχρι που το βρήκαμε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

3df-3030047650-gf-penne-rigate-400g-fa_copy.jpg
Όλοι γνωρίζουμε τη MISKO, την ελληνική εταιρεία που προμηθεύει το τραπέζι μας με τα υπέροχα ζυμαρικά της ήδη από το 1927 (!). Προσωπικά την προτιμώ για τη «Χρυσή Σειρά», που για εμένα είναι η καλύτερη σειρά ελληνικών ζυμαρικών. Πρόσφατα, όμως, ανακαλύψαμε την ολοκαίνουργια σειρά χωρίς γλουτένη, που δημιουργείται από αλεύρι λευκού και κίτρινου καλαμποκιού. Είναι φανταστική! Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά, εκτός από το γεγονός ότι έχουν υψηλή μαγειρική απόδοση (κι άρα σου δίνουν την ευελιξία να δημιουργήσεις μαζί τους εκατοντάδες συνταγές), είναι και φοβερά νόστιμα! Πραγματικά πρόκειται για μία από τις καλύτερες σειρές ζυμαρικών χωρίς γλουτένη που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

 

Η σειρά Gluten Free της MISKO περιλαμβάνει μέχρι στιγμής δύο προϊόντα σε συσκευασίες των 400γρ.: το αγαπημένο σπαγγέτι και τις πέννες ριγκατέ (φτιάξε με αυτές παστίτσιο, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!). Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά ζυμαρικά, θα έλεγα μάλιστα να είναι και ακόμα πιο νόστιμα!

3df-3030047644-gf-spaghetti-400g-fa_copy.jpg
Αν, λοιπόν, εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχετε δυσανεξία στη γλουτένη ή αν απλώς θέλετε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με εναλλακτικές γεύσεις, κάντε μια βόλτα στο κοντινότερο σουπερμάρκετ και βρείτε τη συγκεκριμένη σειρά. Ύστερα, διοργανώστε μια pasta night για εσάς και την οικογένεια ή τους φίλους σας. Για περισσότερη έμπνευση εδώ θα βρείτε δεκάδες, υπέροχες συνταγές εξαιρετικά αφιερωμένες σε όλους τους pasta lovers εκεί έξω… Καλή μας όρεξη!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ