Smart Life

Burger, λουκάνικο και nuggets για… vegan!

Υγιεινή διατροφή για εσένα, πράσινο μέλλον για τον πλανήτη

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
amirali-mirhashemian-9bqiusimq6m-unsplash.jpg

Η νέα σειρά Garden Gourmet της Nestlé περιλαμβάνει φυτικά προϊόντα όπως burger, λουκάνικο και nuggets

Ήταν μεσημέρι Παρασκευής όταν στο group chat της παρέας κατέφθασε το εξής μήνυμα: «Σάββατο βράδυ σπίτι μου για burger, λουκάνικα και τραγανά nuggets. Φέρτε μπίρες». Όλα φαίνονται φυσιολογικά, έτσι; Μόνο που αποκρύπτω μια μικρή λεπτομέρεια: το άτομο που έστειλε το μήνυμα είναι… vegan. Γεγονός που δικαιολογεί τις ακόλουθες αντιδράσεις: «Είσαι καλά;», «Οκ, τρομάζω», «Πλάκα κάνεις, έτσι;», «Σε απήγαγαν; Θα μας ζητήσουν λύτρα; Να ξέρω !». Τίποτα τέτοιο. Ήμασταν καλεσμένοι σε ένα vegan γεύμα, μόνο που δεν το ξέραμε και δεν το καταλάβαμε ούτε καν όταν κάτσαμε γύρω από το στρωμένο τραπέζι…

Στη μέση του τραπεζιού υπήρχαν τρεις μεγάλες πιατέλες γεμισμένες πράγματι με ζουμερά burgers, ξεροψημένα λουκάνικα και χρυσαφένια nuggets. Τίποτα ωστόσο δεν περιείχε κρέας. Αποδείχτηκε ότι ο vegan φίλος μας είχε μόλις ανακαλύψει τη σειρά Garden Gourmet της Nestlé και είχε ενθουσιαστεί τόσο που ήθελε να το μοιραστεί μαζί μας και επίσης να μας αποδείξει ότι το να είσαι vegan δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρειαστεί να αποχωριστείς τις αγαπημένες σου γεύσεις.

Garden Gourmet: Burger, λουκάνικο και nuggets για… vegan!

Και πραγματικά, παρότι, όλοι οι άλλοι στην παρέα είμαστε κρεατοφάγοι δεν καταλάβαμε καμία γευστική διαφορά. Το burger τόσο στην όψη, όσο και στη μυρωδιά δεν διέφερε καθόλου από ένα κλασικό μπιφτεκόψωμο, ενώ στη γεύση δεν του έλειπε τίποτα! Το φυτικό λουκάνικο ήταν ζουμερό και άκρως πληθωρικό, και τα vegan nuggets ήταν ολόιδια με οποιοδήποτε άλλο nugget κοτόπουλου εκεί έξω.

Γυρίζοντας σπίτι το έψαξα λίγο παραπάνω… Τα τρία αυτά plant based γεύματα της Nestlé έχουν σαν βάση τη σόγια και διατίθενται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Δεν απευθύνονται μόνο σε όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή, αλλά και σε όσους αναζητούν μια πιο εναλλακτική διατροφή με λιγότερο κρέας. Ας μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα στα πλεονεκτήματα των φυτικών προϊόντων θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι έχουν σημαντικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους.

Garden Gourmet: Burger, λουκάνικο και nuggets για… vegan!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Nestlé να λανσάρει τα προϊόντα της σειράς Garden Gourmet είναι μέρος της δέσμευσής της για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 (με πρώτο σημαντικό σταθμό τη μείωσή τους στο μισό έως το 2030), αλλά και της διάθεσης φυτικών προϊόντων με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2022.

Αναζητήστε, λοιπόν, τη σειρά Garden Gourmet σε καταστήματα λιανικής και ανακαλύψτε μια νέα, γευστική επιλογή που κάνει καλό σε εσάς, αλλά και στο περιβάλλον!

Sponsored by Nestlé

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ