1821 Digital Gallery
Ένα smartphone με έκανε… σκηνοθέτη!

Ένα smartphone με έκανε… σκηνοθέτη!

Μια bothie εμπειρία με το Nokia 8, με livestream καταγραφή σε κοινωνικά δίκτυα

Δεν το κρύβω, είμαι tech maniac. Φίλοι και γνωστοί μπορεί καμιά φορά να με κοροϊδεύουν, αλλά όταν χρειαστούν κάτι σε μένα έρχονται. Ήρθε, όμως, ο καιρός που πιάστηκα κι εγώ αδιάβαστος, με το νέο smartphone της Nokia, το Nokia 8.

Μαθαίνοντας για τα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες που συνοδεύουν αυτό το όμορφα σχεδιασμένο, σε κάθε περίπτωση, κινητό, ήμουν λίγο επιφυλακτικός. Αλλά όταν το έπιασα στα χέρια μου και το περιεργάστηκα, βρήκα τον νέο και απόλυτο σύντροφό μου στην καθημερινότητα. Μάλιστα, έφτασα μέχρι να γίνω και σκηνοθέτης. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή: Το Nokia 8 φέρνει τρεις παγκόσμιες πρωτιές στα Android smartphones, περιλαμβάνοντας το ντεμπούτο της συνεργασίας με τα οπτικά ZEISS, με μέγιστες επιδόσεις και pure Android στον πυρήνα του, καθώς και τον πιο εξελιγμένο σχεδιασμό αλουμινίου μέχρι σήμερα.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό για εμένα ήταν το βίντεο διπλής οπτικής (Dual-Sight), που δίνει τη δυνατότητα καταγραφής αλλά και stream σε πραγματικό χρόνο σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το YouTube. Η διπλή οπτική τροφοδοτεί ταυτόχρονα τις εμπρός και τις πίσω κάμερες σε μια οθόνη διαχωρισμένη στα δύο, τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο.

Το δοκίμασα για πρώτη φορά σε συναυλία. Είχα ενημερώσει φίλους και γνωστούς που δεν μπορούσαν να έρθουν ότι θα τους έδινα εικόνα και ήχο, από κάθε πλευρά. Η μπροστά κάμερα στη σκηνή, η πίσω στον κόσμο, μια βόλτα στο χώρο, η livestream καταγραφή μου έγινε ανάρπαστη. Δεύτερη… σκηνοθετική απόπειρα στο γήπεδο. Μπάλα μπροστά, κερκίδα πίσω.

Τα χαρακτηριστικά του Nokia 8

· Πέρα απ’ όλα αυτά, προσέξτε πόσους ακόμα λόγους έχω να προτείνω το Nokia 8 σε όλες και όλους που θέλουν να αποκτήσουν το πιο έξυπνο smartphone.

· Είναι το πρώτο που διαθέτει το Nokia OZO Audio - ναι, θα έχετε την αποκλειστική τεχνολογία του Hollywood στην παλάμη του χεριού σας. To OZO spatial 360° audio φέρνει μια πλήρως επιβλητική εμπειρία ήχου στο 4K βίντεο. Η πρωτοποριακή καταγραφή του 360° ήχου εξασφαλίζει ότι η αναπαραγωγή σάς επιτρέπει να ξαναζήσετε πραγματικά τη στιγμή.

· Με 4,6 χιλιοστά πάχος στις άκρες του και μόλις 7,3 χιλιοστά πάχος κατά μέσο όρο, η ομοιόμορφη κατασκευή του Nokia 8 έχει δημιουργηθεί με ακρίβεια από ενιαίο κομμάτι αλουμινίου σειράς 6000 και ο «καθαρός» σχεδιασμός του έχει βελτιωθεί μέσω μιας διαδικασίας 40 σταδίων μηχανικής, ανοδίωσης και στίλβωσης.

· Διαθέτει τον πανίσχυρο επεξεργαστή SnapdragonTM 835 της Qualcomm® και συνδυάζεται με την ασφαλή και πάντα ενημερωμένη pure εμπειρία Android που εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις.

· Δίνει τη δυνατότητα για απεριόριστες λήψεις και upload φωτογραφιών και βίντεο μέσα από την εφαρμογή Google Photos.

· Ακόμη, είναι συμβατό με το Qualcomm® Quick ChargeTM 3.0, που σημαίνει ότι όταν η μπαταρία του πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, μέσω της δυνατότητας γρήγορης φόρτισης, μπορείτε να επιστρέψετε σε «δράση» πολύ γρήγορα.

· Είναι ασφαλές και ενημερωμένο, ενώ η συσκευή διαθέτει έλεγχο ταυτότητας με δακτυλικά αποτυπώματα.

· Τέλος, το Nokia 8 συνοδεύεται από μια σειρά εκπληκτικών αξεσουάρ, από ακουστικά, φορητά ηχεία, φορτιστές αυτοκινήτου, θήκες και προστατευτικά οθόνης.

Αυτό που απομένει είναι να μοιραστείτε κι εσείς όλες τις όμορφες εικόνες και στιγμές της ζωής σας. Με όποιους θέλετε.

Nokia 8 Bothie

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5