Smart Life

Η Μαριάννα μοιράζει αγάπη στους άστεγους της Αθήνας

Μέσα από τις δράσεις του «Δείπνου Αγάπης» φροντίζει να τους υπενθυμίζει ότι δεν είναι μόνοι

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαριάννα μοιράζει αγάπη στους άστεγους της Αθήνας

Πώς η Μαριάννα Πέππα και το Δείπνο Αγάπης φροντίζουν τους άστεγους της πόλης

Οι άνθρωποι που ζουν στον δρόμο νιώθουν τις περισσότερες φορές «αόρατοι». Συνήθως, οι περαστικοί κάνουν ότι δεν τους βλέπουν ή τους προσπερνούν με γρήγορο βήμα. Σχεδόν κανείς δεν σταματά να τους μιλήσει, να τους ρωτήσει αν χρειάζονται κάτι. Έτσι, οι περισσότεροι κλείνονται στον εαυτό τους και δυσκολεύονται να ανοιχτούν ή να εμπιστευτούν τον οποιονδήποτε.

Αυτή ήταν και μία από τις πιο σημαντικές δυσκολίες που συνάντησαν η Μαριάννα Πέππα και οι υπόλοιποι εθελοντές της οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης» όταν αποφάσισαν να βγουν και να προσφέρουν φαγητό στους άστεγους της Αθήνας.

a_0082_ren01464.jpg

Πώς να τους πείσουν για τις προθέσεις τους; Πώς να κάνουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους να πιστέψουν ότι υπάρχουν κάποιοι που τους βλέπουν; Ο τρόπος, όπως ίσως θα έπρεπε να ισχύει πάντα στις σχέσεις των ανθρώπων, ήταν η επιμονή και η αγάπη.

d_0074_dsc03450.jpg

«Έχουν υπάρξει κάποιοι άνθρωποι που το να μας ανοιχτούν ήταν μία διαδικασία που πήρε κάποιο χρόνο και μπορώ να αντιληφθώ έτσι και τη δυσκολία τους να εμπιστευτούν άμεσα μία ομάδα αγνώστων, ωστόσο βλέποντας τη συνέπεια και τον τρόπο και την αγάπη με την οποία κάνουμε ό,τι κάνουμε, και οι πιο δύσκολοι και κλειστοί χαρακτήρες μας χαρίζουν απλόχερα το χαμόγελό τους» λέει η Μαριάννα, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους.

Μαριάννα Πέππα- Η προσέγγιση

Φαίνεται, μάλιστα, ότι αυτός ο τρόπος προσέγγισης λειτούργησε τέλεια αφού σήμερα το «Δείπνο Αγάπης» έχει φτάσει να επισκέπτεται περισσότερους από 250 άστεγους που ζουν στους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας.

Και η Μαριάννα δεν θα σταματήσει να τους προσεγγίζει με την ίδια επιμονή και αγάπη και να δημιουργεί μαζί τους αληθινές, ουσιαστικές σχέσεις. Ακόμα και τις μέρες που ο πονοκέφαλος ή ο σωματικός πόνος υπερισχύει, έχει μία δυνατή λύση.

e_0033_ren01372.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ