Visual Browsing
waiz: Το app που σε βοηθάει να διαχειριστείς καλύτερα τα οικονομικά σου

waiz: Το app που σε βοηθάει να διαχειριστείς καλύτερα τα οικονομικά σου

Δες για πρώτη φορά τις συναλλαγές σου από διαφορετικές τράπεζες, συγκεντρωμένες σε μία εφαρμογή. Και για πρώτη φορά προσωποποιημένες συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων.
Το waiz είναι η νέα δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή για Android και iOS συσκευές, που βοηθάει στη διαχείριση των οικονομικών μας

Το νέο application για τη διαχείριση των οικονομικών μας είναι γεγονός! Πρόκειται για το waiz, μια δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή που συγκεντρώνει για πρώτη φορά διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς μαζί και διατίθεται εντελώς δωρεάν σε Android και iOS συσκευές. Το waiz ήρθε για να γίνει ο προσωπικός μας σύμβουλος, καθώς εκτός από την ενημέρωση για τα συνολικά έσοδα και έξοδά μας, παρέχει και προσωποποιημένες συμβουλές για αποταμίευση, οι οποίες βασίζονται στον τρόπο που ξοδεύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, συνδέουμε στο waiz τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και έπειτα το waiz, βάσει των συναλλαγών μας, δημιουργεί το οικονομικό μας προφίλ. Μπορούμε να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή τα έξοδα μας, αυτόματα, μέσω των κινήσεων της κάρτας μας και να αποκτούμε μια πλήρη εικόνα των δαπανών μας κατά τη διάρκεια του μήνα. Ανακαλύπτουμε ποιες είναι οι καταναλωτικές μας συνήθειες, και συνειδητοποιούμε εν τέλει πού έχουμε ξοδέψει τα χρήματα μας.

Επιπλέον, το waiz μάς προκαλεί σε challenges για εξοικονόμηση χρημάτων. Δηλαδή, μας προτείνει, για παράδειγμα, να δαπανήσουμε 20% λιγότερο αυτό το μήνα σε φαγητό εκτός σπιτιούκαι αν καταφέρουμε να το περιορίσουμε, τότε θα πετύχουμε το στόχο εξοικονόμησής μας. Στο τέλος του μήνα, το waiz θα μας ειδοποιήσει για το εάν πετύχαμε το challenge ή όχι.

Έτσι, λοιπόν, απορίες όπως «μα πού πήγαν όλα τα λεφτά μου στις διακοπές;», «πόσα δαπάνησε αυτόν τον μήνα ο γιος μου που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη;», «πόσα ξόδεψα αυτό το μήνα σε ρούχα;» σταματούν να μας απασχολούν αφού, πλέον, το waiz μάς δείχνει ακριβώς τι ξοδεύουμε και πού, μια πληροφορία που μπορούμε να δούμε στα εβδομαδιαία/μηνιαία reports που μας ετοιμάζει με βάση τις συναλλαγές που πραγματοποιούμε. Επίσης, μας ενημερώνει για το πότε μπήκε ο μισθός μας,αλλά και πότε φθάνουμε το υπόλοιπο του λογαριασμού μας κάτω από το όριο που έχουμε θέσει. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό προς τον χρήστη, με χρωματιστά διαγράμματα και εικονίδια, που δεν θυμίζει καθόλου τις εφαρμογές των τραπεζών. 

Τέρμα πια στο μάζεμα αποδείξεων και στα excel με τα έσοδα-έξοδα του μήνα. Το waiz μάς βοηθάει να ανακαλύψουμε ένα νέο, βελτιωμένο τρόπο διαχείρισης των οικονομικών μας. Μας δίνει αυτή τη δυνατότητα που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε και που ίσως δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν. Η «τάξη» που βάζει το waiz στα οικονομικά μας, μάς βοηθάει, άλλωστε, στο να πραγματοποιήσουμε και τα μελλοντικά σχέδια μας, όπως μία μετακόμιση, ένα ταξίδι, ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κτλ.

Αντίστοιχες εφαρμογές διαχείρισης οικονομικών είναι αρκετά διαδεδομένες παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, τέτοιες εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Open Banking και λειτουργούν βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας PSD2, συνδυάζοντας έτσι την ασφάλεια και την τεχνολογία  αιχμής. Εξάλλου, η PSD2 ήταν αυτή που έδωσε ζωή σε πολλές fintechs (apps που προσφέρουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες), δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές, πέραν αυτών που προσφέρουν οι τράπεζες.

Έτσι, λοιπόν, και το waiz λειτουργεί με τον παραπάνω τρόπο. Συνεπώς, τα ευαίσθητα τραπεζικά μας δεδομένα προστατεύονται, καθώς το waiz δεν τα μοιράζει και ούτε ταυτοποιεί τους λογαριασμούς με τους χρήστες τους ή τις πληροφορίες που έχουν οι τράπεζες για τους πελάτες τους. Άλλωστε, η σύνδεση με την εφαρμογή είναι ασφαλής, τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, χρησιμοποιούνταιαλγόριθμοι τελευταίας τεχνολογίας και αποθηκεύονται σε μορφή που κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ούτε μπορεί να τα διαβάσει.

Με μία γρήγορη ματιά, το waiz φαντάζει μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή, η οποία αξίζει να βρίσκεται στο κινητό κάθε σύγχρονου ανθρώπου που χρησιμοποιεί για τις συναλλαγές του  κάρτες ή το e-banking του. O τρόπος που βλέπουμε και διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας έχει περάσει σε μία νέα εποχή, πιο φιλική προς τον χρήστη και με όλη την πληροφορία που μπορεί να τον αφορά και να λειτουργεί προς όφελός του. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το waiz, το οποίο ήρθε για να σου λύσει τα χέρια!

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5