Visual Browsing
Ποιο είναι το πρόγραμμα CSR της Eurolife ERB και πώς βοηθάει την ελληνική κοινωνία;

Ποιο είναι το πρόγραμμα CSR της Eurolife ERB και πώς βοηθάει την ελληνική κοινωνία;

Η Eurolife ERB πραγματοποιεί 5 συνεργασίες με όραμα στα πλαίσια του ΕΚΕ προγράμματός της
Ο Όμιλος Eurolife ERB με την πολυετή εμπειρία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο και συνεχίζει τις CSR δραστηριότητες του.

Κάθε επιχείρηση είναι μια οντότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται, επηρεάζει και επηρεάζεται από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης της. Οι επιχειρήσεις οφείλουν επομένως να σέβονται τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας, όπως τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής. Γι' αυτό, δημιουργήθηκε η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Corporate Social Responsibility), οι δράσεις της οποίας συμβάλλουν στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων.

Κατά τη γνώμη μου, κάθε επιχείρηση πρέπει να διαθέτει ένα πρόγραμμα ΕΚΕ για να δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της στα κοινωνικά ζητήματα και να «επιστρέφει» κάτι από τα κέρδη της στο κοινωνικό σύνολο. Μου έκανε εντύπωση λοιπόν όταν διάβασα για το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης της Eurolife ERB. Ο ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB, μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited, προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και βρίσκεται στο επίκεντρο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Το πρόγραμμα ΕΚΕ του λοιπόν στηρίζεται σε δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους πιο σημαντικούς οργανισμούς της χώρας, όπως HOPEgenesis, ethelon, Περιοδικό δρόμου Σχεδία, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Εθνική Λυρική Σκηνή και πολλές ακόμη.

Κοινωνική προσφορά

Η υπογεννητικότητα είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σχετικά με το μέλλον της και ο οργανισμός HOPEgenesis φροντίζει για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου. Πρόσφατα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μια έρευνα με θέμα τη «Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα», από το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφαλίσεων του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, για λογαριασμό της HOPEgenesis, με την υποστήριξη της Eurolife ERB. Επιπλέον, μαζί παρέχουν υποστήριξη σε γυναίκες που είναι έγκυες ή θέλουν να τεκνοποιήσουν και πραγματοποιούν οδοιπορικά σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, για να ενημερώσουν τις γυναίκες για όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να τους προσφέρει η HOPEgenesis, σε συνεργασία με τη Eurolife ERB.


Βέβαια, σε περιόδους κοινωνικών αναταραχών και δύσκολων οικονομικών συνθηκών, είναι απαραίτητο, ή μάλλον ζωτικό, να προσφέρουμε όπως μπορούμε και σε όσους έχουν ανάγκη. Η ethelon είναι μια ΜΚΟ που στηρίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Πριν 2 μήνες, οι εργαζόμενοι του Ομίλου πήραν μέρος σε μια σειρά εθελοντικών δράσεων και υποτίτλισαν ταινίες για τους ανθρώπους με βαρηκοΐα και άλλα προβλήματα ακοής, έφτιαξαν τσάντες με σχολικά είδη για παιδιά, συσκεύασαν hygiene kits με βασικά αγαθά προσωπικής υγιεινής για ανθρώπους που ζουν σε κατάσταση δρόμου, ετοίμασαν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες και έφτιαξαν healthy παιδικά snacks για παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Ό,τι περίπου χρειαζόταν δηλαδή για να χαμογελάσει ένας συνάνθρωπός μας.

Μιλώντας για ευπαθείς ομάδες, δυστυχώς έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε στο θέμα των ανθρώπων χωρίς μόνιμη στέγη. Έχω γνωρίσει ανθρώπους του περιοδικού δρόμου Σχεδία και συγκινήθηκα όταν διάβασα ότι η Eurolife ERB στηρίζει το έργο τους αγοράζοντας ετήσιες συνδρομές αλληλεγγύης για τους εργαζόμενούς της. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε δύο μεγαλύτερης ηλικίας ωφελούμενοι του περιοδικού, έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται για συγκεκριμένες ώρες κάθε μήνα στα γραφεία του περιοδικού, για την αποστολή του στους συνδρομητές.

Προώθηση πολιτισμού

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα μουσεία της Αθήνας (και το αγαπημένο μου) πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων για παιδιά, νέους και ενήλικες προκειμένου να προωθήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την τέχνη. Με την βοήθεια της Eurolife ERB λοιπόν διοργανώθηκαν τα Workshops Σαββατοκύριακου, τα Summer Camps, το Cycladic Late Night, οι Μουσειοσκευές και ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής.

Παράλληλα, η Eurolife ERB είναι πάγιος χορηγός του καλλιτεχνικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία και σταθερή προσφορά της στην πολιτιστική παραγωγή της χώρας. Επιπλέον, υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα της ΕΛΣ και η πρώτη τους συνεργασία ήταν η περιοδεία της όπερας κουκλοθέατρο El retablo de maese Pedro, η οποία παρουσιάστηκε στα Ιωάννινα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κομοτηνή και την Ορεστιάδα.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurolife ERB είναι πλούσιο και περιλαμβάνει πέντε συνεργασίες που αγγίζουν σημαντικά για την ελληνική κοινωνία θέματα. Όσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως η υπογεννητικότητα, οι άστεγοι και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, άλλο τόσο σπουδαίο είναι να διαπαιδαγωγείς μια κοινωνία μέσω της επιμόρφωσης και του πολιτισμού ώστε να μπορεί να διακόψει την διαιώνιση αυτών των ζητημάτων. Η Eurolife ERB φαίνεται πώς έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων και αυτό είναι κάτι που σέβομαι. Όλοι θέλουμε άλλωστε να βλέπουμε το ανθρώπινο πρόσωπο των εταιρειών.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5