Visual Browsing
Το Staramaki είναι μια ελληνική επιχείρηση που δημιουργεί καλαμάκια από το φυσικό στέλεχος σιτηρών
ADVERTORIAL

Προσπάθησε για ένα καλύτερο μέλλον αρχίζοντας από τον… καφέ σου!

To Staramaki ήρθε για να αντικαταστήσει τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης
Το Staramaki είναι μια ελληνική επιχείρηση που δημιουργεί καλαμάκια από το φυσικό στέλεχος σιτηρών
«Με Σεβασμό για το Μέλλον»: η πρωτοβουλία του καφέ Nescafé για το περιβάλλον υλοποιείται σε συνεργασία με καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις όπως το Staramaki

Προχθές διάβασα μια είδηση που με συντάραξε. Στις 12 Οκτωβρίου Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε -για ακόμη μία φορά- πως η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Στο παρελθόν ο ΠΟΥ είχε τονίσει ότι περίπου 13,7 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως (δηλαδή περίπου το 24.3% του παγκόσμιου συνόλου) οφείλονται σε περιβαλλοντικούς κινδύνους όπως η ρύπανση. Η συνειδητοποίηση αυτής της φράσης με έκανε αμέσως να αναρωτηθώ: «τι μπορώ να κάνω εγώ;».

Άρχισα αμέσως να ψάχνω ιδέες για να κάνω την καθημερινότητά μου πιο… φιλική προς το περιβάλλον, διάβασα πολλά άρθρα για τα βήματα που έχουν κάνει απλοί άνθρωποι και μεγάλες εταιρείες, κι ύστερα βρήκα κάτι που μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση… Η πρωτοβουλία του καφέ Nescafé «Με Σεβασμό για το Μέλλον» έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό έχοντας σκοπό να προστατέψει το περιβάλλον και να αναπτύξει δράσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης. Στην ουσία, πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που θα έχει μέλλον ακόμα, αλλά προς το παρόν εστιάζει στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» υλοποιείται σε συνεργασία με καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το Staramaki.

To Staramaki είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση από το Κιλκίς που είχε μια φανταστική ιδέα… Οι άνθρωποι πίσω από το Staramaki παρατήρησαν ότι χρησιμοποιούμε εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια κάθε μέρα για να πιούμε τον καφέ μας και αναρωτήθηκαν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να αντικαταστήσουμε όλο αυτό το πλαστικό με κάποιο υλικό φιλικό προς το περιβάλλον. Η απάντηση ήταν το… Staramaki! Δηλαδή ένα οργανικό καλαμάκι δημιουργημένο από το φυσικό στέλεχος σιτηρών που καλλιεργείται στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς. Με αυτόν τον τρόπο η Συνεταιριστική αυτή Επιχείρηση όχι μόνο βρήκε μία βιώσιμη εναλλακτική στο καλαμάκι, αλλά επίσης και έναν τρόπο να στηρίξει την τοπική αγροτική οικονομία και να προσφέρει τη δυνατότητα εργασιακής ένταξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο καφές Nescafé πιστεύοντας στην ιδέα αυτών των νέων ανθρώπων και βλέποντας ότι μοιράζεται το ίδιο όραμα μαζί τους για έναν πράσινο, βιώσιμο πλανήτη, αποφάσισε να στηρίξει την τοπική αυτή επιχείρηση προσφέροντας τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποστήριξη με αποτέλεσμα να… εξαπλασιαστεί η παραγωγή! Έτσι, το Staramaki θα φτάσει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους μεταφέροντας το μήνυμα ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται όταν όλοι αλλάζουμε τις μικρές καθημερινές μας συνήθειες.

Οπότε, αν θες κι εσύ να προσπαθήσεις σε ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό, ξεκίνα από την αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια: τον καφέ σου!

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5