1821 Digital Gallery
Σάντρα Ζαφειρακοπούλου: Μία Wonder Woman στο Make-A-Wish

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου: Μία Wonder Woman στο Make-A-Wish

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να εντοπίσουμε 7 λόγους που την αναδεικνύουν σε Wonder Woman του σήμερα
Καλλιτέχνης: Νίκος Κούτσης (koutsis.tumblr.com)

Όσο οι comics lovers (και όχι μόνο) περιμένετε με ανυπομονησία την έξοδο της πρώτης solo ταινίας της απόλυτης γυναίκας superhero, της Wonder Woman, στους κινηματογράφους την Πέμπτη 8 Ιουνίου, εμείς, ανατρέξαμε στις γυναίκες Ελληνίδες που διαθέτουν, κατά τη γνώμη μας, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να τις αναδείξουμε στις σύγχρονες Wonder Woman της αληθινής ζωής. Επιλέξαμε τέσσερις, εντοπίσαμε 7 λόγους που τις αναδεικνύουν σε Wonder Woman και αναθέσαμε σε κάποιους από τους καλύτερους κομιξάδες της Ελλάδας να τις μετατρέψουν σε... εντυπωσιακά Wonder Woman σκίτσα.

Ξεκινάμε με τη γενική διευθύντρια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Make-A-Wish, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και το σκίτσο του καλλιτέχνη Νίκου Κούτση.

Το Make-A-Wish είναι μία Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις Ευχές παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Τα δύο τελευταία χρόνια έκανε πράξη 346 ευχές παιδιών ενώ στόχος του οργανισμού είναι να φτάσει σε ΟΛΑ τα παιδιά που νοσούν. Υπολογίζεται ότι νοσούν με μία απειλητική ασθένεια περισσότερα από 500 παιδιά ετησίως.

Στον απαιτητικό και δυναμικό ρόλο της γενικής διευθύντριας του οργανισμού, συναντάμε τη Σάντρα Ζαφειρακοπούλου η οποία με την πολύτιμη αρωγή της προέδρου Αναστασίας Μανιά, όλων των εργαζομένων καθώς και των περισσότερων από 600 εθελοντών που προσφέρουν με την ψυχή τους, χαρίζουν χαμόγελα και αισιοδοξία σε παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

Επικοινωνώντας με την κυρία Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να εντοπίσουμε 7 λόγους που την αναδεικνύουν σε Wonder Woman του σήμερα.

 Καλλιτέχνης: Νίκος Κούτσης (koutsis.tumblr.com). Το design concept έγινε από τον Ανδρέα Πεφάνη/ ΑthensCon. #AthensCon2017 #AthensCon @AthensCon

1. Η ζωή της και οι προτεραιότητες της θα αλλάξουν ουσιαστικά με μία τυχαία συνάντηση.

Η ίδια θα αναφέρει: " Ήταν το 2013, όταν στην τότε δουλειά μου συνάντησα μια γυναίκα ήρωα με ένα αγόρι-γιο θαρραλέο και τότε για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με το πιο ανεξήγητο και άδικο φαινόμενο: ένα παιδί που νοσεί σοβαρά και παλεύει ένα θεριό που αλλάζει μορφές και μοιάζει ανίκητο. Τότε συγκλονίστηκα, θύμωσα και για πρώτη φορά δεν έβρισκα εξήγηση για κάτι που συνέβαινε. Λίγους μήνες μετά άκουσα ότι το Make-A-Wish ψάχνει γενικό διευθυντή και πίστεψα πως με καλούσε κοντά του. Δεν το σκέφτηκα ούτε ένα λεπτό και το ταξίδι ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014. Έκτοτε νιώθω ευλογημένη και η καρδιά μου είναι πλημμυρισμένη από ευγνωμοσύνη".

2. Μάχεται για ένα πολύ σπουδαίο σκοπό.

Παλεύει καθημερινά για να φωτίσει με χαμόγελα τις ζωές παιδιών που δίνουν μία άδικη και άνιση μάχη.

3. Δεν μάχεται μόνη αλλά με την πολύτιμη βοήθεια παθιασμένων ανθρώπων.

Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό Make-A-Wish και περισσότεροι από 600 εθελοντές δουλεύουν με την ψυχή τους συνεργατικά με την κυρία Ζαφειρακοπούλου για να προσφέρουν χαμόγελα και αισιοδοξία.

4. Πάει κόντρα στο ρεύμα, θέλει να κάνει τον κόσμο πιο όμορφο, είναι προσηλωμένη στο στόχο της και έχει αποθέματα δύναμης και αντοχής.

Σε ερώτηση για το ρόλο της γενικής διευθύντριας η κυρία Ζαφειρακοπούλου θα πει: "Ο ρόλος της γενικής διευθύντριας είναι να επιδεικνύει αντοχή και δεν διαφέρει πολύ από τον ρόλο που ο ΚΑΘΕ εργαζόμενος έχει στον Οργανισμό. Το να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα και να θέλεις να προσφέρεις μαγεία σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται πρωτόγνωρα, χρειάζεται όραμα, προσήλωση στο στόχο, ομαδικότητα, καθαρό πνεύμα, ευθυκρισία και... μια καρδιά προσφοράς. Δεν είναι εύκολο."

5. Πιστεύει στα Θαύματα και συγκεκριμένα στο Θαύμα της Ζωής.

"Θα προχωρήσουμε με συμμάχους όσες και όσους υπάρχουν και μέσα από τον αγώνα μας θα μεταμορφώνουμε όλο και περισσότερο κόσμο σε παραμυθένια πλάσματα που θα ταξιδέψουν μαζί μας στον κόσμο των Θαυμάτων", αναφέρει η κυρία Ζαφειρακοπούλου.

6. Μέσα από την αγάπη και την ελπίδα, θα οπλιστεί με δύναμη για να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες και να μείνει προσηλωμένη στο στόχο της.

Η κυρία Ζαφειρακοπούλου μιλώντας για τις στιγμές που την έχουν στιγματίσει: "Είναι η έκπληξη στο πρόσωπο ενός παιδιού που ζει κάτι ακόμη και πέρα από το όνειρό του, είναι οι γονείς που ενώ το παιδί τους νοσεί κάνουν δωρεά το προνοιακό τους επίδομα στον Οργανισμό για να δώσουν και σε άλλα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία που μεταμόρφωσε το δικό τους παιδί, είναι τα παιδιά ευχής που περιμένουν να γίνουν 18 για να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους, είναι η μικρή που ενώ μπορεί να μας ζητήσει τα πάντα το μόνο που εύχεται είναι να χαρίσει δώρα σε άπορα παιδιά, είναι ο νεαρός έφηβος που εύχεται να οργανώσουμε ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα και να δωρίσουμε όλα τα έσοδα στο νοσοκομείο που τον φρόντισε και τον έκανε καλά... Κι όσο σας απαντώ ξεπετάγονται στο μυαλό μου εικόνες από παιδιά και γονείς, τα λόγια τους, το άγγιγμά τους, η προσμονή στα μάτια τους... και η απεριόριστη Χαρά και Ελπίδα όταν εκεί μπροστά τους το φανταστικό γίνεται αληθινό και το όνειρο χειροπιαστό".

7. Με τη μαχητικότητά της, το δυναμισμό και το πολύτιμο έργο του οργανισμού, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον κόσμο.

Το έργο τoυ Make-A-Wish έχει ευαισθητοποιήσει πληθώρα ανθρώπων εκεί έξω που επιθυμούν να συνεισφέρουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στον οργανισμό.

Αν θέλεις και εσύ να γίνεις ένας ήρωας της καθημερινότητας, η Wonder Woman της αληθινής ζωής, δεν έχεις παρά να γνωρίσεις καλύτερα τον οργανισμό Make-A-Wish και να ανακαλύψεις πώς μπορείς να βοηθήσεις στο έργο του. Δεν θα χρειαστείς Σπαθί, Ασπίδα ή το Λάσσο της Αλήθειας αλλά αγάπη, βαθιά συνειδητοποιημένη αλληλεγγύη και συνέπεια. Η ζωή σου θα αποκτήσει άλλο νόημα και καινούριους φίλους, η καθημερινότητά σου θα αλλάξει και θα αντλήσεις απίστευτη δύναμη από γονείς και παιδιά που έχουν να σε διδάξουν αληθινές και ουσιαστικές αξίες.

www.facebook.com/wonderwomanGR

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5