Smart Life

5+2 διασκεδαστικά επιτραπέζια για τα Σαββατόβραδα στο σπίτι

Ποιος είπε οτι το Σαββατοκύριακο προσφέρεται μόνο για έξοδο;

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Πλάισιο προτείνει μία σειρά απο επιτραπέζια παιχνίδια, για τα Σαββατόβραδα στο σπίτι τώρα που χειμωνιάζει.

Το Πλαίσιο προσφέρει μία σειρά από επιτραπέζια παιχνίδια για τα Σαββατόβραδα στο σπίτι τώρα που χειμωνιάζει, ικανοποιώντας όλους τους fan του είδους.

Το Σαββατοκύριακο είναι αυτο που περιμένουμε όλη την εβδομάδα ώστε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα κάνοντας διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν εκείνοι που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για ένα πότο σε κάποιο μέρος της πρωτεύουσας, είμαστε όμως και εμείς που αφιερώνουμε όλοκληρα Σαββατόβραδα παίζοντας το αγαπημένο μας επιτραπέζιο με καλούς φίλους. Εξάλλου ο χειμώνας έφτασε και τα βροχερά απόγευματα είναι ικανά να μας κρατήσουν εντός πιο συχνά. Ένα καλό επιτραπέζιο παιχνίδι αποτελεί διαχρονικά μία μορφή εγγυημένης διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Το Πλαίσιο προσφέρει μερικές κλασικές προτάσεις επιτραπέζιων παιχνιδιών μαζί με άλλες εκπλήξεις και είναι σε θέση να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς fan του είδους.

1. Ticket to Ride – Ευρώπη
Το πιο κατάλληλο παιχνίδι για όλους όσους αγαπάνε τα τρένα και έχουν όνειρο να γυρίσουν ολόκληρο τον κόσμο σε ένα βαγόνι. Το Ticket to Ride είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια παγκοσμίως. Στην ευρωπαϊκή του έκδοση, ο κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πολλά μέρη της γηραιάς ηπείρου, δημιουργώντας τη δική του διαδρομή. Μηχανές και βαγόνια χρησιμοποιούνται ώστε να συνδεθούν δύο σημεία μεταξύ τους. Στόχος είναι να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην ολοκλήρωση των αποστολών και του σαμποτάζ της στατηγικής του κάθε αντιπάλου. Η βαθμολογία που δίνει και την τελική νίκη επηρεάζεται από το πόσο καλά θα πετύχουν οι παίκτες αυτή την ισορροπία σε ένα παιχνίδι που συνδυάζει στρατηγική και ένα σπουδαίο σε βάθος gameplay.

pic2.jpg

2. Trivial Pursuit – Classic
Ένα από τα πιο διαχρονικά επιτραπέζια παιχνίδια, το οποίο παίζεται για πολλές δεκαετίες από μικρούς και μεγάλους. Καταφέρνει να διασκεδάζει σε όλες του τις εκδόσεις. Η κλασική του μορφή διαθέτει 400 κάρτες και 2400 ερωτήσεις που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα κατηγοριών όπως γεωγραφία, ψυχαγωγία, ιστορία, τέχνη, λογοτεχνία, επιστήμες, φύση και αθλητισμό. Στόχος του Trivial Pursuit είναι να δώσει ο παίκτης όσες περισσότερες σωστές απαντήσεις μπορεί, να γεμίσει το πιόνι του με τα γνωστά «τυράκια» κάθε χρώματος και αφού τα καταφέρει, να απαντήσει σωστά στην τελική ερώτηση. Ανεξάρτητα του αποτελέσματος και τα απαραίτητα πειράγματα στον ηττημένο, είναι σίγουρο πως όλοι στο τέλος μιας παρτίδας θα έχουν μάθει πολλά πράγματα που δεν γνώριζαν πριν την έναρξή της.

pic3.jpg

3. Τα κάστρα του Μυστρά
Απαιραίτητη προυπόθεση για κάποιον που ενδιαφέρεται να παίξει το συγκεκριμένο επιτραπέζιο, είναι να διαθέτει ένα μεγάλο τραπέζι ή μία μεγάλη επιφάνεια. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο στηρίζεται σε έναν χάρτη που φτιάχνουν οι ίδιοι οι παίκτες με το πέρασμα των γύρων και πλακίδιο με το πλακίδιο. Ο στόχος είναι να τοποθετηθούν τα πλακίδια με τέτοιο τρόπο ώστε να συγκεντρώσει κάποιος όσους περισσότερους πόντους μπορεί. Είναι αναγκαίο να εκμεταλλευτούν οι ιππότες, οι καλόγεροι και οι ληστές ώστε να ανοιχτούν δρόμοι, η διεκδίκηση γης και το χτίσιμο κάστρων ή η πολιορκία εκείνων των αντιπάλων σου καθώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

pic4.jpg

3. Scrabble Original
Υπάρχει άραγε κάποιος που να μην έχει παίξει Scrabble έστω και για μία φορά στην ζωή του; Ένα παιχνίδι που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παικτών, αποτελεί και ένα από τα πιο δημιουργικά που υπάρχουν στην αγορά. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του είναι πως κάθε παρτίδα είναι 100% διαφορετική από την προηγούμενη, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον στα ύψη. Τα περισσότερα επιτραπέζια χρειάζονται τύχη, όμως το Scrabble όχι. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία και το εύρος λεξιλογίου που διαθέτει ο παίκτης για να σχηματίσει τις κατάλληλες λέξεις στα σωστά σημεία και να συγκεντρώσει περισσότερους πόντους από τους υπόλοιπους.

pic5.jpg

4. Risk
Ακόμα ένας κλασικός τίτλος επιτραπέζιου που μπορούν όλοι να βρούνε στο Πλαίσιο. Όλοι έχουν την πεποίθηση πως γνωρίζουν το παιχνίδι από άκρη σε άκρη, όμως όσο περισσότερο ασχολείται κάποιος μαζί του βρίσκει και περισσότερους τρόπους για να επικρατεί σε κάθε παρτίδα. Ο στόχος είναι πολύ απλός και δεν είναι άλλος από την κυριαρχία σε όλο τον πλανήτη. Οι πέντε ήπειροι χωρίζονται σε διάφορες περιοχές στις οποίες οι παίκτες παρατάσσουν τα στρατεύματά τους. Οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεγμένες και μελετημένες, ώστε να καταφέρει κάποιος να ελέγξει όλο και περισσότερες περιοχές σε κάθε γύρο, προστατεύοντας την ίδια ώρα τα κεκτημένα από τους αντιπάλους. Θα καταφέρει κανείς να υπερασπιστεί ταυτόχρονα την Αυστραλία και το Νότιο Αμερική ή θα προτιμήσει να προστατεύεσει την Καμτσάκα απο τη Μαδαγασκάρη;

pic6.jpg

5+ 1. Monopoly Fortnite
Τι συμβαίνει όταν ένα από τα πιο γνωστά επιτραπέζια, συναντά το πιο δημοφιλές, μοντέρνο βιντεοπαιχνίδι; Τα καλύτερα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων διασκέδασης, ενώνονται στη Monopoly Fortnite και η ψυχαγωγία είναι εξασφαλισμένη. Οι παίκτες, κατά τα πρότυπα της κλασικής έκδοσης του παιχνιδιού, συνεχίζουν να διεκδικούν τοποθεσίες εμπνευσμένες από τον χάρτη του Fortnite. Τα χρήματα έχουν δώσει τη θέση τους σε πόντους ζωής και όλοι μπορούν να ντύσουν τον χαρακτήρα τους όπως ακριβώς θέλουν, ενώ την ίδια ώρα μια καταιγίδα τους απειλεί. Νικητής είναι όποιος προκαλέσει την μεγαλύτερη φθορά στους αντιπαλούς και μείνει τελευταίος.

pic7.jpg

5+ 1. Hotel Tycoon
Το παιχνίδι Hotel Tycoon, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο στο Πλαίσιο, αποτελεί μία ακόμα κλασική κυκλοφορία και τον πνευματικό διάδοχο του γνωστού Hotel. Το ταμπλό είναι γεμάτο ξενοδοχεία και οι παίκτες οφείλουν να σκεφτούν στρατηγικά αγοράζοντας καινούρια, αναπτύσσοντας τα για να φέρουν τους αντιπάλους στη χρεοκοπία θησαυρίζοντας οι ίδιοι. Η ταχύτητα πάντα εμπεριέχει ρίσκο και τους επίδοξους ξενοδόχους να περιμένουν στη γωνία για να εκμεταλλευτούν και το παραμικρό λάθος. Μια κακή απόφαση μπορεί να αλλάξει την μοίρα όλου του παιχνιδιού, με τις ανατροπές να είναι συχνό φαινόμενο και την διασκέδαση εγγυημένη.

pic8.jpg

Το Πλαίσιο διαθέτει πασίγνωστα επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και κάνει με αυτό τον τρόπο τις βραδιές στο σπίτι διασκεδαστικές και ψυχαγωγικές με φίλους.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ