1821 Digital Gallery
Το νέο eco μέσο μεταφοράς, ήρθε για να μείνει

Το νέο eco μέσο μεταφοράς, ήρθε για να μείνει

Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, όλα τα ηλεκτρικά πατίνια είναι εξαιρετικά οικονομικά τόσο στη χρήση όσο και στη συντήρηση
Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι η οικολογική και οικονομική λύση που ψάχνεις για μεταφορά στην πόλη.

Ψάχνεις έναν νέο τρόπο οικονομικής και οικολογικής για να κυκλοφορείς; Τότε μην κοιτάξεις παραπέρα: τα ηλεκτρικά πατίνια σε καλύπτουν απόλυτα. Είναι το πλέον ιδανικό μέσο μεταφοράς εντός πόλης, προσφέροντάς σου την ευκολία ενός αυτόματου οχήματος χάρη στην ηλεκτροκίνηση, όμως κρατούν χαμηλά το κόστος συντήρησης. Για κάποιον που κυκλοφορεί διαρκώς μέσα στην πόλη, για την εργασία του, τη βόλτα, τη σχολή ή οτιδήποτε άλλο, τα ηλεκτρικά πατίνια είναι η απλούστερη λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης.

Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα οφέλη ενός ηλεκτρικού πατινιού, τι κόστη συνεπάγεται η απόκτησή του και πώς μπορείς να το χρησιμοποιείς, τότε μην ανησυχείς καθώς θα μάθεις όσα χρειάζεσαι παρακάτω. Είναι βασικό να θυμάσαι πως για κάθε μετακίνηση με ηλεκτρικό πατίνι, πρέπει να φοράς κράνος για την προστασία σου και να έχεις μια βασική γνώση οδηγικής συμπεριφοράς για να ενσωματώνεσαι σωστά στην κίνηση. Οπότε, φόρεσε το κράνος σου και ξεκινάμε!

Άνεση κι ευκολία χωρίς όγκο!
Η πρωινή διαδρομή ως το τρένο ή το λεωφορείο που παίρνεις για τη δουλειά, μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση. Χωρίς περπάτημα, ανεβαίνεις στο ηλεκτρικό σου πατίνι μέχρι τη στάση κι όταν φτάσεις, απλώς κατεβαίνεις, το διπλώνεις και το κρατάς ανά χείρας ή το τοποθετείς στο σακίδιό σου. Τόσο απλά! Δε χρειάζεται να ανησυχείς πως ένα πατίνι θα σε δεσμεύσει στο κομμάτι του όγκου ή να αγχώνεσαι για το πού θα το έχεις όταν φτάσεις στον προορισμό σου.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Xiaomi Mi Essential, ένα από τα πιο δημοφιλή και ευέλικτα ηλεκτρικά πατίνια που προτιμάται λόγω δυνατοτήτων και χαμηλού κόστους. Έχει βάρος μόλις 12 κιλά και διπλώνεται μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, οπότε ακόμη και στη βόλτα σου μπορείς να το έχεις μαζί στην καφετέρια και να μην ανησυχείς για το ενδεχόμενο κλοπής αν το κλείδωνες έξω. Αντίστοιχα, μπορείς να το έχεις διπλωμένο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου και να παρκάρεις πιο μακριά από τον προορισμό αλλά πιο άνετα, οπότε καβαλώντας το πατίνι θα φτάσεις χωρίς περπάτημα και χωρίς να ψάχνεις απεγνωσμένα για πάρκινγκ πιο κοντά στο μέρος όπου πηγαίνεις. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 20 χιλιόμετρα ανά ώρα και παρομοίως η αυτονομία του αρκεί για 20 χιλιόμετρα, οπότε μπορείς να φτάσεις στο σταθμό, να μπεις στο τρένο κι όταν κατεβείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά για άλλα τόσα χιλιόμετρα προτού χρειαστεί φόρτιση.

Φτιαγμένα για τις κακουχίες της καθημερινότητας!

Ένα ηλεκτρικό scooter που θα σε συνοδεύει σε καθημερινή βάση πρέπει να είναι φυσικά ελαφρύ και φορητό, όπως και ανθεκτικό. Τα ηλεκτρικά του μέρη πρέπει να προστατεύονται από σκόνη και σταγόνες νερού ώστε να έχεις ελευθερία κίνησης κι όχι να προβληματίζεσαι αν το πατίνι σου θα ανταπεξέλθει. Κάπου εκεί εμφανίζεται το Segway Ninebot ES4, ένα εκπληκτικό scooter με πλαίσιο από κράμα αλουμινίου και πιστοποίηση IP54 για σκόνη, βρεγμένο έδαφος και ελαφριά βροχόπτωση. Θα σε συνοδεύει με ευκολία σε κάθε ταξίδι στην πόλη ενώ φυσικά διπλώνεται για να καταλαμβάνει λίγο χώρο όταν δεν είναι σε χρήση.

Ερχόμενο από την Segway, μπορεί να πιάσει μέγιστη ταχύτητα 25 χιλιομέτρων αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αυτονομία του, καθώς με έξυπνο τρόπο (όπως μετατροπή κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική) καταφέρνει να σε μεταφέρει για έως και 45 χιλιόμετρα.

Ασφάλεια και αξιοπιστία στο δρόμο!

Σε κάθε μέσο μεταφοράς, η ασφάλεια είναι το νούμερο ένα που πρέπει να κοιτάζει ο οδηγός – πέρα από το απαραίτητο κράνος, πώς μπορεί να συνεισφέρει το πατίνι; Το Xiaomi Mi Electric Scooter Pro2 AMG Petronas F1 Team Edition συνδυάζει το στιλ του εμβληματικού μονοθέσιου που οδηγεί ο Lewis Hamilton, με τις κορυφαίες επιδόσεις που προσφέρει η Xiaomi στον τομέα. Ενώνοντας τους δύο αυτούς κόσμους, η Xiaomi κατασκεύασε ένα εξαιρετικά στιλάτο, υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό πατίνι με την υπογραφή της Mercedes-AMG.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ταχύτατο ηλεκτρικό πατίνι με ελαστικά αεροθαλάμου και σύστημα διπλού φρένου (ηλεκτρικό αλλά και δισκόφρενο στον πίσω τροχό), που εγγυάται κορυφαία επίπεδα επιδόσεων και συμπεριφοράς στο δρόμο για να επικεντρωθείς στην οδήγηση και μόνο. Σε αυτό βοηθάει και η ενσωματωμένη στο τιμόνι οθόνη, όπου βλέπεις χρήσιμες πληροφορίες όπως ταχύτητα και διάφορες ενδείξεις, για να έχεις πάντοτε ήσυχο το κεφάλι σου με μια ματιά. Στο πίσω μέρος ενσωματώνεται ευδιάκριτο φωτάκι φρένου για να σε παρατηρούν οι οδηγοί εύκολα και στο μπροστινό φως πορείας βρίσκεται μια ισχυρή λάμπα 2W. Η τελική του αγγίζει τα 25 χιλιόμετρα ανά ώρα και μπορεί επίσης να «σκαρφαλώσει» δρόμους με κλίση 20 μοιρών, καθιστώντας το εξαιρετικά ισχυρό και ιδανικό για καθημερινή χρήση, ακόμη και σε δύσκολα σενάρια.

Πρωταθλητισμός στην αυτονομία!


Ένα καλό ηλεκτρικό πατίνι θα πρέπει να προσαρμόζεται στη μέρα σου κι όχι το αντίστροφο, οπότε η αυτονομία παίζει τεράστιο ρόλο. Για πιο μεγάλες διαδρομές ή πολλές μικρές μέσα σε μια ημέρα, όπου η φόρτιση δε μπορεί να γίνει παρά μόνο το βράδυ όταν και θα έχεις επιστρέψει, το πατίνι πρέπει να ανταπεξέρχεται με ευκολία. Ένα τέτοιο ηλεκτρικό πατίνι είναι το Segway Ninebot Max G30, με εκπληκτική αυτονομία που αγγίζει τα 65 χιλιόμετρα προτού χρειαστεί ξανά φόρτιση, η οποία μάλιστα διαρκεί πολύ λιγότερο από ότι σε άλλα πατίνια της κατηγορίας: μέσα σε μόλις 6 ώρες, η μπαταρία θα έχει φτάσει ξανά στο 100%.

Ενσωματώνει τέσσερα riding modes (Standard, Pedestrian, Sport, Eco) ώστε να χρησιμοποιεί όσα χρειάζεται ανά περίσταση και με το πάτημα ενός πλήκτρου διπλώνεται, για να σε βοηθήσει στη μεταφορά κι αποθήκευση. Εξοπλίζεται επίσης με λάστιχα δίχως αεροθαλάμους, για να απορροφά τους κραδασμούς και να προσαρμόζεται στο οδόστρωμα για να σου χαρίζει την πιο ομαλή συμπεριφορά που είναι εφικτό να παρέχει.

Οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον!
Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, όλα τα ηλεκτρικά πατίνια είναι εξαιρετικά οικονομικά τόσο στη χρήση όσο και στη συντήρηση. Η μπαταρία που ενσωματώνουν φορτίζεται με οικιακό ρεύμα και δεν απαιτείται κάτι παραπάνω από αυτό για τη λειτουργία τους. Σε πατίνια με ελαστικά αεροθαλάμου, πρέπει να γίνεται ένας τακτικός έλεγχος της πίεσης του αέρα, για να παραμένουν στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης και ασφάλειας, μειώνοντας παράλληλα τη φθορά που αναπόφευκτα έχουν κατά τη χρήση.

Άλλα, διάφορα σημεία που μπορεί να σε απασχολήσουν στο κομμάτι της συντήρησης μετά από καιρό είναι τα ελαστικά και οι λάμπες μεταξύ άλλων εξαρτημάτων, όπως μια στέκα στήριξης που πιθανώς ενσωματώνεται. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επισκευάσεις ένα ηλεκτρικό πατίνι σε περίπτωση προβλήματος και να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς κανονικά.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5