Smart Life

Σπουδές Art & Design στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού

Foundation έτος στην Ελλάδα με το BTEC in Art, Design & Media Practice

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
art1.jpg

Tο πρόγραμμα BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές για σπουδές στο εξωτερικό

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι σε πολλές περιπτώσεις ευεργετικές για τους νέους. Δεν είναι μόνο η ευκαιρία εκπαίδευσης από ένα καλά καταρτισμένο προσωπικό σε ένα οργανωμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα αλλά όλη η εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η φοίτηση σε μία ξένη χώρα. Ο σπουδαστής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια νέα κουλτούρα φοίτησης, πέρα από την παρακολούθηση των μαθημάτων. Μπορεί όλο αυτό να συμβαίνει μετά από το Brexit που τάραξε τα νερά της εκπαίδευσης σε όλο τον πλανήτη, όμως οι ενδιαφερόμενοι δεν σταμάτησαν να ψάχνουν την καλύτερη συνθήκη για τους ίδιους ακόμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πρόγραμμα BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice απευθύνεται σε σπουδαστές που θέλουν εμβαθύνουν σε αρχιτεκτονική , graphic design & illustration, 3D Digital Design, Photography, Film & Animation, Metal, Glass, Fine Art, Fashion & Textile Design και πολλά άλλα συνεχίζοντας τις σπουδές τους στο εξωτερικό.

photography_01.jpg

Το BTEC αποτελεί το μοναδικό ολοκληρωμένο foundation πρόγραμμα στην χώρα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν ένα μεγάλο φάσμα σπουδών, βοηθώντας τους να κατασταλάξουν ενώ παράλληλα να εξοικονομήσουν έως και έναν χρόνο σπουδών εκτός Ελλάδας. Όντας σίγουροι για την επιλογή τους, μπαίνουν στο πρώτο χρόνο Bachelor του πανεπιστημίου. Η καινοτομία του προγράμματος BTEC έγκειται στο ότι μπορεί να συνδυαστεί με τις σπουδές στο Γενικό Λύκειο, το International Baccalaureate ή το GCE, έτσι ώστε οι μαθητές στο τέλος της χρονιάς να έχουν δύο απολυτήρια στα χέρια τους αντί για ένα.

Τα ωράρια που προσφέρονται είναι όλα ευέλικτα και δημιουργικά, με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιούν άπαντες. Χωρίζονται σε full - time και part – time, με ολιγομελή τμήματα. Σε περίπτωση που ένας μαθητής παρακολουθεί τα μαθήματα του Λυκείου ή το IB τις πρωινές ώρες, μπορεί να επωφεληθεί από όλα τα προνόμια του προγράμματος Combo.

fashion_textiles_01.jpg

Εκτός από τα παραπάνω, το BTEC προσφέρει και τα Short Courses, δηλαδή μια σειρά από μεμονωμένα μαθήματα σε Art & Design, τα οποία βοηθούν τον μαθητή να εξερευνήσει νέες τεχνικές και να αναπτύξει την κριτική του σκέψη. Το Portfolio Preparation είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά ζητούμενα για την είσοδο ενός σπουδαστή στο πανεπιστήμιο, έτσι το πρόγραμμα προσφέρει ένα εξειδικευμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα δημιουργίας Portfolio διάρκειας 20 εβδομάδων. Σε αυτό εμπεριέχεται δημιουργία 2D & 3D έργων, σεμινάρια επαγγελματικής φωτογράφισης των έργων, Photoshop, InDesign, διάφορες τεχνικές σε μία μεγάλη γκάμα εργαστηρίων και μία καλή προετοιμασία των υποψηφίων για τις συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν.

fine_art_01.jpg

Οι μαθητές έχουν τη συνεχή υποστήριξη του University Placement Center, το οποίο καθοδηγεί στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

film_animation_05.jpg


Για περισσότερες πληροφορίες: BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ