Smart Life

Η σκούπα που άλλαξε την καθημερινότητά μου

Δοκίμασα τη νέα Dyson V15 Detect Absolute και σκέφτομαι να στείλω ευχαριστήριο γράμμα στους δημιουργούς της

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dyson V15 Detect Absolute

Καθαρισμούς σπιτιού: Η νέα σκούπα Dyson V15 Detect Absolute έχει όλα όσα θα ήθελε κάθε άνθρωπος που σκουπίζει και θέλει ορατά αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκουπίζουν 1-2 φορές την εβδομάδα το σπίτι. Αν έχουν κατοικίδια ή παιδιά ανεβαίνουμε στις τρεις. Αν έχουν και τα δύο φτάνουμε αισίως το μέρα παρά μέρα. Μαντέψτε σε ποια κατηγορία ανήκω εγώ και τι απελπισία με έπιανε ξέροντας ότι αν δεν σκουπίσω κάθε μέρα το σπίτι δεν μπορεί να είναι καθαρό. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, η πανδημία, οι καραντίνες, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση αύξησαν υπερβολικά την παρουσία όλων στο σπίτι με αποτέλεσμα το σκούπισμα να είναι ένα συσίφειο μαρτύριο.

Σκέφτηκα να πάρω μια σκούπα ρομποτάκι, ιδέα που εγκατέλειψα γρήγορα γιατί αφενός θα γινόταν παιχνίδι στα χέρια παιδιών και γατιών και αφετέρου γιατί θέλω να έχω το έλεγχο της καθαριότητας στο σπίτι για να νιώθω ήρεμη και ασφαλής. Με την τεχνολογία να έχει εξελιχθεί τόσο πολύ σε τόσους τομείς ήμουν σίγουρη ότι θα υπάρχει κάτι που να διευκολύνει το σκούπισμα στο σπίτι. Και υπάρχει και το βρήκα. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι η Dyson V15 Detect Absolute άλλαξε την καθημερινότητά μου.

Dyson V15 Detect Absolute

Ευκολία
Θα ξεκινήσω από τα βασικά. Η Dyson V15 Detect Absolute είναι ασύρματη. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Δεν χρειάζεται να αλλάζω πρίζες από δωμάτιο σε δωμάτιο, να βρίσκει η σκούπα σε πόρτες και καρέκλες, να ανησυχώ μην μπλεχτεί κανείς στο τεντωμένο καλώδιο, να ξεφυσάω κάθε φορά που το παιδί μου βγάζει την πρίζα για πλάκα. Είναι ασύρματη! Πηγαίνει όπου την οδηγώ, είναι ελαφριά και αποθηκεύεται εύκολα. Το ύψος της είναι ιδανικό για να μη σκύβω και νιώθω τσιμπήματα στη μέση μετά από 10 λεπτά σκουπίσματος. Στην οθόνη μπροστά μου γράφει όλα όσα χρειάζεται να ξέρω, όπως πόση ώρα λειτουργίας μένει πριν χρειαστεί φόρτιση.

Η απαλλαγή από καλώδια και σωλήνες την κάνει επίσης τρομερά εύχρηστη όταν θέλω να καθαρίσω το αυτοκίνητο (χωρίς να τραβάω καλώδια μέσα από το σπίτι) ή ψηλά σημεία (χωρίς να ψάχνω πού θα ακουμπήσω τη σκούπα χωρίς να πέσει!). Ενθουσιάστηκες κιόλας; Δε σου έχω πει τα καλύτερα ακόμα.

Dyson V15 Detect Absolute

Τεχνολογία laser

Η διαφήμιση έλεγε ότι χάρη στην τεχνολογία laser ανιχνεύει τα σωματίδια σκόνης που είναι αόρατα στο γυμνό μάτι. Πράγματι, στην κεφαλή είναι ενσωματωμένη μια πράσινη ακτίνα laser που εμφανίζει ως δια μαγείας αυτά που νόμιζα ότι είχα καθαρίσει πριν. Έτσι, μπορώ να είμαι σίγουρη ότι απ’ όπου περνάω μαζεύω κάθε ίχνος σκόνης, χωρίς να περιμένω να πέσουν τυχαία οι ακτίνες του ήλιου το επόμενο πρωί για να συνειδητοποιήσω ότι πάλι μου ξέφυγαν κάποια σημεία!

Dyson V15 Detect Absolute

Η οθόνη που λέγαμε πιο πάνω, εμφανίζει σε real time το μέγεθος και το πλήθος των σωματιδίων σκόνης που απορροφά η σκούπα, χάρη στον piezo αισθητήρα που υπάρχει στο εσωτερικό και ρυθμίζει την απορροφητικότητα ανάλογα με τον τύπο επιπέδου που σκουπίζεις και την ποσότητα της σκόνης. Πρακτικά, όταν συναντάει χώματα, τρίματα μπισκότων και άλλα ωραία πραγματάκια αυξάνει την ένταση της απορρόφησης. Μόνη της. Το ίδιο κάνει και όταν τη μεταφέρεις από το δάπεδο στο χαλί.

Dyson V15 Detect Absolute

Το δράμα της γάτας
Έξαλλη έχει γίνει η αγαπημένη μου γουνόμπαλα που δεν έχω αφήσει πουθενά στο σπίτι τρίχα της ούτε για δείγμα. Βλέπεις η Dyson V15 Detect Absolute απορροφά γρήγορα τις τρίχες –δικές της και δικές μου- χάρη στη περιστρεφόμενη anti-tangle hair screw κεφαλή. Η κεφαλή έχει σχήμα κώνου που περιστρέφεται συνεχώς απορροφώντας τις τρίχες κατευθείαν στον κάδο και η λειτουργία μηχανοκίνητου καθαρισμού επιτρέπει στη σκούπα να καθαρίζει ακόμα και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Επομένως είτε μαδάω εγώ είτε η γάτα, το σπίτι είναι πεντακάθαρο, το ίδιο και η σκούπα. Θυμάσαι που έβγαζες τη σωλήνα για να σκουπίσεις το κάτω μέρος του πέδιλου από τα χνούδια και τις τρίχες που μάζευε; Ξέχνα το!

Dyson V15 Detect Absolute

Γνωρίζοντας ότι πολλές φορές οι διαφημίσεις υπερβάλλουν, συνήθως κρατάω «μικρό καλάθι» αλλά παίζει η Dyson V15 Detect Absolute να είναι η πιο value for money αγορά που έχω κάνει τελευταία. Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάστηκε από μία ομάδα 370 μηχανικών, αλλά εγώ θα ορκιζόμουν ότι σχεδιάστηκε από 370 άνδρες και γυναίκες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα στο σκούπισμα του σπιτιού. Κάθε φορά που συναντώ ένα τόσο χρηστικό μηχάνημα συνηθίζω να αστειεύομαι «μήπως φτιάχνει και καφέ;». Λοιπόν η νέα σκούπα της Dyson καφέ δεν φτιάχνει, αλλά εγγυάται ότι θα μπορώ να απολαύσω τον καφέ μου σε ένα αποδεδειγμένα καθαρό και υγιεινό χώρο. Κι αυτό μου αρέσει.

New Dyson V15 Detect™ vacuum laser technology TV commercial

Βρείτε τη νέα Dyson V15 Detect Absolute στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ