1821 Digital Gallery
Έτσι αξίζει η ζωή, στο κόκκινο

Έτσι αξίζει η ζωή, στο κόκκινο

Όσο θα υπάρχει το Campari, θα γεννιούνται ιστορίες, αρώματα και φλογερά cocktails. Το δεύτερο κεφάλαιο του  RED BOOK OF STYLE είναι μια ωδή στο ποτό με το χρώμα του πάθους.

Είναι αλήθεια ότι το στυλ δεν αντιγράφεται. Αλλά στυλ μπορεί να είναι τα πάντα. Ο τρόπος που αφήνεις το ποτό σου στο τραπέζι ή ο τρόπος που φέρνεις το ποτήρι στα χείλη, ο δικός σου τρόπος να ζεις την κάθε στιγμή. Κι αν όλα αυτά είχαν ένα χρώμα, θα ήθελες να ήταν κόκκινο. Το χρώμα του έρωτα και της φωτιάς, των ζωντανών αναμνήσεων, της ζωής με ένταση.

Δηλαδή, κάτι σαν το παιχνίδι που κάνει στον φακό ο Clive Owen στη νέα ταινία μικρού μήκους του Campari «Killer in Red» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Oscar Paolo Sorrentino. Το βλέμμα του λέει ιστορίες, η φωνή του ξελογιάζει και όταν αντικρίζει εκείνη την καλλονή με το κατακόκκινο −τολμηρό ίσως για κάποιους− φόρεμα, θα ήθελε να την πιει στο ποτήρι (και ποιος δεν θα ’θελε). Είναι άλλωστε η Lady in Red, λικνίζεται και οι καμπύλες της θυμίζουν την κατακόκκινη φιάλη του Campari και τότε ξέρεις ότι μια ιστορία μαζί της θα ήταν γλυκόπικρη, ακριβώς όπως η γεύση που αφήνει στο στόμα το αγαπημένο σου ποτό.

Κάπως έτσι είναι οι ιστορίες των bartenders που ξετυλίγονται στις σελίδες του CAMPARI RED BOOK OF STYLE, γιατί οι εποχές που ο bartender ήταν ένας απλός παρασκευαστής ποτών ευτυχώς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα τα cocktail bars αποτελούν Ιερούς Ναούς μυσταγωγίας και στυλ όπου ταπεινά υλικά (ή και όχι) μετατρέπονται σε ραφιναρισμένα cocktail και οι εκρήξεις γεύσεων και αρωμάτων διαδέχονται η μία την άλλη στον ουρανίσκο.

Οι σύγχρονοι bartenders λοιπόν μεταμφιέζονται σε story-tellers, σε τροβαδούρους, σε ανθρώπους που επωμίζονται το κατά τα άλλα γλυκό βάρος του ευαγγελισμού των ιστοριών που κρύβονται πίσω από ποτά, cocktails, bars και αποστάγματα. Και το κάνουν απόλυτα φυσικά, σα να είχαν γεννηθεί με αυτό το ταλέντο.

Όσο θα υπάρχει το Campari, θα γεννιούνται ιστορίες, αρώματα και φλογερά cocktails. Το δεύτερο κεφάλαιο του RED BOOK OF STYLE είναι μια ωδή στο ποτό με το χρώμα του πάθους.

Οι ιστορίες τους αλλάζουν τον τρόπο που πίναμε ως τώρα κάθε κόκκινο cocktail με βάση το Campari. Ξαφνικά θέλεις να ακούσεις όσο περισσότερες γίνεται σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο μπαρ, να ακούς από την μπάρα την ιστορία του Κόμη Camillo Negroni, ιδρυτή του κλασικού Campari cocktail, και με ένα κρυστάλλινο, φίνο ποτήρι στο χέρι να συζητάς για την προέλευση της λέξης cocktail ή την απαρχή των bars...

Οι ιστορίες συνδέονται με συνταγές μοναδικών ποτών που γίνονται σήμα κατατεθέν των δημοφιλέστερων μπαρ και όλη αυτή η σοφία βρίσκεται πλέον στο δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο του πολυτελούς τόμου CAMPARI RED BOOK OF STYLE με τίτλο «Cocktail Culture». Στις σελίδες του θα βρεις ενδιαφέροντα άρθρα για την τέχνη του cocktail crafting, όλα τα trends στη bar σκηνή και φυσικά ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από ιδιαίτερα cocktails που μόνο ένα χαρισματικό ποτό σαν το Campari θα μπορούσε να διηγηθεί.

Όσο θα υπάρχει το Campari, θα γεννιούνται ιστορίες, αρώματα και φλογερά cocktails. Το δεύτερο κεφάλαιο του RED BOOK OF STYLE είναι μια ωδή στο ποτό με το χρώμα του πάθους.

Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα cocktail bar προσπάθησε να αφεθείς στην ατμόσφαιρα και στις αναγεννησιακές ιστορίες του bartender που εμπιστεύεσαι. Bartenders σαν τον δικό μας Γιάννη Σαμαρά, έναν από τους πλέον καταξιωμένους στο χώρο του, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 14  bartenders από όλον τον κόσμο που κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους Campari cocktail και να αποκαλύψουν την ιστορία πίσω από αυτό. Ο Γιάννης Σαμαράς μιλά στις σελίδες του RED BOOK OF STYLE για τη δική του εμπειρία του με το Campari κι εκπροσωπεί την Ελλάδα με το «The spirit of rock», ένα cocktail ύμνο στα βράδια του καλοκαιριού.

Μέσα από τις σελίδες του δεύτερου κεφαλαίου ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο με όχημα 12 cocktails και ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις συνταγές τους. Ιστορίες από την Ιταλία, όταν οι μνήμες από το αγαπημένο τραγούδι και της συνταγές μιας γιαγιάς έγιναν το cocktail «A Hora Incomparáve», άλλες για ένα χαμένο βιβλίο που αποτέλεσε έμπνευση για το «Βeyond the Veil» από το Ηνωμένο Βασίλειο ή εκείνη που αφιερώνεται σε τρεις κοπέλες από το Μιλάνο και πίνουν το «Eté Anisé» χαλαρώνοντας μετά το shopping μιας καλοκαιρινής μέρας.


Διαγωνισμός

Κάνε το δικό σου red fashion statement στο Instagram με hashtag #CAMPARIREDBOOKOFSTYLE. Ανέβασε μια φωτογραφία με ένα Campari cocktail με hashtag #CAMPARIREDBOOKOFSTYLE και κέρδισε ένα συλλεκτικό αντίτυπο της πολυτελούς έκδοσης του ημερολογίου του CAMPARI για το 2017, CAMPARI RED DIARIES.

Μάθε περισσότερα στο campariredbookofstyle.gr.

Απολαύστε υπεύθυνα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5