1821 Digital Gallery
Ένα βρόμικο πάρτι, μια Dirty Valentine νύχτα!

Ένα βρόμικο πάρτι, μια Dirty Valentine νύχτα!

Εραστές και αγαπουλίνια της Αθήνας, όλοι οι δρόμοι στις 14/2 οδηγούν στο μπαρ Εφημερίδα Ath.
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, Dirty Valentine πάρτι στο bar «Εφημερίδα ΑTH» από το περιοδικό oanagnostis.gr και το Athens Voice radio 102.5.

Ο Athens Voice 102.5 και Ο Αναγνώστης.gr σε προσκαλούν σε μια κολασμένη γιορτή. Γιατί εκτός από τις καρδούλες, τα σοκολατάκια και τα λουλούδια, η νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου θέλει το κάτι περισσότερο: 

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, Dirty Valentine πάρτι στο bar «Εφημερίδα ΑTH» (Σίνα και Βησσαρίωνος, μετά τις 21:00).

Δεκαπέντε έλληνες ποιητές και πεζογράφοι θα διαβάσουν ανέκδοτα έργα τους: θέματα ερωτικά, πρόζα πιπεράτη, σελίδες επικίνδυνες, ό,τι πρέπει για φλερτ κι ό,τι προκύψει! Με τις ευλογίες μας, αλλά και τις απαγγελίες τους-φοβερή συνεύρεση: Γιώργος Βέλτσος, Τίτος Πατρίκιος, Ροζίτα Σπινάσα, Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Χρήστος Χωμενίδης, Έλενα Μαρούτσου, Αχιλλέας Κυριακίδης, Αλέξης Πανσέληνος, Γιάννης Πάσχος, Ευριπίδης Γαραντούδης, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Πέλα Σουλτάτου, Ανδρέας Στάικος, Χρύσα Σπηλιωπούλου, Ουρανία Παπακώστα. 

Σχετικα
Το τραγούδι της Κυριακής 28.11.2021 από τον Athens Voice 102.5
Το τραγούδι της Κυριακής 28.11.2021 από τον Athens Voice 102.5

Στα πικάπ: βρόμικη, σέξι, καυτή, λικνιστική, ερωτική μουσική διαλεγμένη από τον ραδιοφωνικό παραγωγό του Athens Voice Radio 102.5, Στέφανο Τσιτσόπουλο και... ως τα ξημερώματα θα καίνε τα πατώματα! 

Στο dark room του μπαρ: ένας προτζέκτορας θα θυμηθεί ταινίες και ταινίες: ναι, τύπου σινέ στην Ομόνοια με ρεπερτόρια ερωτικά, από «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» ως και Ναγκίσα Όσιμα και άλλα σέξι πρόσημα, Γκουσγκούνη, Τίνα Σπάθη και αλλά πολλά παλιά τοπόσημα. If you know what we mean! 

Ένα πάρτι φόρος τιμής στον Βρόμικο Άγιο Βαλεντίνο, τον σέξι, τον ακόλαστο, τον έτοιμο για όλα. Αρκετά με τις καρδούλες, τα σοκολατάκια και τους αφελείς ρομαντισμούς: σ' αυτό το Dirty Valentine πάρτι, θα αποθεώσουμε την ερωτική λογοτεχνία και θα χορέψουμε με διονυσιακή μουσική. Συγγραφείς, ποιητές, ντιτζέι, μπάρμεν και κουζίνα θα καταργήσουν κάθε αναστολή... ως την Ανατολή! Μέχρι το φεγγάρι να γίνει ήλιος. Σε μια νύχτα που θέλει μαύρο έρωτα και πράγματα αφανέρωτα, σε όλες του τις εκφάνσεις, ακόμα και σε αυτές που οι περισσότεροι προτιμούν να κρατούν ως ιδιωτικές στιγμές.

Σχετικα
Το τραγούδι της Παρασκευής 26.11.2021 από τον Athens Voice 102.5
Το τραγούδι της Παρασκευής 26.11.2021 από τον Athens Voice 102.5

Ο Γιάννης Μπασκόζος, διευθυντής του περιοδικού «Αναγνώστης», μας μυεί περισσότερο στο πνεύμα αλλά και το «ειδικό» λογοτεχνικό κλίμα της βραδιάς.

© Ανδρέας Ζαχαράτος

Είναι η τρίτη φορά που οργανώνεται το Dirty Valentine! Το πρώτο είχε οργανωθεί στη Δράμα (2015), το δεύτερο στον Άλιμο (2017) και φέτος το τρίτο στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που χτυπά η καρδιά της πόλης. 

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου θέλουμε να γλεντήσουμε την ανάγκη μας να μιλάμε για τον έρωτα ολιστικά, για το σώμα, την ερωτική πράξη, τον έρωτα σε όλες του τις φάσεις. Ο έρωτας είναι και μια πράξη αυτογνωσίας που σημαδεύει την ανθρώπινη ζωή ξεγυμνώνοντάς την από όλες τις συνθήκες. Dirty Valentine: μια βραδιά για να θυμίσουμε προς τους συγγραφείς να μη αυτολογοκρίνονται, να απελευθερώνονται γράφοντας. Θα βοηθήσει η μουσική του Στέφανου Τσιτσόπουλου, ούτως ή άλλως η συχνότητα 102.5 Athens Voice Radio παίζει καυτά και πιπεράτα. 

Δυστυχώς, το ίδιο δεν συμβαίνει και με την ερωτική λογοτεχνία. Την ελληνική, που νιώθει την πίεση της λογοκρισίας ακόμα: μόλις πριν δύο χρόνια η Ακαδημία Αθηνών φοβήθηκε να βραβεύσει ένα πολύ καλό πεζογραφικό βιβλίο γιατί περιείχε «άσεμνες» περιγραφές και η αστυνομία επενέβη να σταματήσει την προβολή καλλιτεχνικών φωτογραφιών στην πλατεία Κλαυθμώνος γιατί κάποιος «περαστικός» τις έκρινε ως «άσεμνες». Εμείς, αυτό το ταμπού, σας προειδοποιώ, θα το σπάσουμε στην άγρια νύχτα μας! 

Ούτως ή άλλως το Dirty Valentine πάρτι μας πέφτει στην αποκριάτικη περίοδο, που παραδοσιακά σημαίνει Διόνυσος και ερωτικά ξεφαντώματα , «χοντρά» τραγούδια, σκωπτικές φόρμες, παντομίμες-προσομοιώσεις ηδονών κυνηγημένων από τους συντηρητικούς ή τους σεμνότυφους κύκλους που ονειρεύονται μια κοινωνία που βάζει φρένο στο ξεσάλωμα! Αλλά, έστω και μία νύχτα, αυτός ο Άγριος Άγιος Dirty Valentine μας, θα στήσει μια γιορτή αισθήσεων και λογοτεχνικών παραισθήσεων, υπό μια έννοια κοντά στην παράδοση.

Και μερικές σκέψεις για την ερωτική λογοτεχνία: 

Ερωτική λογοτεχνία δεν υπάρχει, ή είναι λογοτεχνία ή όχι. Ο ορισμός όμως καταγράφηκε αφού κατά καιρούς ένα είδος λογοτεχνίας κυνηγήθηκε από τον νόμο. Σύμφωνα με αυτόν, «ερωτική λογοτεχνία» είναι ό,τι «προσβάλλει τα χρηστά ήθη, στοχεύει να διεγείρει τον αισθησιασμό, αρνείται τις θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής, οικογενειακής και ατομικής ηθικής» και τέλος χρησιμοποιεί «γλώσσα, εικόνες, περιγραφές απρεπείς, πορνογραφικές, άσεμνες, πρόστυχές».

Φυσικά η θεματική της ερωτικής λογοτεχνίας υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων, στον Όμηρο από τον 7οαι.π.Χ., στον Έλληνα Σωτιάδη, γνωστό άσεμνο συγγραφέα του 3ουαιω. π.Χ. (σωτάδειος λογοτεχνία), στην Ελεφαντίνη 1οςαι.π.Χ., στους ποιητές Σαπφώ και Ανακρέοντα αλλά και στους Οβίδιο, Τίβουλλο και Προπέρτιο στη Ρώμη, στην αρχαία κινέζικη, ινδική, αραβική λογοτεχνία και αργότερα στους Γάλλους Λιμπερτίνους, τους βικτοριανούς ανώνυμους συγγραφείς μέχρι τους συγγραφείς του 20ουαιω., τον Λώρενς, τον Μπατάιγ, τον Μίλερ, τον Μπάροουζ κ.ά. Στην Ελλάδα ο Ανδρέας Εμπειρίκος υπήρξε πρωτοπόρος.

Ο 20ος αιώνας αποκατέστησε την ερωτική λογοτεχνία, αν και ποτέ δεν έπαψαν οι διαμάχες για το πού σταματά η λογοτεχνία και πού αρχίζει η πορνογραφία. Η εικόνα στο διαδίκτυο απελευθέρωσε τον ερωτισμό, η τρέχουσα βιβλιοπαραγωγή δήθεν ερωτικών βιβλίων τον απαξίωσε και ταυτόχρονα τον καταδίκασε να εξαφανιστεί από τη λογοτεχνία. Όλο και λιγότεροι συγγραφείς τολμούν να τον εντάξουν στις θεματικές τους. Γι' αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους, λογοτέχνες και ποιητές, που ειδικά για το πάρτι μας, θα απαγγείλουν λέξεις γραμμένες για αυτή τη μαύρη γιορτή.

Ραντεβού στο μπαρ Εφημερίδα Athens, Σίνα και Βησσαρίωνος γωνία, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, από τις 21:00. 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5