Τεχνολογια - Επιστημη

Η Sony αγοράζει την Bungie στην τιμή των 3,6 δισ.δολαρίων

H εταιρεία αναπτύσσει το Halo

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Sony «χτυπά» την εταιρεία ανάπτυξης video games Bungie - Στα 3,6 δισ. δολάρια το deal
Sony © EPA Pool

Στην εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Bungie, έναντι 3,6 δισ. δολαρίων, προχώρησε η Sony Interactive Entertainment.

Η Bungie είναι η εταιρεία που έχει αναπτύξει αρκετά δημοφιλή multiplayer παιχνίδια όπως το Destiny και το Halo, το τελευταίο από τα οποία αναπτύχθηκε έως το 2010. Όπως αναφέρει το CNBC, η Bungie εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2.000, αλλά διαχωρίστηκε από αυτήν το 2007.

Το franchise «Halo» αναπτύσσεται από την 343 Industries της Microsoft από το 2011. Το τελευταίο παιχνίδι, το Halo Infinite, κυκλοφόρησε σε Xbox και Windows το 2021. 

«Η Bungie δημιούργησε και συνεχίζει να εξελίσσει μερικά από τα πιο αγαπημένα franchise βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο και, ευθυγραμμίζοντας τις αξίες της με την επιθυμία των ανθρώπων να μοιραστούν εμπειρίες παιχνιδιού, προσελκύουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Kenichiro Yoshida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Group Corporation.

Η Bungie θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα εντός της Sony, σύμφωνα με δήλωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η πιο πρόσφατη επιτυχία του προγραμματιστή βιντεοπαιχνιδιών είναι το Destiny 2, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρεται σε πολλές πλατφόρμες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ