Ο Robert Smith των The Cure μιλάει για το κάθε άλλο παρά τέλειο σύστημα της Ticketmaster

Wikimedia Commons / Mr. Rossi

Ο Robert Smith αναφέρθηκε στα προβλήματα με το σύστημα προπώλησης Verified Fan της Ticketmaster, το οποίο οι The Cure αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για την επερχόμενη περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι οι θαυμαστές τους θα έχουν πρόσβαση σε «φθηνά» εισιτήρια.

Σε μια σειρά από  tweets που ξεκίνησε τη Δευτέρα, ο Smith προειδοποίησε τους θαυμαστές να μην αγοράζουν εισιτήρια για τις συναυλίες των The Cure σε «παράλογες τιμές» από «απατεώνες» σε αναξιόπιστα sites. Καθώς εξηγούσε την πολιτική εισιτηρίων για την περιοδεία, το συγκρότημα είπε ότι τα εισιτήρια δεν θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν, ενώ επέλεξαν επίσης να μην συμπεριλάβουν πλατινένια εισιτήρια και εισιτήρια κυμαινόμενων τιμών.

Ο Smith επέστρεψε στο Twitter το βράδυ της Τρίτης και αναγνώρισε την τεράστια ζήτηση για το Ticketmaster Verified Fan Sale και έδωσε μια εξήγηση για την απόφασή τους να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Αφού εξέθεσε δευτερεύοντες ιστότοπους έκδοσης εισιτηρίων και αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επιτυχία της πλατφόρμας Verified Fan της Ticketmaster, ο Smith έγραψε: «Είμαστε σίγουροι ότι το σύστημα Verified Fan Sale και Face Value Ticket Exchange της Ticketmaster μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την μαύρη αγορά… ξέρουμε ότι απέχει από το τέλειο σύστημα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εάν δεν υπάρχουν αρκετά εισιτήρια διαθέσιμα για προπώληση, κάποιοι θαυμαστές μας θα μείνουν απέξω, όποιο σύστημα και αν χρησιμοποιούμε. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο οι fans θα πάρουν εισιτήρια σε δίκαιη τιμή».

Με το σύστημα Verified Fan Sale της Ticketmaster, μπορεί κανείς να εγγραφεί στο σύστημα της εταιρίας και να αγοράσει ονομαστικά εισιτήρια, εξαλείφοντας έτσι φαινόμενα μαύρης αγοράς. Το Face Value Ticket Exchange είναι ένα σύστημα όπου μπορεί κανείς να μεταπωλήσει το εισιτήριό του, σε περίπτωση που δεν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει, σε κάποιον άλλον στην ίδια τιμή που το αγόρασε.

Ο Smith πρόσθεσε ότι το συγκρότημα είχε ενημερωθεί ότι η Ticketmaster «θα συνεχίσει να πουλάει εισιτήρια σε όσους έχουν επαληθευτεί έως ότου δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια προς πώληση».

Για το τελευταίο του tweet, ο Smith εξήγησε γιατί οι The Cure δεν συμπεριέλαβαν τα πλατινένια εισιτήρια και τα εισιτήρια κυμαινόμενων τιμών. «Είναι μια απάτη και όλοι οι καλλιτέχνες έχουν την επιλογή να μη συμμετέχουν… εάν δεν συμμετέχει κανένας καλλιτέχνης, θα πάψουν να υπάρχουν».

Σε αντίθεση με τις κανονικές θέσεις, οι τιμές των πλατινένιων εισιτηρίων καθορίζονται από έναν αλγόριθμο με βάση την υπολογισμένη ζήτηση της κάθε συναυλίας. Αυτά τα εισιτήρια είναι πάντα πιο ακριβά από τα κανονικά εισιτήρια και προσφέρουν πρόσβαση στις καλύτερες θέσεις. Τα εισιτήρια κυμαινόμενων τιμών ακολουθούν την ίδια λογική με τα αεροπορικά εισιτήρια, με τις τιμές να αυξομειώνονται ανάλογα με την ζήτηση.