1821 Digital Gallery
Ξενοδοχειακές Σπουδές με αναγνώριση & κύρος στην αγορά εργασίας

Ξενοδοχειακές Σπουδές με αναγνώριση & κύρος στην αγορά εργασίας

Σπουδές στον Τουρισμό για τους επαγγελματίες της νέας εποχής
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ειδικεύεται & πρωτοπορεί στην εγχώρια τουριστική εκπαίδευση και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τους επαγγελματίες στη νέα εποχή

Σε μια εποχή που οι συζητήσεις για την πορεία της επόμενης τουριστικής περιόδου έχουν ήδη ξεκινήσει, οι θετικές προοπτικές που στρέφουν το βλέμμα προς το μέλλον, εποικοδομητικά αρχίζουν να διαφαίνονται: σύμφωνα με οικονομικές προβλέψεις που αφορούν στην ανάκαμψη του τουρισμού σε αριθμούς, διατηρείται σταθερή η ανάγκη για τη στελέχωση των ελληνικών ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων με καταρτισμένους νέους επαγγελματίες και η ένταξή τους στο ελληνικό τουριστικό προϊόν εγγυάται την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι προβλέψεις των ειδικών
H Ελλάδα -ως διαχρονικό dream destination- ήταν και θα είναι πάντα ψηλά στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών και όπως προβλέπουν οι ειδικοί, οι δυνητικοί ταξιδιώτες ανατρέχουν στις υψηλές θέσεις του bucket list τους, αναγνωρίζοντας τώρα, περισσότερο από ποτέ, ότι η προοπτική ενός ταξιδιού ζωής δεν θα είναι πάντα εκεί για να τους περιμένει.
 
Δυναμική Τουριστική Ανάκαμψη με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες
Παράλληλα στην Ελλάδα, οι περισσότερες επενδύσεις εντοπίζονται στον τομέα των τουριστικών υποδομών. Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων ήδη κατασκευάζονται, κάποιες σχεδιάζονται, ενώ υπάρχουσες κτιριακές υποδομές στην Αθήνα και όχι μόνο, ανακαινίζονται και μετατρέπονται σε Boutique Hotels.
 
Όλα δείχνουν ότι όταν η κατάσταση επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, το περιβάλλον θα είναι ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό και η νέα εποχή στον τουρισμό και τη φιλοξενία παγκοσμίως θα απαιτεί υψηλού επιπέδου επαγγελματίες.
 
Συνεπώς η περίοδος της πανδημίας όχι μόνο δεν αναχαιτίζει τις προοπτικές του επαγγελματικού κλάδου, αλλά καθιστά την αναζήτηση προσωπικού υψηλής κατάρτισης ως βασική προτεραιότητα.

Οι επαγγελματίες του αύριο
Πέρα από την αναμενόμενη αύξηση ζήτησης ανθρώπινου δυναμικού με στελέχη κατάλληλα καταρτισμένα να οργανώσουν και να διοικήσουν στο νέο τουριστικό τοπίο που θα διαμορφωθεί, οι αυριανοί επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν και κάποια διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά. Η πρόσφατη ιστορία καταδεικνύει πως καθώς οι διεθνείς κανόνες αλλάζουν, ο κλάδος χρειάζεται επαγγελματίες με προσαρμοστικότητα, ευελιξία και υψηλού επιπέδου γνώση και εξειδίκευση στα πρότυπα της παγκόσμιας αγοράς. Και βέβαια αυτό που παραμένει διαχρονικά ανάμεσα στα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις επιτυχίας στο μελλοντικό επαγγελματία είναι η αγάπη για τη φιλοξενία, στοιχείο που άλλωστε κάνει την Ελλάδα έναν τόσο ξεχωριστό προορισμό.

Α day at LE MONDE hotel management course

Οι σπουδές υψηλού επιπέδου είναι η αφετηρία για τους επαγγελματίες του τουρισμού στη νέα εποχή. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ειδικεύεται και πρωτοπορεί διαχρονικά στην εγχώρια τουριστική εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι Ξενοδοχειακών Σπουδών και Τουριστικών Σπουδών της LE MONDE έχουν επάξια κατακτήσει επαγγελματικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε κάθε βαθμίδα.
 
Βιωματική εκπαίδευση, διεθνή standards, διασυνδέσεις -το τρίπτυχο της επιτυχίας. Τα success stories των επαγγελματιών που έχουν φοιτήσει στη LE MONDE είναι πολλά, ενώ η αξία και οι προοπτικές απασχόλησης των σπουδαστών της αναγνωρίζονται από την ελληνική και την παγκόσμια αγορά εργασίας.

LE MONDE Career Days

 

Η διδακτική μεθοδολογία συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική με την πρακτική κατάρτιση. Οι πρωτοποριακές εγκαταστάσεις της LE MONDE-με 22 εργαστήρια, αμφιθέατρα, χώρους εκδηλώσεων κ.ά- προσομοιάζουν σε ξενοδοχεία του σήμερα, με δυνατότητα άσκησης και απόκτησης δεξιοτήτων για κάθε τμήμα μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.

Η LE MONDE, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) μπορεί να εγγυηθεί εκπαίδευση στο υψηλότερο επίπεδο των διεθνών standards αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας στο διαχρονικά δυναμικό κλάδο του τουρισμού της χώρας μας. 

 

 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5