1821 Digital Gallery
Μία νέα πολυσυσκευασία, εύκολη στη χρήση και περιβαλλοντικά υπεύθυνη παρουσιάζει η Coca-Cola στην Ελλάδα

Όταν η καινοτομία μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα βιώσιμο αύριο

Μία νέα πολυσυσκευασία, εύκολη στη χρήση και περιβαλλοντικά υπεύθυνη παρουσιάζει η Coca-Cola στην Ελλάδα
Η Coca-Cola στην Ελλάδα παρουσίασε τη νέα πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, που επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας.

Τα τελευταία χρόνια, το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για όλους. Από τους καταναλωτές και χιλιάδες φορείς και επιστήμονες ανά τον κόσμο, μέχρι τις μεγάλες εταιρείες σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιούνται ανεξαρτήτως κλάδου, μεγέθους, χώρας και αντικειμένου.

Η κυκλική οικονομία είναι μια έννοια που ακούμε συχνά, σε σχέση με το τι μπορεί να κάνει καθένας από εμάς, καθημερινά, για να στηρίξει την προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη. Η ουσία είναι πως μόνο μέσα από τη συνολική προσπάθεια των ανθρώπων και των ίδιων των εταιρειών και των brands, μπορούμε να φέρουμε πραγματική αλλαγή και να διεκδικήσουμε έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα για τις επόμενες γενιές.

Το παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση έρχεται να δώσει η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas) παρουσιάζοντας τη νέα πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™ στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου, με την οποία καταργεί την πλαστική μεμβράνη και μειώνει τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως*. Η νέα συσκευασία, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, ελαφριά και πρακτική και επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά.

Οι νέες αυτές συσκευασίες παράγονται στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο Σχηματάρι Mega Plant της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μετά την επένδυση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ στην παραγωγική μονάδα. Η επένδυση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμα φορά τη δέσμευσή της για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».

Μία νέα πολυσυσκευασία, εύκολη στη χρήση και περιβαλλοντικά υπεύθυνη παρουσιάζει η Coca-Cola στην Ελλάδα

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς Coca-Cola στην Ελλάδα μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος, στηρίζουν από κοινού την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού οδηγού στην εφαρμογή Novoville, η οποία γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στους πολίτες και τους Δήμους που ζουν. Σκοπός του οδηγού, που θα περιλαμβάνει σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και κέντρα Ανακύκλωσης στα καταστήματα ΑΒ, είναι να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Σύντομα θα μπορείτε να βρίσκετε τον οδηγό στην εφαρμογή Novoville.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα έχει δεσμευτεί για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στη χώρα μας, για τη συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, καθώς και για ένα ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η εταιρεία, οραματίζεται «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» κι έχει αποδείξει πως κάνει συνεχείς προσπάθειες για τη μείωση χρήσης υλικών συσκευασίας και πολλές από τις δράσεις της είναι στραμμένες προς την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στη χώρα μας.

*Αφορά στο σύνολο των προϊόντων αναψυκτικού που παράγονται από την Coca-Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ

Athens Voice Newsletter
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5