Visual Browsing
Go In Crete: Φέτος από την Κρήτη εξάγουμε Ελλάδα

Go In Crete: Φέτος από την Κρήτη εξάγουμε Ελλάδα

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η πρωτοβουλία της Eurobank

Oι μεγαλύτεροι εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην Κρήτη, στις 24-25 Μαΐου, όπου θα συναντηθούν με τους πλέον ανταγωνιστικούς Έλληνες εξαγωγείς. Πρόκειται για το επιχειρηματικό forum Go που διοργανώνει η Eurobank για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Στο Go In Crete ο κλάδος που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει είναι αυτός της οινοπαραγωγής.  

Είναι γεγονός ότι το ελληνικό κρασί γίνεται ολοένα και πιο γνωστό, όπου το δοκιμάζουν στον κόσμο συναντά αποδοχή και, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται δυναμισμός στις εξαγωγές. Όμως, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί θα πρέπει να στηριχθούν στην προσπάθειά τους να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί και να διατηρήσουν στο χρόνο υψηλά standards ποιότητας. 

Άλλωστε, τα προβλήματα είναι ακόμα πολλά. Από την ταινία για διακριτικό στο κεφάλι του μπουκαλιού κατά την εμφιάλωση, ένα απαρχαιωμένο σύστημα που δεν συναντάται πλέον πουθενά, μέχρι τη διαρκή αναζήτηση για τη σχεδίαση νέων ποικιλιών. 

Η εταιρεία με τις 20 εκατ. φιάλες ετησίως

Ένα παράδειγμα ελληνικής εξωστρέφειας αποτελεί η εταιρεία Cavino, η ιστορία της οποίας αρχίζει το 1958 από το Αίγιο. Κι επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια, η Cavino παράγει ετησίως 20.000.000 φιάλες οίνου και άλλων αλκοολούχων όπως ούζο, τσίπουρο, λικέρ, τα οποία εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία και οι μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. 

«Η εταιρία Cavino συνεχίζει μια σταθερά ανοδική πορεία, βασιζόμενη σε ισχυρό εξαγωγικό προφίλ των προϊόντων της, σύγχρονες εγκαταστάσεις και αξιοποίηση του εξειδικευμένου προσωπικού της. Οι στοχευμένες επενδύσεις των τελευταίων ετών επιτρέπουν στην εταιρία να παράγει ποιοτικά προϊόντα και να συνεχίζει την ανάπτυξη της σε βάθος χρόνου», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cavino, Γιάννης Αναστασίου, παραπέμποντας στη συνέχιση μίας επιτυχημένης συνταγής. 

Σε μία περίοδο που όλοι δείχνουν την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων ως το σίγουρο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και μεγάλες διεθνείς εισαγωγικές εταιρείες ζητούν περισσότερη οργάνωση από την ελληνική Πολιτεία και τις ελληνικές επιχειρήσεις, η Cavino δείχνει να έχει βρει το δικό της δρόμο, ήδη από τα πρώτα χρόνια της ελληνικής κρίσης.  

Ήταν από τις πρωταγωνίστριες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες στις B2B συναντήσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης Go In Athens της Eurobank το 2016. Πραγματοποίησε αρκετές επαφές, από τις οποίες προέκυψαν νέα συμβόλαια ή επέκταση συμβολαίων με γνωστούς πελάτες, ενώ εκμεταλλεύεται τις σοβαρές ευκαιρίες στη διεθνή αγορά. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το 2016, μία χρονιά που με βάση τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων δεν ήταν και η καλύτερη των τελευταίων ετών, η Cavino πραγματοποίησε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 10% και συνολικό τζίρο περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, στοιχεία που την κατατάσσουν στην 3η θέση του κλάδου! 

Μετά το Go In Athens, στο οποίο η Cavino πραγματοποίησε σημαντική παρουσία και υπόγραψε νέες συμφωνίες με διακεκριμένους εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων του κλάδου, τα στελέχη της εταιρείας θα βρεθούν και στο Go In Crete ευελπιστώντας αντίστοιχη ή και ακόμα καλύτερη παρουσία, μιας και η συνεχής ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας αποτελεί στρατηγική επιλογή.    

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, η Cavino επιμένει στη Διακήρυξη Πολιτικής Ποιότητας, λειτουργώντας στη βάση διεθνών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ποιότητας των πρώτων υλών, προστασίας του περιβάλλοντος κ.λπ. Μάλιστα, εφαρμόζει το HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα διατήρησης κανόνων υγιεινής και ποιότητας που ακολουθείται από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαγητού και ποτού σε όλον τον κόσμο και ενσωματώνει το πρότυπο International Food Standard.

Το επιχειρηματικό forum Go, που διοργανώνει η Eurobank, υποστηρίζεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελλήνων Εξαγωγέων, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο Go In Crete θα βρίσκονται περισσότεροι από 100 Έλληνες εξαγωγείς, τουλάχιστον 50 διεθνείς αγοραστές και έχουν ήδη κλειστεί περίπου 1.000 B2B συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5