Visual Browsing
Φοιτητής σε καιρό πανδημίας: Οδηγός επιβίωσης

Φοιτητής σε καιρό πανδημίας: Οδηγός επιβίωσης

5 tips για να περάσεις σούπερ και εν μέσω κορωνοϊού
Πώς είναι να είσαι φοιτητής σε καιρό πανδημίας; Λύσεις και ιδέες για να περάσεις εξίσου υπέροχα ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Σε άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής μας, όμως η νέα κανονικότητα δε μας αφήνει να είμαστε το ίδιο αισιόδοξοι. Not. Η φοιτητική είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής μας, με ή χωρίς πανδημία. Μπορεί τα ξενύχτια στα νυχτερινά μαγαζιά να έχουν εξαφανιστεί από το πρόγραμμα φέτος, όμως αυτό δε σημαίνει και ότι δε θα απολαύσουμε τη φοιτητική ζωή! Απλώς θα την προσαρμόσουμε! Ας δούμε παρακάτω μερικά tips, για το πώς θα τη βγάλουμε και φέτος!

Αν μπορείς, διάλεξε σπίτι κοντά στη σχολή
Αν υπάρχει η δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, ψάξε για σπίτι κοντά στη σχολή σου. Μπορεί οι περισσότερες σχολές να είναι κλειστές και τα μαθήματα να γίνονται online, όμως κάποια στιγμή ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον, θα μας θυμηθείς! Είναι δύσκολο να ξυπνάς και να ξέρεις ότι θες πολλές συγκοινωνίες, για να φτάσεις στο μάθημά σου, ειδικά αν δεν είναι υποχρεωτικό. Πόσο μάλλον όταν έχεις συνηθίσει στην τηλεκπαίδευση... Διάλεξε λοιπόν ένα σπίτι που να ταιριάζει στα θέλω σου, όσο πιο κοντά γίνεται στη σχολή και βρες την ηρεμία σου.

Διοργανώνουμε βραδιά επιτραπέζιων στο σπίτι
Όχι, η φοιτητική ζωή που είχες ονειρευτεί ειδικά αν είσαι πρωτοετής, αλλά η φοιτητική ζωή που αξίζει! Μην αγχώνεσαι, έτσι και αλλιώς μετά τα πρώτα δύο χρόνια τρέλας, όλοι έτσι καταλήξαμε. Εσύ έρχεσαι από το μέλλον. Τι χρειάζεσαι; Μια παρέα που να αξίζει (όχι πάρα πολλά άτομα, γιατί έχουμε ακόμα πανδημία) και δύο-τρία παιχνίδια. Μόλις το παιχνίδι ανάψει, θα δεις ότι δε χρειάζεται τελικά να ξοδεύεις μια περιουσία στο αλκοόλ, για να περάσεις όμορφα με την παρέα σου!

ΟΚ, κάτι κλασικό. Netflix
Θα φας το νέο σου σπίτι με το κουτάλι, θα το μάθεις από γωνιά σε γωνιά, οπότε πέρα από το ότι θα χρειαστεί να το προστατέψεις αυτό και τα αγαπημένα σου αντικείμενα, πρέπει να μάθεις να περνάς καλά μέσα. Διάλεξε λοιπόν άμεσα την καλύτερη σειρά, για να ξεκινήσεις μαραθώνιο, γιατί ο χειμώνας είναι δύσκολος ειδικά αν είσαι μακριά από το πατρικό σου.

Οργάνωσε το χώρο σου
Αν τις προηγούμενες χρονιές ήταν σημαντικό για έναν φοιτητή αυτό και ενώ βρισκόταν στο σπίτι μόνο για να κοιμηθεί, φέτος η κατάσταση είναι σοβαρή! Αν κρατάς το σπίτι καθαρό και περιποιημένο, αυτόματα ανεβάζεις ποιότητα και το διάβασμά σου (ναι, θα το κάνεις και αυτό κάποια στιγμή) και παράλληλα φτιάχνεις και την ψυχολογία σου, όπως λένε οι έρευνες. Στο φοιτητικό μας σπίτι έχουμε επενδύσει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά. Φτιάχνουμε ξεχωριστές και ιδιαίτερες αναμνήσεις. Φέτος για πολλούς όμως, πέρα από χώρος που ζούμε, είναι ταυτόχρονα και το αμφιθέατρο της σχολής μας. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τον κάνουμε ομορφότερο και ασφαλέστερο, όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Προσέχουμε τα κλειδιά μας!
Η συμβουλή αυτή είναι περισσότερο προσωπική, αφού και εγώ κατάφερα στην πρώτη μου χρονιά να μείνω έξω από το σπίτι και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες. Αν λοιπόν δε θες να δίνεις 50αρικα και να ψάχνεις κάποιον φίλο σου, για να βγάλεις το βράδυ, δεν έχεις παρά να εξασφαλιστείς από νωρίς για τέτοιες περιπτώσεις! Και πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Με ασφάλεια κατοικίας της Anytime, μόνο από €3 το μήνα, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Γιατί σε καλύπτει και αν χάσεις τα κλειδιά σου, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη τυχαία ζημιά μπορεί να προκύψει στον προσωπικό σου χώρο, όπως για παράδειγμα ένα βραχυκύκλωμα. Το πρώτο σου σπίτι έχει ξεχωριστή σημασία για σένα! Έχει κάτι από το στυλ σου, έχει τα αγαπημένα σου αντικείμενα, από το laptop σου, την τηλεόρασή σου, τις συσκευές σου, τα έπιπλά σου μέχρι τα ρούχα σου. Κι όλα αυτά θέλεις να τα προστατεύεις με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο, ώστε αν πάθουν κάτι να είναι και πάλι, όπως πριν.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5