EU Podcasts

Podcast Το Μέλλον της Ευρώπης | ΕΕ και παγκόσμια υγειονομική κρίση

Tο podcast «Οι Κυριακές του Κόσμου» για το Μέλλον της Ευρώπης με τον Νίκο Παναγιώτου και τον Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο - «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα διδάγματα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης»

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική και επίκαιρη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της. Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Έλληνες ευρωβουλευτές και προσωπικότητες μιλούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση: Κλιματική αλλαγή και περιβάλλον, υγεία, ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας, η ΕΕ στον κόσμο, αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια, ψηφιακός μετασχηματισμός, ευρωπαϊκή δημοκρατία, μετανάστευση, εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία και αθλητισμός.

Στο νέο επεισόδιο του podcast «Οι Κυριακές του Κόσμου», ο Νίκος Παναγιώτου και ο Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος συζητούν για το υπό έκδοση βιβλίο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα διδάγματα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης» (εκδόσεις Επίκεντρο). Μία νέα πρόταση για τη δημοκρατία, τον διάλογο και τη δημόσια διπλωματία. Μια συγγραφική παρέμβαση του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων & ΜΜΕ, κάτοχου της Έδρας Jean Monnet στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστου Α. Φραγκονικολόπουλου σε μία κρίσιμη στιγμή.

Τι αλλαγές έφερε στη δημόσια διπλωματία η πανδημία; Ποιες είναι οι γεωπολιτικές επιπτώσεις; Αμφισβητήθηκε από τα κράτη-μέλη η λεγόμενη κοινοτική αλληλεγγύη ή υπερίσχυσε η συνεργασία; Πώς αντιμετωπίστηκαν οι διπλωματικές διαδικασίες και οι ειρηνευτικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης; Με ποιες προκλήσεις έρχεται, πλέον, αντιμέτωπη η ευρωπαϊκή δημόσια διπλωματία;

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ