Tips για καθαρό σπίτι από την Klinex και την Τζένη Μελιτά
© Γιώργος Καράβας
Smart Life

Πώς καθαρίζω το σπίτι μου

Δεν με λες και Μαίρη Παναγιωταρά, αλλά αυτά είναι τα tips μου για ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι στο άψε σβήσε. Που λέει ο λόγος.
120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν είμαι τύπος που με βλέπεις και λες «Α! Να ένα κορίτσι για σπίτι» αλλά το παλεύω. Να σου είμαι ειλικρινής, δεν έχω και τόσο χρόνο μέσα στην ημέρα με τόσο τρέξιμο, για να αφιερώνω στα νοικοκυρέματα. Σίγουρα, δεν θα με δεις να κάνω γενική με φακιόλι και ποδιά. Προσπαθώ να προσαρμόσω το cleaning routine στο δικό μου στυλ και έτσι κάθε μέρα αφιερώνω από λίγο χρόνο, για να έχω ένα καθαρό σπίτι και να μπορώ να το χαίρομαι.

Πάμε να σας δείξω τα δικά μου tips:

Σήμερα είναι η μέρα που δε θα μου αντισταθεί κανένας αδίστακτος λεκές. Και για να φτιάξει το κέφι, συνδυάστε πανάκι με μπλουζάκι και φύγαμεεεε! Τι σόι μανεκέν είμαστε!

Χμ, τώρα που το ξανασκέφτομαι, πώς θα μαζέψω όλο αυτό το χάος; Μήπως να τα κρύψω όλα κάτω από τον καναπέ;

Tip 1: Τι κάνω μόνη μου μες στο σαλόνι μου; Κάθε πρωί που ξυπνάω, αερίζω το σαλόνι μου. Ακόμη και τον χειμώνα. Μπορεί να με δεις να ξυλιάζω, αλλά το έχω σαν αρχή. Ανοίγω ρολά και παράθυρα για να μπει το φως και η δροσιά. Κάπως έτσι ανοίγει το μάτι για τα καλά.

Tip 2: Η διακόσμηση του σαλονιού μου είναι όσο πιο μίνιμαλ αντέχω, για να γαληνεύει το είναι μου και να μην έχω 100 πράγματα να ξεσκονίζω. Όπως σε κάτι σπίτια θείων μας που πηγαίναμε μικροί και δεν είχες χώρο να ακουμπήσεις το ποτήρι σου με τα  χιλιάδες μπιμπελό, κηροπήγια, κορνίζες και βιτρίνες.

Tip 3: Επειδή άνθρωποι είμαστε και σκυλάκια έχουμε, με βοηθάει πολύ το Hygiene Disinfectant Aerosol γιατί, όσο συχνά χρειάζομαι, μπορώ να απολυμαίνω την καναπεδάρα μου, χωρίς χλώριο, χωρίς ξέβγαλμα, απλά με ένα φσσσστ. Καλό;

Tip 4: Σας καλωσορίζω στο μπάνιο μου! Εδώ, επειδή μπορεί να πέσει η ψυχολογία μας και να θέλουμε να τα παρατήσουμε όλα για να γίνουμε πριγκίπισσες, έχω στερεώσει θήκη κινητού για αυτοκίνητο στο πλακάκι (μεγάλη πατέντα του Σπάριους) για να βλέπω τα αγαπημένα μου επεισόδια από τους «Απαράδεκτους».

Tip 5: Και τώρα που εξοικειώθηκα με τα φσσστ, παραμερίζω τα χιλιάδες μπουκαλάκια και αναλαμβάνω δράση για αστραφτερό νιπτήρα. Απόλυτα σημαντικό και απαραίτητο για το σωστό το morning routine πριν πας στη δουλειά. Αλλιώς κάπως μιζεριάζω, δεν μπορώ να σας το εξηγήσω. Για εδώ, χρησιμοποιώ το Klinex spray Hygiene Μπάνιο, γιατί πολύ απλά δεν γουστάρω τα άλατα. Με ένα πέρασμα, έχω ξεμπερδέψει.

Tip 6: Αν υπάρχει μια δουλειά που δεν θέλω να κάνω με τίποτα, αυτή είναι το πλύσιμο των πιάτων. Την αποφεύγω όσο μπορώ, αλλά δυστυχώ δεν καθαρίζονται μόνα τους. Το πλυντήριο πιάτων, που πήρα φέτος, το αγαπώ τόσο πολύ που θα μπορούσα να του φτιάξω λογαριασμό στο Instagram.

Tip 7: Ώρα για λίγη τόνωση, να ανακτήσω δυνάμεις. Άμπαλη, εντελώς! Μόλις προέκυψε άλλος ένας λεκές, που πρέπει να καταπολεμήσει το συνεργείο καθαρισμού, δηλαδή εγώ. Έχω στην πρώτη γραμμή μάχης το spray Hygiene Κουζίνα, που σετάρεται άψογα με τα μανταρίνια μου και απόλυτα εξειδικευμένο για τις μικρές καταστροφές της κουζίνας και τα λίπη.

Tip 8: Εδώ θέλω την προσοχή σας! Καθαριότητα δεν σημαίνει, όμως, μόνο καταπολέμηση της βρωμιάς. Σημαίνει και ουσιαστική διαχείριση των αποβλήτων που παράγονται στο σπίτι μας. Κάνω ανακύκλωση οργανική ύλης εδώ και 2 χρόνια και, ειλικρινά, είναι από τα πράγματα που νιώθω περήφανη με τον εαυτό μου κάθε στιγμή που το κάνω. Οι φλούδες των μανταρινιών, για παράδειγμα, αποτελούν οργανικά απόβλητα, όπως και όλα τα αποφάγια μας. Αν τα ανακυκλώνουμε στους καφέ κάδους, δημιουργούμε αυτομάτως ένα μεγάλο ενεργειακό και περιβαλλοντικό όφελος.

Tip 9: Και τώρα, Τζένη, τέλος τα ψέματα! Μην ατενίζεις άλλο το φως και τα δέντρα στον δρόμο. Ένα γρήγορο (και το εννοώ) σφουγγάρισμα και γεια σας. Δυνατά η μουσική από την αγαπημένη playlist που έχω φτιάξει ειδικά για την ώρα της φασίνας και ορμώ χορευτικά στο σαλόνι. Τι το κάναμε το μπαλέτο τόσα χρόνια;

Hygiene Καθαριστικό πατώματος για ευαίσθητες επιφάνειες και φύγαμε!

Klinex -  Πώς καθαρίζω το σπίτι μου

Tip 10: Μέχρι να στεγνώσει το πάτωμα, όλοι έχουμε μια γλυκιά ρουτίνα που κρυφά μας αρέσει να υπηρετούμε σαν το μικρό μας τελετουργικό. Εγώ αράζω κάπως έτσι.

Ένα τελευταίο tip:

Για να μην ξεχνιόμαστε! Οι μικρολεπτομέρεις είναι που κάνουν τη διαφορά. Έχω κι εγώ τα κολλήματά μου. Αν σας ρωτήσουν, ξέρεις κάποιον που να καθαρίζει τα κάγκελα στο σπίτι του, πείτε εμένα. Με το Klinex Hygiene Γενικής χρήσης στο χέρι η δικιά σου!

Αυτό ήταν, κορίτσια και αγόρια μανεκέν. Αποστολή εξετελέσθη! Το πάτωμα στέγνωσε, οι επιφάνειες λάμπουν κι εγώ ξεμπέρδεψα!

Klinex - Πώς καθαρίζω το σπίτι μου

Δειτε περισσοτερα