60 στέκια που δεν χορταίνουμε στην Αθήνα

Ramino, η φιλόξενη, αυθεντική τρατορία της Γλυφάδας

Άκρως λαχταριστά πιάτα που κάνουν τους θαμώνες να επιστρέφουν ξανά και ξανά

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ramino_3.jpg
ramino_4.jpg
ramino_5.jpg
ramino_1.jpg
ramino_2.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ramino: Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος παντρεύει τις ιταλικές συνταγές με τις σύγχρονες τεχνικές της γαστρονομίας και τη δική του ξεχωριστή ματιά.

Με το που σπρώξεις την πόρτα, σε υποδέχονται τα αρώματα του βασιλικού, της ντομάτας και του σκόρδου που σοτάρεται σε ελαιόλαδο. Τα λόγια από τα ιταλικά τραγούδια σε τυλίγουν, το ίδιο και η γλυκιά θαλπωρή της σάλας με τις χάλκινες λεπτομέρειες. “Rame” στα ιταλικά σημαίνει «χαλκός», και στην περίπτωση της φιλόξενης αυτής τρατορίας η ονομασία Ramino επιλέχθηκε ως φόρος τιμής στο χάλκινο μαγειρικό σκεύος που πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις συνταγές τις ιταλικής κουζίνας. 

Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος παντρεύει αυτές τις συνταγές με τις σύγχρονες τεχνικές της γαστρονομίας, προσθέτοντας ταυτόχρονα τη δική του ξεχωριστή ματιά. Το αποτέλεσμα είναι άκρως λαχταριστά πιάτα, που κάνουν τους θαμώνες του Ramino να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Προτείνουμε να αρχίσεις από τα εκπληκτικά antipasti όπως το μοσχαρίσιο carpaccio με μαρινάτο κρόκο, μαγιονέζα τρούφας και φρέσκιες τρούφες ή το μοσχαρίσιο ταρτάρ με κάπαρη, τηγανιτή μαγιονέζα (!) και φρέσκια τρούφα, η τέλεια εισαγωγή σε όλα τα νόστιμα που θα ακολουθήσουν. Πρέπει να πούμε ότι τα περισσότερα ζυμαρικά είναι φρέσκα, καθώς παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα του Ramino. Το ίδιο συμβαίνει και με την πίτσα που το ζυμάρι της ωριμάζει για 48 ώρες πριν ψηθεί, γεγονός που την κάνει απίστευτα τραγανή και –φυσικά– συγκλονιστικά νόστιμη. Πραγματικά, αξίζει να δοκιμάσεις όλες τις πίτσες και κάθε αχνιστή μακαρονάδα, αλλά η δική μας (τελείως υποκειμενική) προτίμηση βρίσκεται στην πίτσα “Diavoliccio” (με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, N’ duja, ventricina, πεπερόνι, ψητό κρεμμύδι και μαϊντανό) και στη φοβερή μακαρονάδα Troffie al Ragu Bianco με ραγού από χειροποίητο λουκάνικο, θυμάρι, λάδι τρούφας και μια λευκή σάλτσα από κρέμα παρμεζάνας. Τα γλυκά αξίζουν εξίσου την προσοχή σου με το αυθεντικό τιραμισού (τη συνταγή του οποίου ο σεφ έμαθε στην Ιταλία) να κερδίζει τις προτιμήσεις και το προφιτερόλ με κρέμα φιστικιού και σάλτσα σοκολάτας να μην αφήνει κανέναν ασυγκίνητο… 

Extra tip: Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο από τα ιταλικά κρασιά που εμφιαλώνονται αποκλειστικά για το Ramino στη Βενετία!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ